Οι θόρυβοι στα ποδήλατα είναι πολύ ενοχλητικοί και ειδικά όταν τρίζουν τα δισκόφρενα ποδηλάτου! Αν είστε κάτοχος ποδηλάτου πρέπει να δίνετε σημασία σε αυτούς τους θορύβους γιατί μπορεί να υποδεικνύουν κάποια βλάβη που να απαιτεί άμεση επιδιόρθωση! Αναρωτιέστε, λοιπόν, τι να κάνετε αν τρίζουν τα δισκόφρενα ποδηλάτου; Ή ακόμη καλύτερα πως να συντηρήσετε σωστά το ποδήλατό σας για να αποφύγετε τέτοιους ήχους; Διαβάστε παρακάτω.

Πείτε τέλος στο τρίξιμο των δισκόφρενων ποδηλάτου

Αν τρίζουν τα δισκόφρενα ποδηλάτου, πρέπει αρχικά να ελέγξετε ότι οι τροχοί σας είναι σωστά στερεωμένοι και ευθυγραμμισμένοι! Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργείται τριβή, άρα και θόρυβος. Επίσης, ελέγξτε ότι ο τροχός δεν ταλαντεύεται. Για να το διαπιστώσετε αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε το ποδήλατο σε μία βάση ή να περιστρέψετε τον τροχό που τρίζει, ανασηκώνοντάς τον από το πάτωμα.

Ενδέχεται από την άλλη, το τρίξιμο των δισκόφρενων να οφείλεται σε βρωμιά και φθορά. Τι να κάνετε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση για να τα καθαρίσετε; Αρχικά, αφαιρέστε τους τροχούς και τα τακάκια από τις δαγκάνες και ελέγξτε προσεχτικά αν έχουν ακαθαρσίες ή κάποια φθορά. Αν παρατηρήσετε ότι οι δίσκοι είναι ίσιοι και τα τακάκια έχουν ακόμη ζωή, τότε χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, ψεκάστε πάνω τους με το WD-40 Specialist Καθαριστικό και καθαρίστε τα. Το συγκεκριμένο προϊόν απομακρύνει δραστικά τα λάδια, το γράσο, τους ρύπους και την επίμονη βρωμιά. Είναι ένα καθαριστικό με βάση τους διαλύτες που δεν αφήνει υπολείμματα. Απλώς ψεκάστε με το προϊόν πριν σκουπίσετε ή ξεπλύνετε για καθαρό φινίρισμα. Όταν πρόκειται για πιο επίμονη βρωμιά, αφήστε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να δράσει περισσότερο το προϊόν και σκουπίστε. Αν δείτε ότι και μετά από τα παραπάνω δεν υπάρχει αλλαγή, τότε ενδεχομένως να χρειάζεστε καινούργια τακάκια και τότε σίγουρα δε θα τρίζουν τα δισκόφρενα ποδηλάτου.

*Τip: Κάποιοι προτείνουν να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερους δίσκους. Οι μεγαλύτεροι δίσκοι είναι πιο ακριβοί αλλά μπορεί να είναι πολύ καλοί για τα φρένα σας και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους. Έχετε υπόψιν σας ότι οι καινούργιοι δίσκοι απαιτούν και τους κατάλληλους αντάπτορες.

Τρίζει η σέλα;

Ο πιο συνηθισμένος παράγοντας για τον ενοχλητικό θόρυβο από το τρίξιμο της σέλας είναι επειδή χρειάζεται σφίξιμο. Ελέγξτε το κάτω σημείο της σέλας σας για να επιβεβαιώσετε ότι είναι στερεωμένη σωστά. Χρησιμοποιώντας το σωστό κλειδί που ταιριάζει στις βίδες της, σφίξτε τες. Σε περίπτωση που εξακολουθεί να τρίζει ή να γέρνει προς τα εμπρός ή πίσω, ενδέχεται να χρειάζεται αντικατάσταση ή να είναι ελαττωματικός ο σφικτήρας της σέλας.

Τρίζουν τα πετάλια ή άλλα σημεία του ποδηλάτου;

Αν προέρχεται κάποιος θόρυβος από τα πετάλια, τότε ψεκάστε λίγο WD-40 Multi-Use Product και τοποθετήστε στα ελατήρια των πεταλιών και στο σύνδεσμο του άξονα. Διατηρείτε το ποδήλατό σας καθαρό και καλά γρασαρισμένο ώστε να μειώσετε τη φθορά και τα διάφορα τριξίματα.

Ο ενοχλητικός θόρυβος όταν τρίζουν τα δισκόφρενα ποδηλάτου μπορεί να σταματήσει αλλά πάνω από όλα, αυτό που μετράει είναι η ασφάλειά σας. Ότι θόρυβο και να ακούτε, πρέπει να τον επιδιορθώσετε είτε μόνοι σας αν γνωρίζετε, είτε μέσω κάποιου ειδικού. Όλα χρειάζονται τη σωστή συντήρηση και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το αγαπημένο σας ποδήλατο!

Το WD-40 είναι σύμμαχός σας για να σταματήσει τους διάφορους περίεργους και εκνευριστικούς θορύβους!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!