Το αυτοκίνητο είναι ένα μέσο το οποίο το χρησιμοποιούμε λίγο πολύ σε καθημερινή βάση. Για να διατηρηθεί καθαρό και σαν καινούργιο πρέπει να του παρέχουμε και την αντίστοιχη φροντίδα. Η εξωτερική περιποίηση του αυτοκινήτου αλλά και η εσωτερική είναι υψίστης σημασίας για την σωστή διατήρηση του αυτοκινήτου μας. Υπάρχουν σημεία μέσα στο αυτοκίνητο τα οποία όσο προσεκτικοί και να είμαστε λερώνουν εύκολα. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και το ταμπλό του αυτοκινήτου. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ταμπλό τραβάει σαν μαγνήτης την σκόνη και επίσης ταλαιπωρείται καθημερινά από τον ήλιο. Για να διατηρήσουμε το ταμπλό σε καλή κατάσταση και για να αποφύγουμε την φθορά του πρέπει να το περιποιούμαστε. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποια Tips για την σωστή συντήρηση του ταμπλό αυτοκινήτου.

Συντήρηση ταμπλό αυτοκινήτου

Το ταμπλό του αυτοκινήτου αποτελεί την εικόνα του αυτοκινήτου εσωτερικά. Για αυτό η συντήρηση του ταμπλό αυτοκινήτου είναι σημαντική. Η καθαριότητα του δείχνει πόσο το περιποιούμαστε και το φροντίζουμε. Ακόμα και με ένα απλό ξεσκόνισμα μπορεί να αλλάξει αμέσως η όψη του ταμπλό βέβαια καλό θα ήταν να μην περιοριστείτε μόνο στο ξεσκόνισμα. Αφού λοιπόν αφαιρέσετε την πολύ σκόνη, παίρνετε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι και καθαρίζετε με αυτό όλη την επιφάνεια του ταμπλό. Στην συνέχεια με ένα στεγνό πανί, σκουπίζετε το ταμπλό για να μαζέψετε όλη την υγρασία. Καλό θα ήταν να πραγματοποιούμε συχνά την παραπάνω διαδικασία ώστε να διατηρήσουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας σαν καινούργιο.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι ειδικά για την συντήρηση του ταμπλό αυτοκινήτου τα οποία ταυτόχρονα λειτουργούν και σαν γυαλιστικά. Ενώ όμως αποτελούν μία εύκολη λύση πολλά από αυτά είναι αρκετά δυνατά με αποτέλεσμα αν χρησιμοποιούνται συχνά μπορεί να δημιουργήσουν επιφανειακή φθορά σε κάποια υλικά. Αν καθαρίζετε συχνά το ταμπλό του αυτοκινήτου και το προστατεύετε από τις ακτίνες του ήλιου με ένα προστατευτικό κάλυμμα, τότε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βαριά καθαριστικά εμπορίου.

Οικολογικό καθαριστικό ταμπλό

Αν θέλετε να καθαρίσετε εύκολα το ταμπλό του αυτοκινήτου σας και να του δώσετε ταυτόχρονα λάμψη μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό με ελαιόλαδο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ελαιόλαδο και ένα φίλτρο γαλλικού καφέ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλείψετε μία μικρή ποσότητα λαδιού στο φίλτρο του καφέ. Στην συνέχεια σκουπίζετε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό εστιάζοντας στους λεκέδες. Το φίλτρο του καφέ διαθέτει απορροφητικές ίνες χαρτιού και απορροφά αποτελεσματικά την σκόνη, ενώ το λάδι θα απομακρύνει λεκέδες και θα γυαλίσει το ταμπλό αυτοκινήτου. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό και λίγο ξύδι ή και ακόμα να χρησιμοποιήσετε σκέτο το φίλτρο καφέ ως ξεσκονόπανο.

Προστασία ταμπλό

Το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι από τα σημεία που εύκολα μπορούν να γρατζουνηθούν. Για να προστατέψουμε λοιπόν το ταμπλό από τις γρατζουνιές αλλά και την σκόνη, η λύση είναι το WD40 Multi Use. To συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Εκτός λοιπόν από το να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα σκουριασμένα εργαλεία σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για την συντήρηση του ταμπλό αυτοκινήτου. Το WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα με το σπρέι το ταμπλό και μετέπειτα να το σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα καθαρίσει το ταμπλό, αλλά και θα το προστατέψει από γρατσουνίσματα λόγω του προστατευτικού στρώματος που δημιουργείται.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από το αυτοκίνητο πατήστε εδώ!