Όλοι μας πιστεύουμε ότι το ξεβίδωμα βιδών είναι εύκολη διαδικασία. Παρόλα αυτά εάν η βίδα είναι βιδωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εάν έχει καλυφθεί από σκουριά, η αφαίρεσή της είναι μία δύσκολη δουλειά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν:

Δύναμη στα χέρια

Ένας από τους βασικούς τρόπους αφαίρεσης είναι να κρατάτε σωστά το κατσαβίδι. Όσο πιο μακρύ είναι το κατσαβίδι τόσο λιγότερη δύναμη χρειάζεται για το ξεβίδωμα. Εάν χρησιμοποιείτε το δυνατό σας χέρι η πιθανότητες αφαίρεσης μιας σκουριασμένης βίδας είναι περισσότερες.

Χρησιμοποιείστε διεισδυτικό λάδι

Μία αποτελεσματική μέθοδος για να αφαιρέσετε βίδες είναι η χρήση διεισδυτικού λαδιού. Το λάδι θα διεισδύσει μεταξύ της βίδας και του μετάλλου και η αφαίρεση της θα γίνει πανεύκολα μπορεί και χωρίς κατσαβίδι. Το θέμα όμως είναι τι είδους διεισδυτικό λάδι πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλύτερα;

Όταν έρθει η στιγμή της επιλογής, θυμηθείτε το WD40 το οποίο είναι αρκετά αποτελεσματικό. Ψεκάστε την βίδα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Το WD40 θα χαλαρώσει τις βίδες και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε κατσαβίδι για να τις αφαιρέσετε.

 

Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί

Εάν η βίδα είναι σκληρά βιδωμένη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφυρί. Τοποθετήστε ένα κατσαβίδι πάνω στην βίδα και στην συνέχεια χτυπήστε το πίσω μέρος του κατσαβιδιού με ένα σφυρί για να εφαρμόσει καλύτερα το κατσαβίδι στην κεφαλή της βίδας. Προσοχή όμως σε αυτή την τεχνική για να μην καταστρέψετε την κεφαλή της βίδας γιατί τότε η αφαίρεσή της θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Εάν δεν νιώθετε σίγουρος για την συγκεκριμένη τεχνική μην την προσπαθήσετε.

Εφαρμόστε θερμότητα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βοήθεια της θερμότητας για να αφαιρέσετε βίδες. Πως; Εάν απλά θερμάνετε τις βίδες ο δεσμός τους με το μέταλλο θα χαλαρώσει.Προσοχή όταν χρησιμοποιείτε την συγκεκριμένη τεχνική για να μην καταστρέψετε το αντικείμενο γύρω από την βίδα.

Με τις παραπάνω τεχνικές ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην αφαίρεση βιδών. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.