Τι κι αν ο τίτλος «επιχείρηση: σόμπα πέλλετ συντήρηση» ακούγεται βαρύς, στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι τόσο τρομερό. Είναι, όμως κάτι απαραίτητο, που οφείλουν να κάνουν όλοι οι κάτοχοι της συγκεκριμένης σόμπας. Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Αρχικά, όταν μιλάμε για σόμπες πέλλετ αναφερόμαστε σε σύγχρονες συσκευές θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας με λιγότερους ρύπους και μεγάλη αυτονομία θέρμανσης. Σχετικά με τη συντήρησή τους, κυρίως 3 παράγοντες παίζουν ρόλο. Αυτοί είναι η κατασκευή, η συχνότητα χρήσης και η ποιότητα. Με βάση αυτά, λοιπόν, εξαρτάται και το πόσο συχνά αλλά και πόση ώρα απαιτείται για την “επιχείρηση: σόμπα πέλλετ συντήρηση”!

Σημαντικό, βέβαια, εκτός από την ετήσια συντήρηση, είναι η καθημερινή της συντήρηση. Έτσι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα που την ανάβετε θα πρέπει να απομακρύνετε τη στάχτη από το χώρο καύσης και από τον καυστήρα. Επίσης, ο καυστήρας πρέπει να καθαρίζεται αναλόγως τη χρήση του κάθε 3 μέρες περίπου. Εννοείται, ότι αυτή η διαδικασία γίνεται όταν η σόμπα είναι κρύα.

Σχετικά με την ετήσια συντήρηση της σόμπας πέλλετ, ένας ειδικός επαγγελματίας σίγουρα θα μπορεί να κάνει το ετήσιο service, χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε πολλά πολλά. Ωστόσο καλό είναι να έχετε υπ’ όψιν σας κάποιες πληροφορίες προκειμένου να έχετε μία σφαιρική εικόνα για την «επιχείρηση: σόμπα πέλλετ συντήρηση».

Λόγω της καύσης πέλλετ (στερεό καύσιμο που δημιουργείται από τη συμπίεση ξύλινων καταλοίπων, οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον), παραμένουν κάποια υπολείμματα που οδηγούν στη μείωση της απόδοσης της σόμπας αλλά και στην απώλεια της θερμότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ανάφλεξη και στην καύση. Επιπλέον, τα υπολείμματα αιθάλης μπορεί να οξειδώσουν τα μέταλλα και ως αποτέλεσμα να χαλάσουν. Έχετε, επίσης, υπόψιν σας ότι αν υπάρχει μεγάλη ποσότητα αιθάλης στην εξάτμιση (ή διαφορετικά, καμινάδα) ενδέχεται να παρουσιαστεί ανάφλεξη με αποτέλεσμα ακόμη και να χαλάσει το μηχάνημα αλλά και να προκληθούν ζημιές στο χώρο.

Ο ειδικός επαγγελματίας κατά την «επιχείρηση: σόμπα πέλλετ συντήρηση» καθαρίζει την εξάτμιση με ειδικό εξοπλισμό, το θάλαμο καύσης του πέλλετ, τα μοτέρ και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις καύσης που χρειάζεται για να είναι η σόμπα αποδοτική! Επιπλέον, ελέγχει τα ηλεκτρικά εξαρτήματα, τα συστήματα ασφαλείας, κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις καυσαερίων και απόδοσης του μηχανήματος,

Κορυφαία συμβουλή: Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το WD-40® Σπρέι Ηλεκτρικών Επαφών. Mε τη φόρμουλα ταχείας δράσης καθαρίζει γρήγορα και απομακρύνει εύκολα την επίμονη βρωμιά, τη σκόνη και τα λάδια ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Το προϊόν διεισδύει γρήγορα στις πιο δύσκολες περιοχές, στεγνώνοντας γρήγορα και χωρίς υπολείμματα. Αποκαθιστά την ηλεκτρική αγωγιμότητα εξαλείφοντας τον κίνδυνο βραχυκυκλωμάτων. Είναι μια μη αγώγιμη φόρμουλα με γρήγορη εξάτμιση συμβατή με όλα τα μέταλλα, πλαστικά και λάστιχα.

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει περισσότερες από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!