Τρίξιμο Πόρτας; Ένα καθημερινό πρόβλημα που σε όλους έχει τύχει αλλά συνέχεια το αναβάλουμε, υπομένοντας τον ανατριχιαστικό ήχο του τριξίματος.

Σκεφτείτε να είναι αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια που βλέπετε ένα καλό θρίλερ ξαφνικά… ακούτε το τρίξιμο μιας πόρτας! Δεν χρειάζεται άλλο παράδειγμα για να το πάρουμε απόφαση και να βάλουμε τέλος στο τρίξιμο πόρτας.

Το σημαντικό, για να σταματήσει το τρίξιμο στην πόρτα, είναι η καλή συντήρηση των μεντεσέδων της. Μην πανικοβάλλεστε. Η συντήρησή τους είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε και μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Παρακάτω είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνει το τρίξιμο της πόρτας παρελθόν.

 

Λίπανση μεντεσέδων πόρτας για απαλλαγή από το τρίξιμο της πόρτας

Συνήθως η εφαρμογή ενός λιπαντικού της επιλογής σας στους μεντεσέδες μιας πόρτας μπορεί να σας απαλλάξει από το τρίξιμο αμέσως. Ωστόσο αν η λίπανση δεν είναι αρκετή, τότε θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τους μεντεσέδες, να τους καθαρίσετε από τη σκουριά και στη συνέχεια να επανατοποθετηθούν.

Πριν να προχωρήσει κανείς με την λίπανση, χρειάζεται αρχικά με ένα νωπό πανί να καθαριστούν οι μεντεσέδες καλά ώστε να απομακρυνθεί το γράσο, η σκόνη και τα υπολείμματα βρωμιάς.

Δεύτερο βήμα είναι η σωστή λίπανση, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με το WD-40 Multi-Use Product. Απλά αφήστε το προϊόν να δράσει και ανοιγοκλείστε την πόρτα λίγες φορές ώστε το προϊόν να εισχωρήσει.

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι πάντα τόσο εύκολα και γρήγορα. Σε πολλές περιπτώσεις το τρίξιμο πόρτας οφείλεται στη σκουριά που έχει σχηματιστεί μέσα στα χρόνια. Η λύση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζει κανείς.

Αφαίρεση σκουριάς από μεντεσέδες πόρτας

Πρώτα, κλείστε την πόρτα και βάλτε το άκρο της άρθρωσης με ένα καρφί και ένα σφυρί. Τοποθετήστε το καρφί στη βάση του μεντεσέ και χτυπήστε στην άκρη χρησιμοποιώντας το σφυρί. Στη συνέχεια μπορείτε να το τραβήξετε έξω. Θυμηθείτε, μόλις οι πείροι βγουν, η πόρτα σας δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με το πλαίσιο της πόρτας. Για το λόγο αυτό αλλά και για λόγους ασφαλείας, στηρίξτε το στον πλησιέστερο τοίχο για να μην πέσει.

Πλέον με ένα κατσαβίδι μπορούν να βγουν οι βίδες και να αφαιρεθούν οι μεντεσέδες από την πόρτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε καλά τους μεντεσέδες και τις βίδες με WD-40 Multi-Use Product και να το αφήσετε να δράσει για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνετε τη σκουριά εύκολα με ένα πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα. Αυτό ήταν, τοποθετείτε τα μέρη του μεντεσέ στη θέση τους και το τρίξιμο πόρτας έχει εξαφανιστεί.

Extra Tip:

Κάθε 6 μήνες απλά ψεκάστε μικρή ποσότητα του WD-40 Multi-Use Product για να συντηρήσετε τους μεντεσέδες αλλά και όποια άλλη μεταλλική επιφάνεια θέλετε να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση.

Για να μάθετε να αντιμετωπίσετε το τρίξιμο στην πόρτα του αυτοκινήτου πατήστε εδώ

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!