Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμα κόλπα και συμβουλές για να αφαιρέσετε τις τσίχλες από τα ρούχα σας ευκολότερα.

 

1. Ψύξη της τσίχλας

Ίσως και η πιο γνωστή μέθοδος για αφαίρεση τσίχλας από τα ρούχα. Είναι πολύ απλό. Τοποθετήστε παγάκια πάνω στην τσίχλα μέχρι αυτή να σκληρύνει. Όταν έχει γίνει αρκετά σκληρή, χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρι ή πιρούνι για να αφαιρέσετε τα κομμάτια της, πριν αρχίσει πάλι να μαλακώνει λόγω θερμοκρασίας. Εάν θέλετε να επιταχύνεται την αφαίρεση χρησιμοποιείστε παγάκια και στις δύο πλευρές της τσίχλας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παγάκια τότε μπορείτε να τοποθετήσετε το ρούχο σας μέσα στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει η τσίχλα και στην συνέχεια να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία.

Προσέξτε κατά την διάρκεια αφαίρεσης της τσίχλας γιατί μία απότομη κίνηση μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας.

Μετά την αφαίρεση καλό θα είναι να πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο.

 

2. Αφαίρεση τσίχλας με υψηλή θερμοκρασία

Εάν δεν έχετε τρόπο να καταψύξετε την τσίχλα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό αέρα. Ιδανικό εργαλείο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πιστολάκι μαλλιών. Στοχεύσετε την τσίχλα με ζεστό αέρα μέχρι να αρχίσει να λιώνει και στην συνέχεια τρίψτε την. Αν τα χέρια σας δεν αντέχουν την θερμοκρασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια.

Όταν αφαιρεθεί η τσίχλα από τα ρούχα το πιο πιθανόν είναι να έχει αφήσει σημάδια. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείστε σαπουνόνερο και απαλά προσπαθήστε να αφαιρέσετε το λεκέ.

 

3. Ο πιο εύκολος τρόπος

Αφαίρεση τσίχλας από ρούχα και χαλιά

Ο ευκολότερος τρόπος που αφαιρεί τσίχλα είναι το σπρέι WD40. Το σπρέι είναι κατασκευασμένο για πολλές χρήσεις και πλέον είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Ψεκάστε την τσίχλα με μικρή ποσότητα WD40, αφήστε τα συστατικά του να δράσουν και στην συνέχεια αρχίστε να ξεκολλάτε την τσίχλα από τα ρούχα ή τα χαλιά σας. Επίσης δεν χρειάζεται να περιμένετε την τσίχλα να σκληρύνει ή να μαλακώσει όπως παραπάνω.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα βίντεο με την χρήση του WD40 για αφαίρεση τσίχλας. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.