Στίλβωμα χρυσού – Πώς να περιποιηθείτε τα χρυσά σας κοσμήματα τόσο καλά ώστε να μοιάζουν με καινούργια.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Πως να πετύχετε το στίλβωμα των χρυσών αντικειμένων σας

Ποιος δεν είναι λάτρης του χρυσού, ε; Εννοώ ότι η θέα των χρυσών κοσμημάτων μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο αδιάφορους. Σχεδόν όλες, για να μην πούμε όλες οι γυναίκες όταν φοράνε ένα χρυσό κόσμημα νιώθουν μοναδικά. Ωστόσο, δυστυχώς δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που τα χρυσά κοσμήματά σταματούν να φαίνονται και να λάμπουν όπως κάποτε. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πετάξετε το κόσμημά σας. Από την άλλη πλευρά αυτό σημαίνει ότι το χρυσό αυτό κόσμημα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη εργασία καθαρισμού και στίλβωμα. Αλλά πώς να το κάνετε αυτό; Στη συνέχεια θα βρείτε όλα τα βήματα που σχετίζονται με το στίλβωμα του χρυσού.

Στίλβωμα χρυσού- 1ο Βήμα: Μουλιάστε το χρυσό στο μαγικό μίγμα

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μια χρυσή αλυσίδα που θέλετε να γυαλίσετε ή ένα δαχτυλίδι, το γεγονός είναι ότι θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός «μαγικού μείγματος» για να το κάνετε. Τι περιλαμβάνει αυτό το μείγμα; Λοιπόν, το μαγικό μείγμα αποτελείται από μαγειρική σόδα, σαπούνι πιάτων και νερό. Ναι αυτό είναι! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μπολ με νερό και να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και λίγη ποσότητα από σαπούνι πιάτων. Στη συνέχεια, πρέπει να βυθίσετε το κομμάτι του χρυσού σε αυτό το μείγμα για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να πάρει το χρόνο του για να δράσει αποτελεσματικά!

Στίλβωμα χρυσού- 2ο Βήμα: Τρίψιμο, τρίψιμο και πάλι τρίψιμο

Μόλις το μείγμα έχει επιδράσει αρκετά στο χρυσό αντικείμενο που μουλιάσατε, το επόμενο βήμα για σας είναι να τρίψετε καλά το αντικείμενο προκειμένου να μην μείνει κανένα ίχνος βρωμιάς σε αυτό. Ωστόσο, όταν σας αναφέρουμε το καθαρισμό, έχει εξαιρετική σημασία να προσέξετε τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε. Γιατί; Επειδή έχει ιδιαίτερη σημασία να μην επιλέξετε κάτι πάρα πολύ σκληρό που δεν θα σας απαλλάξει μόνο από τη βρωμιά αλλά παράλληλα θα καταστρέψει την ομορφιά του χρυσού αντικειμένου σας. Μια οδοντόβουρτσα μεγέθους μωρού θα ήταν ιδανική για αυτή τη δουλειά. Κατά τον καθαρισμό, είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν χρειάζεται να εφαρμόζετε υπερβολική δύναμη ή πίεση. Το απαλό τρίψιμο θα κάνει τη δουλειά σας μια χαρά!

Στίλβωμα χρυσού- 3ο Βήμα: Ξέπλυμα

Μόλις καθαρίσετε διεξοδικά και προσεκτικά, ήρθε η ώρα να ξεπλύνετε το κομμάτι του χρυσού σας, για να απαλλαγείτε από όλο το “μαγικό μίγμα” και την ανεπιθύμητη βρωμιά. Συνιστάται να ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ενώ ξεπλένετε, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν θα μείνει ίχνος μείγματος μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια αλλά και στις γωνίες του χρυσού αντικειμένου σας. Μόλις ξεπλύνετε καλά ελέγξτε αν λειτούργησε σωστά η διαδικασία του στιλβώματος. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι, επαναλάβετε τη διαδικασία για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Στίλβωμα χρυσού- 4ο Βήμα: Στεγνώστε καλά

Μόλις ξεπλύνετε καλά το χρυσό κομμάτι και είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, το επόμενο βήμα για το στίλβωμα του χρυσού απαιτεί να στεγνώσετε καλά το αντικείμενο. Ακούγεται αρκετά απλό, σωστά; Αυτό που πρέπει να προσέξετε κατά αυτό το στάδιο είναι να μην κάνετε γρατζουνιές στο αντικείμενο, έτσι σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό ύφασμα. Η χρήση χαρτοπετσέτας και χαρτιού δεν συνιστάται, γιατί μπορεί να τραυματίσουν το αντικείμενο. Θυμηθείτε: Στόχος σας είναι να στεγνώσετε το αντικείμενό σας καλά δίχως να το γδάρετε!

Στίλβωμα χρυσού- 5ο Βήμα: Γυαλίστε με ένα πανί κοσμηματοπωλείου

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία γυαλίσματος του χρυσού αντικειμένου σας, θα χρειαστείτε ένα πανί κοσμηματοποιίας. Ένα πανί κοσμηματοπωλείου μπορεί να αγοραστεί εύκολα σε καταστήματα κοσμημάτων και σούπερ μάρκετ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε το πανί του κοσμηματοπωλείου και να καθαρίσετε απαλά την επιφάνεια του χρυσού αντικειμένου. Αυτό θα δώσει στο χρυσό λάμψη και θα το γυαλίσει.

Εναλλακτικό στίλβωμα χρυσού με WD-40 σε μόλις ένα 1 Βήμα

Όταν μιλάμε για στίλβωμα χρυσού αυτομάτως πρέπει να κάνουμε σύνδεση με το WD-40, γιατί το στίλβωμα χρυσού ανήκει στις 2000+ χρήσεις που έχει αυτό το προϊόν.

Η χρήση του WD-40 για το στίλβωμα χρυσού απλοποιεί δραματικά όλη τη διαδικασία. Η χρήση του WD-40 απαιτεί να ψεκάσετε το αντικείμενο με WD-40 έως ότου να μουλιάσει και στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί να σκουπίσετε απαλά το χρυσό σας αντικείμενο για να αφαιρέσετε όλο το προϊόν. Και … αυτό είναι! Με το WD-40, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για το στίλβωμα χρυσού.

Εκτός από τη δραματική απλοποίηση, υπάρχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Η χρήση του WD-40 για το στίλβωμα χρυσού βοηθά και στην αφαίρεση των γρατσουνιών, ενώ η προηγούμενη μέθοδος δεν έχει κάποιο βήμα που να έχει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα. Με το WD-40, ωστόσο, μπορείτε να είστε σίγουροι για το γεγονός ότι όχι μόνο ο χρυσός σας θα γυαλιστεί, αλλά τυχόν γρατσουνιές θα είναι λιγότερο ορατές.

Επικοινωνία

Vector Brands IKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2018 WD-40 Company