Τι είναι το WD-40;

Το WD40 είναι το Νο1 σπρέι πολλαπλών χρήσεων σε όλο τον κόσμο κι επίσης συγκαταλέγεται στην οικογένεια των λιπαντικώ. Το σπρέι αυτό εφευρέθηκε από μια εταιρεία στο Σαν Ντιέγκο που ονομάστηκε Rocket Chemical Company (μετονομάστηκε σε WD40 Company) και από την ημέρα δημιουργίας του, η συνταγή του προϊόντος μένει επτασφράγιστο μυστικό.

Εσύ ήξερες αυτές τις 14 εκπληκτικές χρήσεις για το WD-40;

Από τότε που εφευρέθηκε, το WD-40 χρησιμοποιήθηκε για αμέτρητους σκοπούς. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο που το χρησιμοποιούν για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς. Εδώ είναι δεκαέξι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το WD40.

 1. «Απεγκλωβιστείτε» με WD40

Κάποιο δαχτυλίδι έχει κολλήσει στο χέρι σας και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε? Μη φοβάστε αν έχετε στο ντουλάπι σας το WD-40. Ψεκάστε ελαφρά το δάχτυλό σας και θα δείτε το δαχτυλίδι να γλιστράει από μόνο του. Θυμηθείτε ότι πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας μετά από αυτό γιατί πρόκειται για χημικό σπρέι.

 1. Ξεκολλήστε γυάλινα σκεύη που έχουν κολλήσει μεταξύ τους

Πόσες φορές έχετε θελήσει να μεταφέρετε αρκετά γυάλινα ποτήρια σε μία μόνο διαδρομή και τα έχετε βάλει το ένα «μέσα» στο άλλο και στο τέλος κολλάνε μεταξύ τους? Σε εμένα πολλές! Και σε αυτή την περίπτωση σκέφτηκα «Και τώρα τι κάνουμε?!». Το τράβηγμα τους είναι αρκετά επικίνδυνο. Ωστόσο, με σύμμαχο το WD-40, η λύση είναι πανεύκολη. Ψεκάστε λίγο από το προϊόν πάνω στα ποτήρια, έτσι θα σχηματίσει ένα λεπτό φιλμ ανάμεσα στα γυαλιά και voila! Τώρα μπορείτε να τραβήξετε εύκολα τα ποτήρια. Προσοχή! Πλύνετε καλά τα ποτήρια πριν τα χρησιμοποιήσετε.

 1. WD-40 ο τέλειος σύμμαχος για την αφαίρεση τσίχλας από μαλλιά

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι αυτή την εποχή αποτελεί το συγκεκριμένο πρόβλημα! Κι όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, το WD-40 σας λύνει τα χέρια ή πιο συγκεκριμένα τα μαλλιά. Απλά ψεκάστε μερική ποσότητα από το  WD-40 στα μαλλιά όπου είναι κολλημένη η τσίχλα και στη συνέχεια η τσίχλα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με μία χτένα.

 1. Απωθητής και εξολοθρευτής εντόμων

Πόσες είναι πια οι χρήσεις του WD-40; Κι όμως! Αυτό το προϊόν εκτός όλων των άλλων είναι και… απωθητικό εντόμων και εξολοθρευτής. Ψεκάστε τα πλαίσια, τα παράθυρα, τις πόρτες και ακόμη και τις οθόνες σας για να κρατήσετε τα έντομα έξω από το σπίτι και το χώρο σας. Προσέχετε να μην εισπνέεται το προϊόν κατά τον ψεκασμό και καλό είναι να αποφεύγεται ο ψεκασμός όταν παιδιά είναι μπροστά.

 1. Ξεφορτωθείτε τις στάμπες από τα παπούτσια από το πάτωμα

Δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα σημάδια από το πάτωμα; Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια και αγοράστε ένα WD-40! Το WD-40 είναι μια εξαιρετική λύση για την απομάκρυνση λεκέδων και πίσσας από κάθε είδους δάπεδο. Μην ανησυχείτε κανένα είδος επιφάνειας δεν θα υποστεί βλάβη και θα απομακρύνετε τους λεκέδες εύκολα και γρήγορα. Θυμηθείτε ότι καλό θα ήταν να αερίζετε το χώρο κατά το ψεκασμό και να σφουγγαρίσετε προσεκτικά το πάτωμα μετά από αυτόν, γιατί θα είναι αρκετά ολισθηρό.

 1. Καθαρισμός τουαλέτας με WD-40

Αν νομίζετε πως οι επίμονοι λεκέδες εντός της λεκάνης δεν θα υποχωρήσουν ποτέ, τότε ξανασκεφτείτε το! Πείτε αντίο σε αυτούς τους λεκέδες με το WD-40. Ψεκάστε το στην επιφάνεια για μερικά δευτερόλεπτα και βουρτσίστε καλά τη λεκάνη με μια βούρτσα τουαλέτας. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια πεντακάθαρη και γυαλιστερή τουαλέτα.

 1. Αντίο λεκέδες από τσάι

Αν υπάρχουν επιμέρους λεκέδες τσαγιού πάνω στον πάγκο σας, απλώς ψεκάστε λίγο WD-40 στην επιφάνεια και σκουπίστε με ένα πανί. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίσατε την επιφάνεια με απορρυπαντικό αργότερα.

 1. Παπούτσια και μπότες με ένα ψεκασμό αδιάβροχα

Μπορείτε να κάνετε τα χειμωνιάτικα παπούτσια και τις μπότες σας αδιάβροχα απλά ψεκάζοντας μερική ποσότητα από WD-40 πάνω τους. Το WD-40 εμποδίζει τη διείσδυση νερού για κάποιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον αν υπάρχουν κάποιες άσχημες κηλίδες αλατιού στα χειμερινά σας υποδήματα, το WD-40 μπορεί να τα αφαιρέσει και αυτά!

 1. Καθαρισμός πινακίδας

Προκειμένου να απαλλαγείτε από τη σκουριά στην πινακίδα του αυτοκινήτου σας ή σε οποιαδήποτε πινακίδα, ψεκάστε λίγο WD40 και στη συνέχεια σκουπίστε το χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Το WD-40 βοηθά στην αφαίρεση αυτής της ελαφριάς σκουριάς στην επιφάνεια καθώς επίσης και στη διάβρωση. Είναι ένας απλός τρόπος για τον καθαρισμό πινακίδων που μόλις αρχίζουν να σκουριάζουν.

 1. To WD40 λέει στοπ στις σφήκες

Οι σφήκες συνήθως κατασκευάζουν τις φωλιές τους κάτω από τις μαρκίζες των σπιτιών. Για να μην συμβεί αυτό, ψεκάστε WD40 κάτω από τις μαρκίζες για να τις αποτρέψετε από το να βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

 1. Μείωση της λάμψης πολυουρεθάνης

Μερικές φορές μια επίστρωση από πολυουρεθάνη μπορεί να κάνει ένα ξύλινο δάπεδο να λάμπει πολύ περισσότερο από ό, τι θα θέλατε. Για να μειώσετε τη λάμψη, ψεκάστε λίγο WD40 σε ένα πανί και σκουπίστε το δάπεδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει το περίσσιο έτσι ώστε το δάπεδο να μην είναι ολισθηρό.

 1. Χαλαρώστε τα φερμουάρ σας με WD40

Τα φερμουάρ που αρνούνται να μετακινηθούν σε σακάκια, σακίδια, παντελόνια ή υπνόσακους θα αρχίσουν να κινούνται ελεύθερα ψεκάζοντας ελάχιστο WD40. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το ψεκάσετε στο φερμουάρ, να τραβήξετε το φερμουάρ προς τα πάνω και προς τα κάτω μερικές φορές για να κατανείμει ομοιόμορφα το WD40. Για να αποφύγετε να τρέξει το λιπαντικό στο ύφασμα, ψεκάστε το πάνω σε μια πλαστική επιφάνεια και εφαρμόστε το πάνω στο φερμουάρ χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο.

 1. Αφαίρεση ισχυρής κόλλας

Σας έχει συμβεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μία πολύ ισχυρή κόλλα δίχως γάντια και να μείνουν υπολείμματα στα χέρια σας?! Μοιάζει δύσκολο να τη ξεφορτωθείτε? Για το WD-40 ακόμη και αυτή η δοκιμασία είναι προσπελάσιμη! Απλώς ψεκάστε λίγο από το προϊόν στα χέρια σας και τρίψτε τα μέχρι η υφή να επανέλθει στο φυσιολογικό. Σαφώς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 για την αφαίρεση της κόλλας και από άλλες επιφάνειες. Προσοχή! Πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση του WD-40.

 1. Καθαρίστε και λιπάνετε τις χορδές κιθάρας

Μετά από κάθε φορά που παίζετε κιθάρα, εφαρμόστε λίγο WD-40 για καθαρισμό και λίπανση των χορδών. Το σπρέι αποτρέπει επίσης τη διάβρωση των χορδών. Προτιμάτε να ψεκάσετε το προϊόν σε ένα πανί και να σκουπίσετε από πάνω τις χορδές της κιθάρας.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.