Πολλές φορές η αφαίρεση σκουριάς από εργαλεία ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα είναι μία χρονοβόρα και δύσκολη εργασία.

Παρακάτω σας εξηγούμε γιατί δημιουργείται η σκουριά και ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να την αφαιρέσετε αλλά και να διατηρήσετε τα εργαλεία σας σαν καινούργια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με την χρήση του Νο.1 αντισκωριακού και λιπαντικού σπρέι WD40 παγκοσμίως.

Η σκουριά δημιουργείται από χημικές αντιδράσεις μεταξύ του μετάλλου και του οξυγόνου που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα. Το νερό και κυρίως το θαλασσινό επιταχύνει την διαδικασία διάβρωσης κατά πολύ.

Εάν δεν προνοήσετε σύντομα για την επισκευή τους, η σκουριά θα καταστρέψει παντελώς το εργαλείο καθιστώντας το μη λειτουργικό. Όσο το εργαλείο συνεχίζει να διαβρώνεται, το μέταλλο επηρεάζεται από την σκουριά και σιγά σιγά μειώνεται η μάζα του, μέχρι το εργαλείο να μην είναι πια χρήσιμο. Η αφαίρεση της σκουριάς είναι πολύ σημαντική να γίνει στα αρχικά στάδια διάβρωσης. Το WD40 είναι το καλύτερο προϊόν για αφαίρεση σκουριάς καθώς διακόπτει το στρώμα που ενώνει το μέταλλο με την σκουριά σταματώντας την διάβρωσή του.

Αρχικά ψεκάστε το σκουριασμένο αντικείμενο με το WD40. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιήσατε αρκετό WD40 για να καλύψει όλα τα σκουριασμένα μέρη και ύστερα αφήστε το να επιδράσει για 10 λεπτά. Μετά χρησιμοποιείστε μία συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε την σκουριά από το αντικείμενο με ευκολία. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία μέχρι να εξαφανίσετε κάθε σκουριασμένο σημείο.

Το γυαλόχαρτο είναι εξίσου χρήσιμο στην αφαίρεση σκουριάς. Δεν πρέπει να αφήσετε κανένα σκουριασμένο σημείο γιατί αυτό θα επιταχύνει την ανάπτυξη περισσότερης σκουριάς.

Ψεκάστε πάλι WD40 και τρίψτε το εργαλείο ξανά για να αφαιρέσετε όλα τα επίμονα υπολείμματα σκουριάς.

Όταν έχει πλέον φύγει όλη η σκουριά από το εργαλείο, ξαναψεκάστε το με WD40 καθώς λειτουργεί και σαν ασπίδα προστασίας. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την αφαίρεση σκουριάς θα βρείτε και στα παρακάτω βίντεο.

Βίντεο 1

Βίντεο 2