Παράξενες χρήσεις του WD40

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο παράξενες χρήσεις του WD40 που βρήκαμε στο internet.

Το WD40 μπορεί να βοηθήσει στο ψάρεμα

Η συγκεκριμένη θεωρείται από τις πιο παράξενες χρήσεις του WD40.

Αν και οι κατασκευαστές του WD40 αναφέρουν ότι απλά είναι ένα μύθος, υπάρχουν αρκετά άτομα που υποστηρίζουν ότι το WD40 τους έχει βοηθήσει στο ψάρεμα, όταν το ψεκάζουν στα δολώματα.

Σίγουρα εμείς δεν το παίρνουμε μαζί όταν πάμε για ψάρεμα αλλά αν τύχαινε να το είχαμε μαζί μας τότε σίγουρα θα το δοκιμάζαμε.

Επίσης με λίγο ψάξιμο στο YouTube θα βρείτε αρκετά βίντεο με την συγκεκριμένη “χρήση”.

Αδιάβροχα παπούτσια και μπότες

Αν περπατάτε στο χιόνι ή βρεθείτε σε σημεία που έχουν δημιουργηθεί λιμνάζοντα νερά το WD40 μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια σας στεγνά.

Θυμηθείτε ότι WD=water displacement το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαπεραστεί από το νερό. Ψεκάζοντας τις μπότες σας με WD40 μπορείτε να τις κάνετε αδιάβροχες για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σκάψτε ευκολότερα με WD40

Αν ποτέ χρειαστεί να σκάψετε για αρκετή ώρα, ψεκάζοντας την λεπίδα του φτυαριού θα σας βοηθήσει να κάνετε ευκολότερη την εργασία σας.

Αυτό γίνεται καθώς το υγρό χώμα δεν θα κολλάει στο φτυάρι και δεν θα χρειάζεται να το καθαρίζετε τόσο συχνά.

Καλύτερα βέβαια να μην το χρησιμοποιείτε αν θέλετε να φυτέψετε λαχανικά ή φρούτα γιατί τα χημικά του WD40 θα παραμείνουν στο χώμα.

Κρατήστε το χιόνι μακρυά από τα παράθυρα

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τα παράθυρα του σπιτιού σας χωρίς χιόνι το χειμώνα, είναι να τα ψεκάσετε με WD40. Είναι αρκετά έξυπνη χρήση για καλύτερη ορατότητα, αν μένετε σε ορεινές περιοχές που το χειμώνα χιονίζει συνεχώς.

Προστατεύει δοχεία με φαγητό από ζωύφια

Αν το καλοκαίρι είστε λάτρης του camping τότε το WD40 είναι απαραίτητο για εσάς.

Ψεκάζοντας τα τοιχώματα δοχείων με φαγητό όπως τα τάπερ, θα αποτρέψει τα μυρμήγκια ή άλλα έντομα να σκαρφαλώσουν για να βρουν τροφή.

Επίσης το άρωμά του αποτρέπει τις σφήκες να πλησιάσουν τα φαγητά σας.

Μερικές παράξενες χρήσεις του WD40

Βοηθάει στο κόψιμο των ξύλων

Αν ποτέ χρειαστεί να κόψετε ξύλα με τσεκούρι ή μαχαίρι τότε το WD40 μπορεί να σας γλιτώσει πολύ ενέργεια.

Ψεκάζοντας την λεπίδα με WD40 θα την κάνει να μην κολλάει στο ξύλο κατά την κοπή και θα γλιτώσετε πολύ χρόνο. Επίσης την διατηρεί καθαρή και την προστατεύει από την σκουριά.

Μερικές παράξενες χρήσεις του WD40

Χαλαρώνει τα κολλημένα φερμουάρ

Μία ακόμα από τις περίεργες χρήσεις του WD40, είναι να χαλαρώνει φερμουάρ τα οποία δεν ανοιγοκλείνουν εύκολα. Δεν χρειάζεται πάντα να αντικαθιστάτε φερμουάρ από τσάντες και τζιν παντελόνια.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.