To αντισκωριακό υγρό θεωρείται απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Ακόμα και αν δεν είστε τύπος DIY υπάρχουν δεκάδες καθημερινά πράγματα που ενίοτε χρειάζονται ξεσκούριασμα ή πρόληψη ενάντια στη σκουριά. Εργαλεία, βίδες, μεντεσέδες, εξαρτήματα μηχανών κ.α μπορούν να γίνουν σαν καινούργια με το κατάλληλο προϊόν.

Το WD-40 είναι το κατάλληλο προϊόν για την αφαίρεση της σκουριάς;

Το WD-40 Multi-Use Product είναι ένα μοναδικό προϊόν με περισσότερες από 2000 εφαρμογές! Μία από τις βασικές του ιδιότητες είναι ότι δρα ως διαλυτικό σκουριάς εισχωρώντας παντού και διασπώντας τους δεσμούς μεταξύ μετάλλου και σκουριάς. Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλές παρόλο που δεν αποτελεί ένα αμιγώς αντισκωριακό υγρό είναι η μεγάλη ευκολία στη χρήση του. Το εργονομικό του στόμιο με το ειδικό “καλαμάκι” εγγυάται την λεπτομερή εφαρμογή του προϊόντος ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία! Η σούπερ-δραστική σύνθεση του έχει άμεσο αποτέλεσμα σε λίγα μόνο λεπτά και χωρίς να απαιτείται έντονο τρίψιμο/ξύσιμο ή ειδικός εξοπλισμός.

Το WD-40 είναι απόλυτα ασφαλές για όλες σχεδόν τις επιφάνειες.

Το WD-40 έχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση σε όλες τις επιφάνειες. Δεν φθείρει ούτε αλλοιώνει το χρώμα στα βαμμένα μέταλλα και δεν επηρεάζει τα πλαστικά μέρη τους ή τις τριγύρω επιφάνειες με τις οποίες μπορεί να έρθει αναγκαστικά σε επαφή. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού (αφού διαβάσετε πρώτα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης). Είναι κατάλληλο για χρήση εντός και εκτός σπιτιού. Όταν το χρησιμοποιείτε σε μικρούς χώρους φροντίστε να αερίζονται καλά. Μην το χρησιμοποιείτε σε επιφάνειες πάνω στις οποίες κινδυνεύετε να γλιστρήσετε (όπως πχ στη μπανιέρα / ντουζιέρα ή κοντά σε πλακάκια δαπέδου) γιατί η ιδιότητα του ως λιπαντικό θα τις κάνει υπερβολικά ολισθηρές.

Χρήση σε διαφορετικά σκουριασμένα αντικείμενα

Το ιδανικό για την αφαίρεση της σκουριάς από ένα αντικείμενο ή τμήμα του, είναι να το απομονώσετε και τοποθετώντας το σε μία κατάλληλη επιφάνεια εργασίας να το ψεκάσετε επαρκώς με WD-40. Με αυτό τον τρόπο και αφήνοντας το προϊόν να δράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος της σκουριάς) θα πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Για μέρη και εξαρτήματα που δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν τότε θα πρέπει να ψεκάσετε επάνω τους πλησιάζοντας όσο είναι δυνατόν με το ειδικό καλαμάκι το σκουριασμένο ή ακινητοποιημένο τμήμα. Αφήστε το να δράσει μερικά λεπτά και δοκιμάστε να το θέσετε σε λειτουργία. Εάν το πρόβλημα επιμένει τότε επαναλάβετε τη διαδικασία. Εάν εξακολουθεί να μην έχει αποτέλεσμα τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο εξειδικευμένο αντισκωριακό υγρό για το συγκεκριμένο μηχανισμό.

Αντισκωριακό υγρό και πρόληψη σκουριάς

Το WD-40 είναι εξαιρετικό και στην πρόληψη της σκουριάς. Με το ψέκασμα σχηματίζεται ένα προστατευτικό στρώμα που εμποδίζει την υγρασία να παραμείνει πάνω στην επιφάνεια και να διαβρώσει το μέταλλο. Όσο πιο συχνά ψεκάζετε τα επίφοβα για σκουριά αντικείμενα τόσο θα παραμένουν καθαρά και λειτουργικά. Ιδιαίτερα τα εργαλεία και οι μεταλλικές επιφάνειες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους ή είναι εκτεθειμένες σε αντίξοες περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Εάν μένετε κοντά σε θάλασσα ή σε μέρη με υγρασία και συχνές βροχοπτώσεις, ο συχνός ψεκασμός είναι απαραίτητος! Ένα χέρι με ειδική βαφή αποτελεί επίσης extra προστασία από τη σκουριά.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το WD-40 και online εδώ! Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του εδώ!