Η τακτική συντήρηση του χλοοκοπτικού είναι απαραίτητη καθώς θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος αισθητά και θα σας απαλλάξει από περιττά έξοδα. Η συντήρηση χλοοκοπτικού μπορεί να σας φαίνεται περίπλοκη αλλά αντιθέτως! Είναι μία διαδικασία που μπορείτε να αναλάβετε και μόνοι σας!

Συντήρηση Χλοοκοπτικού

Τα χλοοκοπτικά είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τον κήπο αφού τον διατηρούν τακτοποιημένο και φρέσκο. Ωστόσο, όπως ισχύει για όλα τα εργαλεία, έτσι και το χλοοκοπτικό, αν δεν συντηρηθεί σωστά αρχίζει να χαλάει με την πάροδο του χρόνου. Πριν μπείτε στη σκέψη να καλέσετε κάποιον επαγγελματία, σας ενημερώνουμε ότι δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες δεξιότητες για τη συντήρησή του! Οπότε, σηκώστε ψηλά τα μανίκια, διαβάστε παρακάτω και προβείτε στη συντήρηση χλοοκοπτικού ανέξοδα και γρήγορα!

Συντήρηση χλοοκοπτικού την άνοιξη

Έχει μπει η άνοιξη για τα καλά και πρέπει να προετοιμάσετε το χλοοκοπτικό. Ειδικά μετά τον παγωμένο καιρό και πριν ξεκινήσετε τη λειτουργία του, πρέπει να ελέγξτετε όλα τα αφαιρούμενα κομμάτια, παρόλο που το είχατε αποθηκεύσει σε ασφαλές και ξηρό μέρος κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών. Στη συνέχεια, ελέγξτε το μπουζί και το φίλτρο αέρα. Το μπουζί είναι σημαντικό εξάρτημα του χλοοκοπτικού και κάποιοι επαγγελματίες ίσως σας προτείνουν την αντικατάστασή του στην αρχή κάθε σεζόν καθώς είναι χαμηλού κόστους και εύκολη διαδικασία. Μόλις το ελέγξετε ή το αντικαταστήσετε, ελέξγτε το φίλτρο του χλοοκοπτικού γιατί λερώνεται και σκονίζεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Καθαρίστε το σωστά, επειδή διαφορετικά μπορεί να καταναλώνετε περιττά καύσιμα. Εάν το φίλτρο αέρα χρειάζεται αντικατάσταση, σας προτείνουμε να το κάνετε μία φορά την άνοιξη και πάλι στα μισά της σεζόν.

Κορυφαία συμβουλή: Σας συνιστούμε να καθαρίσετε το χλοοκοπτικό σας πολύ καλά πριν από την πρώτη χρήση του την άνοιξη! Μια απλή, οικονομική και εύκολη λύση είναι η χρήση του WD-40® Multi-Use Product. Το προϊόν θα απαλλάξει το περίβλημα και τις λεπίδες του χλοοκοπτικού σας από τη σκουριά, και θα αποτρέψει να κολλήσει το γρασίδι σε αυτά, διατηρώντας τη λειτουργικότητα του!

Συντήρηση χλοοκοπτικού το χειμώνα

Γνωρίζατε ότι η σωστή συντήρηση χλοοκοπτικού πρέπει να ξεκινάει πάντα κατά τους χειμερινούς μήνες πριν το αποθηκεύσετε; Εάν δεν το κάνετε, είναι πιθανό να μην λειτουργήσει σωστά την άνοιξη. Διαβάστε παρακάτω κάποιες συμβουλές:

  • Αφαιρέστε το αέριο από το χλοοκοπτικό.
  • Ελέγξτε τα καλώδια και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένα πριν από την αποθήκευση του χλοοκοπτικού
  • Αφαιρέστε και καθαρίστε τυχόν γρασίδι ή υπολείμματα.
  • Αποθηκεύσστε το σε ξηρό σημείο.

Περίοδος χρήσης χλοοκοπτικού

Η χρήση του χλοοκοπτικού και συνεπώς το κούρεμα του γκαζόν συνήθως δεν απαιτείται το χειμώνα, εκτός εάν ο καιρός είναι ήπιος και το γρασίδι μεγαλώνει. Όσο αφορά στην κανονική περίοδο κοπής, εξαρτάται από τον καιρό. Σας προτείνουμε να περιμένετε μέχρι να δείτε το γρασίδι να μεγαλώνει και να αλλάζει χρώμα. Μην κόβετε το γκαζόν σας εάν το έδαφος είναι μαλακό ή εάν υπάρχει παγετός γιατί η κοπή θα βλάψει το χλοοτάπητα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!