Το τρίξιμο κρεβατιού είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα – το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά! Η σκουριά, ναι, μπορεί να είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για πολλά μεταλλικά πράγματα αλλά τουλάχιστον δεν κάνει θόρυβο! Η αλυσίδα του ποδηλάτου μπορεί να θέλει καθαρισμό και λίπανση αλλά δεν περνάμε την ημέρα μας πάνω στο ποδήλατο. Που περνάμε τουλάχιστον το 1/3 της ημέρας; Στο κρεβάτι! Ειδικά αν έχετε παιδιά, το τρίξιμο κρεβατιού, μπορεί να γίνει και το νούμερο 1 πρόβλημα της ημέρας!

Ακόμη, όμως, και να μην έχετε παιδιά, είναι πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχοντας επιστρέψει σπίτι από την δουλειά, είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα DIY θέματα που έχουμε ασχοληθεί στο blog μας, το τρίξιμο κρεβατιού είναι από τα πιο σοβαρά καθώς έχει άμεσες συνέπειες στον ίδιο τον άνθρωπο: αϋπνία, άγχος, κούραση. Συνεπώς μη το θεωρήσετε ως κάτι ασήμαντο που μπορεί να περιμένει. Καλό θα είναι όταν αρχίσετε να ενοχλήστε από κάποιο ήχο να ασχοληθείτε με αυτό για να μην καταλήξει ένα μεγάλο καθημερινό πρόβλημα.

 

Τι προκαλεί το τρίξιμο του κρεβατιού;

 

Αυτή είναι μια ερώτηση που πολύ θα θέλαμε να σας την απαντήσουμε με την πρώτη αλλά δεν γίνεται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να δημιουργούν αυτόν τον τόσο ενοχλητικό θόρυβο. Σκεφτείτε μόνο από πόσα διαφορετικά μέρη αποτελείται ένα κρεβάτι: στρώμα, βίδες, τάβλες, μεταλλικές και ξύλινες επιφάνειες, πόδια. Όλα αυτά μπορεί να εμφανίσουν τα δικά τους προβλήματα. Ειδικά όταν συνδέονται και με τα υπόλοιπα μέρη είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί τι δημιουργεί το τρίξιμο κρεβατιού. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε μια μεγάλη γκάμα DIY προβλημάτων, είναι ότι συνήθως το τρίξιμο προκαλείται στον σκελετό του κρεβατιού. Συγκεκριμένα από την τριβή των ξύλινων ή μεταλλικών επιφανειών.

 

Τι να κάνω για το τρίξιμο κρεβατιού;

 

Αν αποφασίσετε να δώσετε τέλος στο τρίξιμο κρεβατιού για να ξεκινήσετε να κοιμάστε ήρεμα και πάλι, ιδού τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1

Βγάλτε το στρώμα από το κρεβάτι. Ακουμπήστε το στο πάτωμα και ελέγξτε μήπως ο ήχος προκαλείται από το εσωτερικό του στρώματος. Συνήθως δεν προέρχεται από εκεί αλλά μιας και μπήκατε στην διαδικασία καλό θα είναι να αποκλείσουμε όλα τα ενδεχόμενα.

Βήμα 2

Πάρτε ένα WD40 High Performance Silicone Lubricant και ψεκάστε καλά τα μεταλλικά σημεία που συνδέονται με το ξύλο. Το σύστημα Smart Straw θα σας εξασφαλίσει ακριβή ψεκασμό, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Είναι πολύ σημαντικό η λίπανση να είναι ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναμπείτε στην διαδικασία. Με το WD40 όχι μόνο θα πετύχετε πολύ καλή λίπανση αλλά θα προστατεύσετε το μέταλλο και από την υγρασία. Σε περίπτωση που βλέπετε ότι οι βίδες έχουν βιδωθεί πολύ πολύ σφιχτά, ψεκάστε μία ακόμη φορά για σιγουριά.

Βήμα 3

Αφού αφήσετε 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί καλά το προϊόν, ξαναβάλτε το στρώμα στην θέση του. Είναι πολύ πιθανό να μην ακούγεται πλέον ο ενοχλητικός ήχος.

Σε περίπτωση, όμως, που το τρίξιμο κρεβατιού εξακολουθεί να επιμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: Διαχωρίστε τις τάβλες του κρεβατιού και τα πλαϊνά του κρεβατιού. Πώς να το κάνετε αυτό; Οποιοδήποτε ύφασμα σας περισσεύει στο σπίτι – κατά προτίμηση χοντρό- μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να διαχωρίσετε μία μία τις τάβλες μεταξύ τους και μεταξύ των πλαϊνών του κρεβατιού.

Το WD-40 έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!