Οι χρήσεις του WD40 μας βοηθάνε σε αρκετές περιπτώσεις και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Η ιδιότητά του να απομακρύνει από τις επιφάνειες το νερό(wd40 = water displacement 40th formula) και την υγρασία το καθιστά χρήσιμο εργαλείο για την καθημερινότητά μας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές αποτελεσματικές χρήσεις του WD40 για τον χειμώνα.

Δεν αφήνει το χιόνι να συσσωρευτεί στις κεραίες

Κυρίως στις βόρειες περιοχές της Ελλάδος το χειμώνα η χιονόπτωση δημιουργεί αρκετά προβλήματα.

Ένα από αυτά είναι το χιόνι που κάθεται στα δορυφορικά πιάτα και κεραίες για την τηλεόραση. Αυτό το φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται το σήμα και να χρειάζεται σχεδόν καθημερινά ο καθαρισμός τους για να υπάρχει σήμα στην τηλεόραση.

Ψεκάζοντας με WD40 τις κεραίες, το χιόνι δεν προσκολλάτε στις κεραίες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι δεν χρειάζεται ο καθημερινός καθαρισμός τους.

WD40 και χειμερινές δραστηριότητες

Οι φίλοι του ski και του snowboard σίγουρα καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από όταν γεμίζουν, κατά την κατάβαση της πλαγιάς, με χιόνι τα πέδιλα τους.

Το χιόνι αυξάνει το βάρος στα πέδιλα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να διακόπτεται η κατάβαση για να καθαριστούν τα πέδιλα.

Αν ψεκάσετε με WD40 τα πέδιλα θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα απομακρύνεται το χιόνι από πάνω τους.

Επίσης το WD40 μακροπρόθεσμα θα προστατέψει τα υψηλού κόστους πέδιλα, τις σανίδες και τις δέστρες από την διάβρωση και την σκουριά.

Αδιαβροχοποίηση σε υποδήματα και γάντια

Για τους λάτρεις των χιονισμένων βουνών το WD40 έχει ακόμα μία αποτελεσματική χρήση.

Ψεκάζοντας με WD40 τα παπούτσια και τα γάντια σας, αποτρέπεται στο χιόνι να προσκολληθεί πάνω τους και τα καθιστά σχεδόν αδιάβροχα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

WD40 και αυτοκίνητο

Βαρεθήκατε να σκουπίζετε το χιόνι από τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας κάθε πρωί;

Ψεκάστε με WD40 τα παράθυρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το χιόνι δεν θα σας ξαναπασχολήσει πριν πάτε στην δουλειά σας.

Ευκολότερο φτυάρισμα χιονιού

Ψεκάζοντας με WD40 το φτυάρι που χρησιμοποιείτε για να απομακρύνετε το χιόνι από τον κήπο σας, θα παρατηρήσετε ότι δεν παραμένει χιόνι πάνω στο φτυάρι, καθιστώντας την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Προστασία από την σκουριά

Ας μην ξεχνάμε ότι το χιόνι είναι παγωμένο νερό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα οποιοδήποτε σιδερένια αντικείμενοα βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο(βρύσες, εργαλεία, κάγκελα κ.λ.π.) είναι αυτομάτως εκτεθειμένα στο χιόνι και σίγουρα χρειάζονται προστασία για να μην διαβρωθούν και γεμίσουν σκουριά. Το WD40 είναι το κορυφαίο προϊόν παγκοσμίως για την αφαίρεση και την προστασία από την σκουριά.

Χρησιμοποιείστε το WD40 τον χειμώνα για ευκολία και λύσεις στην καθημερινότητα σας. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.