Η σωστή και συνεπής συντήρηση τρέιλερ είναι πολύ σημαντική. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, περιττά έξοδα και πάνω από όλα φανερώνει ότι μεριμνείτε σωστά για την ασφάλειά τη δική σας και των δικών σας ανθρώπων. Το τελευταίο είναι σαφώς και το πιο σημαντικό! Επιπλέον η προληπτική συντήρηση τρέιλερ είναι απαραίτητη για να μην μπείτε σε περιττά έξοδα από τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν λόγω αμέλειας. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω κάποια σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας εάν είστε κάτοχος τρέιλερ.

Ελέγξτε τα φώτα του τρέιλερ

Πρέπει να ελέγξετε ότι τα φώτα του τρέιλερ λειτουργούν σωστά. Αναφερόμαστε και στα φώτα των φρένων και στα φώτα των flash. Αν δεν δουλεύουν ίσως φταίνε τα λαμπάκια ή τα καλώδια. Ένας επαγγελματίας θα σας λύσει το πρόβλημα!

Ελέγξτε τα λάστιχα του τρέιλερ

Όπως και σε όλα τα κινούμενα μηχανήματα και οχήματα, έτσι και εδώ, τα ελαστικά είναι ένα βασικό κομμάτι της συντήρησης τρέιλερ. Και αυτά τα λάστιχα θα πρέπει να αλλάζονται ανά κάποια χιλιόμετρα καθώς επίσης πρέπει να έχουν και τη σωστή πίεση. Δεν πρέπει να φουσκώνουμε τα λάστιχα του τρέιλερ περισσότερο από όσο πρέπει αλλά ούτε και λιγότερο. Αν υπερ-φουσκώσουμε τα λάστιχα μπορεί να σκάσουν και στην αντίθετη περίπτωση (όχι επαρκούς αέρα) μπορεί να υπερθερμανθούν. Το καλύτερο είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επίσης, τα ρουλεμάν των τροχών πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ελέγξτε τα φρένα των τρέιλερ

Τα φρένα είναι ακόμη ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να ελέγξετε. Θα πρέπει να ελέγχονται από εξειδικευμένο επαγγελματία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να τα αλλάξετε αλλά οφείλετε για την ασφάλειά σας να τα τσεκάρετε.

Άλλα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Επειδή είθισται τα τρέιλερ να χρησιμοποιούνται κατά κόρον το καλοκαίρι, θα πρέπει όποτε έρχεται σε επαφή το τρέιλερ με τη θάλασσα, να το πλένετε καλά και διεξοδικά με άφθονο καθαρό νερό. Έχετε υπ’ όψιν ότι πρέπει να αφήνετε το τρέιλερ να κρυώνει αφού ακινητοποιηθείτε και αυτό επειδή λόγω απότομης αλλαγής θερμοκρασίας, ενδέχεται να στραβώσουν οι δισκόπλακες των φρένων ή και να καταστραφούν τα ρουλεμάν. Επίσης, φροντίστε το φορτίο του τρέιλερ να είναι σωστά κατανεμημένο και να μην υπερβαίνει τα όρια βάρους.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος! Ψεκάστε σημεία όπως χούφτα, εργάτη και καστάνια με το Νο1 αντισκωριακό και λιπαντικό προϊόν WD-40 Multi-Use Product. Το προϊόν θα βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του τρέιλερ. Επίσης, σε σημεία που μπορεί να τρίζουν ή να έχει δημιουργηθεί σκουριά, το WD-40 Multi-Use Product θα λειτουργήσει ως σύμμαχός σας και θα σας λύσει το πρόβλημα!

Γνωρίστε καλύτερα το WD-40 Multi-Use Product

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!