Το διεισδυτικό λιπαντικό WD-40 -σχεδιασμένο στα εργαστήρια της NASA- χάρη στην ειδική σύνθεσή του διεισδύει σε βάθος και ξεμπλοκάρει κάθε «κολλημένο» μηχανισμό. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια σε όλα τα μέταλλα και τα πλαστικά. Δεν παρουσιάζει πρόβλημα ασυμβατότητας, είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού, ενώ το προωθητικό αέριο που περιέχει δεν είναι εύφλεκτο για απόλυτη ασφάλεια κατά τη χρήση.

Τι είναι το διεισδυτικό λιπαντικό

Τα διεισδυτικά λιπαντικά προϊόντα είναι ευρύτερα κατηγοριοποιημένα στην αγορά ως διεισδυτικά λάδια. Ο όρος διεισδυτικό λάδι αναφέρεται σε οποιοδήποτε διεισδυτικό λιπαντικό υγρό χαμηλού ιξώδους με βάση το πετρέλαιο. Τα διεισδυτικά λάδια πήραν -προφανώς- το όνομα τους από την ικανότητα τους να διεισδύουν ακόμα και στα μικρότερα μέρη οποιασδήποτε ένωσης 2 ή και περισσότερων τμημάτων. Η σύνθεση τους συνήθως εκτοπίζει οποιαδήποτε άλλα υλικά (υγρά ή στέρεα) αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα λαδιού στους πόρους της επιφάνειας ή του μηχανισμού που εφαρμόζονται.

Το WD-40

Το όνομα WD προέρχεται ως γνωστόν από τα αρχικά των λέξεων Water Displacement. Παρόλα αυτά το WD-40 multi-use product περιέχει ένα σπάνιο μείγμα από λιπαντικά. Η φόρμουλα του περιέχει αντιδιαβρωτικούς παράγοντες και συστατικά για διείσδυση, καθαρισμό από βρωμιά και λιπαρότητα και εκτόπιση υγρασίας.

Σε ποιες επιφάνειες είναι ασφαλής η χρήση του WD-40 Multi-Use Product?

Το διεισδυτικό λιπαντικό – αντισκωριακό spray WD-40 είναι ασφαλές για χρήση σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε λάστιχο, καουτσούκ, στα περισσότερα πλαστικά, σε ξύλο και μέταλλο. Καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση του σε clear polystyrene πλαστικό και σε πολυανθρακικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης σε μεταλλικές επιφάνειες για να αποφύγετε το σχηματισμό σκουριάς, σε ποδήλατα, μηχανές, εργαλεία και αθλητικό εξοπλισμό. Προσοχή όταν το χρησιμοποιείτε σε συνθετικές επιφάνειες των οποίων δεν γνωρίζετε τη σύσταση. Μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις.

Προμηθευτείτε online το WD-40 Multi Use Product Smart Straw που προσφέρει ακρίβεια στην εφαρμογή εδώ. Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!