Έξυπνες λύσεις για τον καθαρισμό σκουριάς

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό και πιθανόν επικίνδυνο από τα κίτρινα σημάδια της σκουριάς στα μεταλλικά αντικείμενά σας.

Πιθανόν και για εσάς τους ίδιους να είναι αρκετά επώδυνο να βλέπετε μεταλλικά αντικείμενα είτε συναισθηματικής είτε χρηματικής μεγάλης αξίας να καταστρέφονται. Ωστόσο μην πανικοβάλλεστε!

Υπάρχει λύση για το πρόβλημά σας και μάλιστα όχι μόνο μία.

Στη συνέχεια αυτού του άρθρου μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και tips για το πως να απαλλαγείτε από τη σκουριά εύκολα και με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας!

Λευκό ξύδι

Η πρώτη μαγική λύση για το πρόβλημά σας είναι το λευκό ξύδι! Ένα από τα πρώτα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από σκουριά είναι το λευκό ξύδι.

Το ξύδι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συστατικό για να δίνει γεύση στο φαγητό σας. Έτσι εάν πρέπει να απαλλαγείτε από σκουριά και το μόνο που έχετε είναι ξίδι, τότε μην ανησυχείτε.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να υπερκαλύψετε το αντικείμενο (και πιο συγκεκριμένα τη σκουριασμένη περιοχή) με λευκό ξύδι μέχρι να μουλιάσει εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι το λευκό ξύδι είναι αδιάλυτο έτσι ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Αν η σκουριασμένη περιοχή είναι μεγάλη, χρησιμοποιήστε περισσότερο ξύδι. Μετά από περίπου 30 λεπτά, η σκουριά θα πρέπει να έχει υποχωρήσει τελείως, ενίοτε ίσως χρειαστείτε λίγη περισσότερη ώρα.

Το πόση ώρα θα χρειαστείτε καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το πόσο σκουριασμένο είναι το αντικείμενο που θέλετε να συντηρήσετε. Το ξύδι θα πρέπει να μαλακώσει τη σκουριά αρκετά για να μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα με ένα πινέλο.

Για παράδειγμα, αφαιρέστε τη σκουριά με μια οδοντόβουρτσα στα δύσκολα σημεία και αφήστε το αντικείμενο να στεγνώσει.

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη σκουριάς στο αντικείμενο σας, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί τελείως η σκουριά.

Χυμός λεμονιού και Borax

Όπως είναι σε όλους γνωστό ο χυμός λεμονιού περιέχει βιταμίνη C και φυσικά πρόκειται για ένα από τα ιδανικότερα υλικά για την αφαίρεση της σκουριάς. Σε συνδυασμό με borax προκειμένου να δημιουργήσετε μια πάστα, ο χυμός λεμονιού αποτελεί το τέλειο μίγμα για την αφαίρεση της σκουριάς.

Και αυτό το μίγμα προκειμένου να εξαφανιστεί η σκουριά χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να δράσει.

Όπως και με το λευκό ξύδι φυσικά, αν η σκουριά έχει επεκταθεί αρκετά στο μεταλλικό αντικείμενό σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώσπου να δράσει.

Σημαντικό είναι να κρατήσετε πως θα χρειαστεί να ψεκάσετε νερό πάνω στην πάστα, σε περίπτωση που ξεκινήσει να στεγνώσει, τόσο όσο να υγρανθεί η πάστα.

Μόλις η πάστα έχει δράσει πάνω στο μεταλλικό αντικείμενο χρησιμοποιήστε και πάλι μια οδοντόβουρτσα προκειμένου να τρίψετε τη σκουριά στη μεταλλική επιφάνεια.

Ξεπλύνετε προσεκτικά το αντικείμενο για να αφαιρέσετε τη σκουριά και την πάστα.

Τέλος, αφήστε το να στεγνώσει. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το αντικείμενο να μην είναι πλέον σκουριασμένο.

Πατάτα και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο εύχρηστα και εύκολα διαχειρίσιμα υλικά, όταν πρόκειται για σπιτικές συνταγές που αφορούν διάφορα είδη συντήρησης στο σπίτι σας.

Από την απομάκρυνση λεκέδων έως και την εξάλειψη σκουριάς, η μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει το δεξί σας χέρι και να σας δώσει λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα η παραδοσιακή συνταγή της χρήσης μαγειρικής σόδας με μια φέτα πατάτας κάνει θαύματα, ειδικά όταν ο αντίπαλός σας είναι η σκουριά .

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο αλλά πρόκειται για μαγικό συνδυασμό.

Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε μια πατάτα στη μέση και να πασπαλίζετε ένα μέρος μαγειρικής σόδας στην κομμένη πλευρά της πατάτας.

Στη συνέχεια τρίψτε την κομμένη πλευρά της πατάτας με τη μαγειρική σόδα στο σημείο εκείνο που έχει σκουριάσει.

Δεδομένου ότι οι πατάτες έχουν όξινες ιδιότητες, θα βοηθήσουν στην ανύψωση της σκουριάς.

Ένα καλό παράδειγμα για τη χρήση της πατάτας με τη μαγειρική σόδα είναι τα σκουριασμένα μαχαιροπίρουνα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βουτήξετε ένα σκουριασμένο μαχαίρι κουζίνας σε μια πατάτα και αφήστε το έτσι για όλη την ημέρα.

Στο τέλος της ημέρας, βγάλτε το μαχαίρι από την πατάτα και δεν είναι καθόλου απίθανο να εκπλαγείτε!

 

WD-40

Η χρήση όλων των προαναφερθέντων συστατικών και προϊόντων ακούγεται εξαιρετική, αλλά το WD40 μπορεί να κάνει τη δουλειά σας εύκολα και αβίαστα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε το σκουριασμένο αντικείμενο με WD40, και να το αφήσετε να δράσει για περίπου δέκα λεπτά, στη συνέχεια απομακρύνετε τη σκουριά εύκολα με ένα πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα.

Εκτός από αυτό, σε αντίθεση με όλες τις προαναφερθείσες λύσεις για την αφαίρεση σκουριάς, το WD40 σας βοηθάει και στην προστασία του αντικειμένου για μελλοντική πιθανή σκουριά.

Αυτό σημαίνει ότι το WD-40 όχι μόνο θα φροντίσει για την απομάκρυνση της σκουριάς από το αντικείμενό σας αλλά θα το φροντίσει έτσι ώστε να αποφευχθεί και μια πιθανή μελλοντική επανεμφάνιση της σκουριάς.

Επικοινωνία

Vector Brands IKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2018 WD-40 Company