Το αντισκωριακό WD-40 χάρη στην ειδική σύνθεση του διεισδύει σε βάθος και ξεμπλοκάρει κάθε «κολλημένο»μηχανισμό διαλύοντας τη σκουριά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια σε όλα τα μέταλλα και τα πλαστικά υλικά χωρίς να προκαλέσει φθορά. Είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού, ενώ το προωθητικό αέριο που περιέχει δεν είναι εύφλεκτο για απόλυτη ασφάλεια κατά τη χρήση. Οι περισσότεροι γνωρίζετε τις βασικές χρήσεις του WD-40 multi-use product:

  • Καθαρίζει & προστατεύει
  • Δρα ως αντισκωριακό χαλαρώνοντας σκουριασμένα μέρη
  • Ελευθερώνει μπλοκαρισμένους μηχανισμούς
  • Σταματά τα τριξίματα
  • Απομακρύνει την υγρασία & απωθεί το νερό

Ας δούμε όμως μερικές απρόσμενες αλλά εξαιρετικά χρήσιμες εφαρμογές του στην καθημερινότητα!

Αφαιρέστε το γράσο από τα χέρια σας

Μιας και το αντισκωριακό WD-40 είναι κυρίως ένα διαλυτικό spray, γιατί να περιορίσετε τη χρήση του μόνο στα παξιμάδια και στις βίδες? Ψεκάζοντας το στις παλάμες σας θα διασπάσει το γράσο και θα καθαρίσει τα χέρια σας πολύ πιο εύκολα από ένα κοινό σαπούνι. Ψεκάστε πάνω από τον κάδο απορριμάτων ή άλλη ασφαλής περιοχή και τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους μέχρι οι λεκέδες να εξαφανιστούν. Στη συνέχεια πλύνετε τα καλά με σαπούνι.

Αφαιρέστε αυτοκόλλητα/τιμές

Όλοι εκνευριζόμαστε όταν οι τιμές και τα αυτοκόλλητα δεν βγαίνουν εύκολα από τα προϊόντα που αγοράσαμε ή από το αυτοκίνητο. Ακόμα περισσότερο δε όταν σκίζονται και η κόλλα τους αφήνει σημάδια. Την επόμενη φορά ψεκάστε το αυτοκόλλητο με WD-40 και αφήστε το να δράσει για 5 περίπου λεπτά. Εάν η επιφάνεια του αυτοκόλλητου δεν είναι απορροφητική τοποθετήστε χαρτί κουζίνας ή βαμβάκι επάνω του και ψεκάστε ώστε να “μουλιάσει”. Όταν το αυτοκόλλητο απορροφήσει το σπρέι θα βγει σχεδόν από μόνο του! Τόσο εύκολα.

Βγάλτε το σφηνωμένο δαχτυλίδι από το δάχτυλο σας

Αντισκωριακό spray WD-40: 5 απρόσμενες χρήσεις του!

Οι αρθρώσεις των δαχτύλων μας συχνά πρήζονται από μικροτραυματισμούς και έτσι τα δαχτυλίδια και οι βέρες σφηνώνουν στα δάχτυλα μας. Εάν το γνωστό κόλπο με το σαπούνι δεν πιάσει, επιστρατεύστε το WD-40! Ψεκάστε μια γενναία δόση πάνω στο δαχτυλίδι και αρχίστε να το στρίβετε και να το μετακινείτε για να εισχωρήσει το υγρό ανάμεσα στο δαχτυλίδι και στο δέρμα. Η ισχυρή λιπαντική του ικανότητα θα αναγκάσει ακόμα και το πιο επίμονο δαχτυλίδι να γλιστρήσει και να βγει!

Ανοξείδωτοι νεροχύτες σαν καινούργιοι

Παρόλο που οι ανοξείδωτοι νεροχύτες είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί, μπορεί να λεκιαστούν ή να θαμπώσουν. Ψεκάστε με το αντισκωριακο σπρευ WD-40 και τρίψτε τους επίμονους λεκέδες με ένα σφουγγαράκι πιάτων από την σκληρή πλευρά. Όχι μόνο θα γίνει ξανά σαν καινούργιος αλλά η λεπτή στρώση του που θα παραμείνει θα αποτρέψει για μεγαλύτερο διάστημα τους λεκέδες και το θάμπωμα του νεροχύτη σας.

Καθαρίστε τα σκεύη από μαντέμι

Το αντισκωριακό WD-40 κάνει θαύματα και στο καθάρισμα των σκευών με μαντέμι (χυτοσίδηρος). Ψεκάστε τη σκουριασμένη επιφάνεια και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο γυαλόχαρτο και τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια με ένα πανί σκουπίστε τη συσσωρευμένη σκουριά και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι η επιφάνεια της γκριλιέρας ή του σκεύους να καθαρίσει εντελώς. Σε σημεία που η σκουριά επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατσαλόμαλλο που καθαρίζει και γυαλίζει τέλεια το μαντέμι. Βεβαιωθείτε ότι πριν χρησιμοποιήσετε το σκεύος σας για ψήσιμο θα έχει καθαριστεί καλά από κάθε ίχνος WD-40 και σκουριάς.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε το αντισκωριακό WD-40 online εδώ και να δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.