Παρακάτω σας αναφέρουμε 10 απαραίτητα εργαλεία για το σπίτι

Το σπίτι, που όλοι μας περνάμε τις περισσότερες ώρες με την οικογένειά μας, χρειάζεται αρκετά συχνά εργασίες που για να γίνουν πρέπει να έχουμε κάποια συγκεκριμένα εργαλεία.

Για να μην ζητάτε συνέχεια από φίλους και γείτονες, καλό είναι να προμηθευτείτε τα δικά σας βασικά εργαλεία τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Παρακάτω είναι τα πιο συνηθισμένα εργαλεία για βασικές εργασίες στο σπίτι.

Σφυρί

Θέλετε να κρεμάσετε ένα κάδρο στον τοίχο ή να καρφώσετε ένα καρφί; Το σφυρί είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία που πρέπει να περιέχει η εργαλειοθήκη σας!

Αγοράστε ένα ελαφρύ σφυρί, που η τιμή του  ξεκινάει από 3 ευρώ, για να μπορείτε να καρφώνεται πρόκες, να ισιώνεται στραβωμένες επιφάνειες και για ακόμα ένα μεγάλο εύρος εργασιών.

Προσοχή μόνο στα δάχτυλα σας κατά την χρήση.

Βίδες

Μερικές βίδες είναι πάντα χρήσιμες σε ένα σπίτι. Μπορεί να τις χρειαστείτε για μεντεσέδες, ντουλάπια, φωτιστικά κλπ. Οι βίδες βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη οπότε καλό είναι να προμηθευτείτε μερικές από οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία.

Ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο

Ίσως το πιο πολύπλευρο από όλα τα εργαλεία και πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Βιδώστε και ανοίξτε τρύπες στον τοίχο με ευκολία.

Ακόμα πιο βολικό αν έχει μπαταρία και μαγνητικές κεφαλές.

WD40

10 εργαλεία που χρειάζονται σε κάθε σπίτι

Το WD40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι για διάφορες χρήσεις. Απομακρύνει και προστατεύει από την σκουριά, χαλαρώνει βίδες και άλλα αντικείμενα, καθαρίζει τσίχλες, κόλλες και βρωμιές…Η λίστα χρήσεων είναι μεγάλη.

Πένσα

Με την πένσα μπορείτε να ξεκολλήσετε καρφιά και πρόκες από τον τοίχο ή να πιέσετε διάφορα αντικείμενα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη όπως απλές πένσες, για παξιμάδια ή τσιμπίδες. Τουλάχιστον ένα από αυτά πρέπει να υπάρχει στο σπίτι σας. Καλό θα ήταν η πένσα στο πίσω μέρος να περιέχει και κόφτη για καλώδια και άλλες χρήσεις.

Αλφάδι

Για να αποφύγετε στραβές κορνίζες ή ντουλάπια θα χρειαστείτε στο σπίτι σας ένα αλφάδι.

Πριόνι

Αν έχετε κήπο με δένδρα τότε ένα πριόνι είναι απαραίτητο στο σπίτι σας. Κόψτε κλαδιά ή άλλα αντικείμενα χωρίς δυσκολία με ένα πριόνι.

Μαχαίρι κοπής

Ένα καλό μαχαίρι κοπής είναι απαραίτητο για πολλές εργασίες στο σπίτι σας. Χάρη σε αυτά μπορούμε να κόψουμε ένα χαλί, μία συσκευασία, σχοινιά κλπ.

Κατσαβίδι

Δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά αλλά πρέπει να το έχετε για δουλειές του σπιτιού όπως για βίδες που έχουν ξελασκάρει.

Μέτρο

Τέλος, μέσα στη λίστα με εργαλεία για το σπίτι δεν θα μπορούσε να λείπει το μέτρο. Θα σας χρειαστεί κάθε φορά που θα χρειαστεί να μετρήσετε μία απόσταση του σπιτιού για κάποιο νέο έπιπλο ή άλλη εργασία. Όσο μεγαλύτερο μήκος τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν πλέον και πιο εύκολα στη χρήση με τεχνολογία λέιζερ.

Αυτά τα 10 εργαλεία είναι η δικιά μας πρόταση. Η λίστα βέβαια μπορεί να αντικατασταθεί ανάλογα τις ανάγκες και τις εργασίες του σπιτιού σας. Πολλά εργαλεία δεν είναι φθηνά αλλά σίγουρα τα πιο ακριβά εργαλεία θα είναι πιο αξιόπιστα, με λιγότερες φθορές και πολύ πιο αποτελεσματικά. Είναι σίγουρα εκνευριστικό, κατά την διάρκεια μιας εργασίας να συνειδητοποιείτε ότι σας λείπει ένα εργαλείο. Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι και η σωστή διατήρηση των εργαλείων σας. Το WD40 χρειάζεται για την αφαίρεση σκουριάς και την αποφυγή επανεμφάνισή της από τα εργαλεία σας.

Για την αποφυγή σκουριάς χρησιμοποιείστε το μία ή δύο φορές ετησίως. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.