Ο κήπος είναι από τα πιο ευχάριστα μέρη μιας κατοικίας, τόσο για το παιχνίδι των παιδιών όσο και για την χαλάρωση των ενηλίκων. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές έξυπνες χρήσεις του WD40 για να διατηρείτε τον κήπο σας καθαρό και ευχάριστο.

Απομακρύνει τα περιστέρια

Σίγουρα δεν υπάρχει κήπος που να μην γεμίζει από περιστέρια. Για πολλούς όμως δεν είναι και τόσο ευχάριστη παρουσία μιας και γεμίζουν με πούπουλα, ακαθαρσίες τον κήπο και αφήνουν κουτσουλιές πάνω στα έπιπλα κήπου. Ψεκάστε με WD40 τα έπιπλα κήπου και τον φράχτη. Η μυρωδιά του σπρέι δεν αρέσει στα περιστέρια και τα αποτρέπει να κάτσουν πάνω τους.

Κάντε την ψησταριά σας σαν καινούργια

Όσο ωραίο είναι το ψήσιμο και το φαγητό στον κήπο άλλο τόσο βαρετό είναι και το καθάρισμα στην συνέχεια. Ψεκάστε με WD40 τις σχάρες και τις σούβλες της ψησταριάς. Αφήστε τα συστατικά του σπρέι για 10 λεπτά να δράσουν και στην συνεχεία αφαιρέστε με μία συρμάτινη βούρτσα όλα τα λίπη και λεκέδες. Τέλος καθαρίστε τα με σαπουνόνερο και ένα πανάκι πριν τα χρησιμοποιήσετε πάλι.

Τέρμα στο γαϊδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο εμφανίζεται συχνά ανάμεσα στα φυτά του κήπου μας. Θέλετε να το αποτρέψετε; Ψεκάστε το με WD40 και σε λίγο καιρό θα έχει εξαφανιστεί.

 

Γυάλισμα σε πλαστικά έπιπλα κήπου

Ο ήλιος συχνά ξεθωριάζει το χρώμα στις πλαστικές καρέκλες και τραπέζια κήπου. Ψεκάστε τα με WD40 και το χρώμα τους θα επαναφερθεί κατευθείαν στην αρχική του κατάσταση.

Εντομοαπωθητικό

Αν δείτε σε γωνίες στο ταβάνι της αυλής ή του κήπου σας να έχει χτιστεί φωλιά από σφήκες, τότε ψεκάστε απευθείας πάνω στην φωλιά με WD40 και σε λίγα λεπτά οι σφήκες θα έχουν εξαφανιστεί. Ψεκάστε και τις υπόλοιπες γωνίες για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους.

Αφαιρέστε σημάδια από γατο-πατούσες

Οι γάτες είναι από τα πιο ωραία κατοικίδια. Αν όμως σας αφήνουν σημάδια από τις πατούσες τους σε γυάλινα τραπέζια και άλλες επιφάνειες, δεν έχετε παρά να τα ψεκάσετε με WD40 και ύστερα με ένα στεγνό πανί να τα σκουπίσετε για να αφαιρεθούν.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.