Η συντήρηση τροχόσπιτου είναι απαραίτητη για να κάνετε ασφαλή ταξίδια χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις! Μπορεί το τροχόσπιτο να θεωρείται ένα σπορ για λίγους στην Ελλάδα, συγκριτικά με το εξωτερικό, όμως δεν παύει η συντήρηση τροχόσπιτου να είναι σημαντική για όσους έχουν. Συγκεντρώσαμε κάποια από τα σημεία που πρέπει να ελέγχετε.

Πριν από κάθε ταξίδι

Η συντήρηση τροχόσπιτου απαιτεί να ελέγχετε πριν από κάθε ταξίδι τα ελαστικά και την πίεση τους. Επίσης, ελέγξτε ότι οι προβολείς και τα φανάρια δουλεύουν σωστά, καθώς επίσης και ότι έχετε κάνει τα απαιτούμενα service. Μην αμελήσετε να ασφαλίσετε όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα που μπορεί να μετακινηθούν από τη θέση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Συντήρηση τροχόσπιτου ανά μήνα, τρεις μήνες και δύο φορές το χρόνο.

Κάθε μήνα πρέπει να ελέγχετε την μπαταρία και τη γεννήτρια. Κάθε τρεις μήνες καθαρίστε τα φίλτρα του κλιματιστικού και τσεκάρετε ότι τα παράθυρα και η πόρτα ανοιγοκλείνουν καλά. Δύο φορές το χρόνο τσεκάρετε ότι οι ηλεκτρικές συσκευές ή τις συσκευές γκαζιού λειτουργούν κανονικά ενώ κάθε χρόνο πρέπει να κάνετε ένα γενικό έλεγχο για τυχόν διαρροές νερού αλλά και να φροντίζετε το εξωτερικό μέρος του τροχόσπιτου παιρνώντας το με κερί. Τέλος, επιβάλλεται να ελέγχετε ότι τα φίλτρα αέρα, καυσίμων καθώς και το ψυκτικό σύστημα λειτουργούν σωστά. Μην αμελείτε να τσεκάρετε και τα λάδια της μηχανής.

Έλεγχος τροχών και πίεση λαστίχων

Πριν από κάθε απόδρασή σας ελέγξτε τα παξιμάδια των τροχών αλλά και την πίεση των ελαστικών για την ασφάλειά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα παξιμάδια δεν έχουν χαλαρώσει και ότι έχετε φουσκώσει σωστά τα λάστιχα. Ο υπερβολικός αέρας στα ελαστικά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο τροχόσπιτο αλλά πάνω από όλα μπορεί να προκαλέσει και ατύχημα. Η πίεση των ελαστικών αλλάζει με την εναλλαγή της θερμοκρασίας, οπότε αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει όλο το χειμώνα, θα έχει μειωθεί αρκετά.

Ελέγξτε τη μπαταρία

Για τη συντήρηση τροχόσπιτου είναι σημαντικός ο έλεγχος της μπαταρίας. Δε θέλετε να ταξιδεύετε και εκεί που όλα πηγαίνουν καλά, η μπαταρία να σταθεί εμπόδιο στις διακοπές σας. Ένας επαγγελματίας μπορεί να σας συμβουλέψει σωστά για την κατάστασή της και τη διάρκεια ζωής της.

Διατηρήστε το σύστημα λυμάτων σε καλή κατάσταση

Η συντήρηση του συστήματος λυμάτων είναι επίσης σημαντική για να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές χημικές ουσίες και ότι δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Υπάρχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι.

Χρησιμοποιήστε WD-40 Multi-Use Product και WD-40 Σπρέι Λευκού Γράσου Λιθίου

ΤοWD-40 Σπρέι Λευκού Γράσου Λιθίου είναι ένα σπρέι γράσου λιθίου που η μοναδική του σύσταση παρέχει υψηλή απόδοση και λειτουργεί σε ακραίες πιέσεις, κυρίως σε συνδέσεις που φέρουν βαρύ φορτίο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους διατηρώντας τις ιδιότητές του σε έντονες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες. Είναι ιδανικό για τις ράβδους ρυμούλκησης τροχόσπιτων. Επίσης, το WD-40 Multi-Use Product είναι σύμμαχός σας για να αφαιρέσει τις πιο δύσκολες και κολλώδεις ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν κολλήσει στο τροχόσπιτό σας. Επίσης, χρησιμοποιήστε το σε σκουριασμένα σημεία, σε σημεία που δεν μπορείτε να λασκάρετε, όπως βίδες για παράδειγμα ή σε σημεία που τρίζουν.

Η σωστή συντήρηση τροχόσπιτου είναι βασικό σας μέλημα αν είστε ιδιοκτήτης ενός. Το WD-40 Multi-Use Product είναι το προϊόν που θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές από τις εργασίες που απαιτεί! Χρησιμοποιήστε το και καλό σας ταξίδι!

Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε τα προϊόντα πατήστε εδώ!