Το καλοκαίρι τελειώνει και η συντήρηση σκαφών ξεκινά! Τα σκάφη είναι ο πιο αγαπημένος τρόπος χαλάρωσης για τους περισσότερους. Η άνεση, η ηρεμία και η πολυτέλεια στην διασκέδαση που προσφέρουν είναι μοναδική. Τα σκάφη χρησιμοποιούνται πολύ το καλοκαίρι καθώς είναι η περίοδος για την οποία αγοράστηκαν. Ταξιδεύοντας, όμως, από νησί σε νησί και από παραλία σε παραλία, αρχίζει η φθορά. Και όπου αρχίζει η φθορά, η συντήρηση γίνεται απαραίτητη.

 

Πώς γίνεται η συντήρηση σκαφών;

 

Η συντήρηση σκαφών σίγουρα σας φαίνεται μια μεγάλη και πολύπλοκη διαδικασία. Το σπίτι μας που το γνωρίζουμε τόσο καλά γίνεται ήδη ένα μεγάλο καθημερινό πρόβλημα όταν έρχεται η στιγμή να καθαριστεί. Πόσω μάλλον το σκάφος το οποίο το ζούμε 3-4 μήνες τον χρόνο και που έρχεται σε επαφή και με το νερό. Χρειάζεται κάποιος ειδικός για να γίνει σωστά η συντήρηση; Κάποιος που να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για την ασφάλεια και την προστασία του σκάφους; Η απάντηση είναι όχι.

Πλύσιμο

Ξεκινήστε από το πιο απλό πράγμα, το πλύσιμο. Για την συντήρηση σκαφών χρειάζεται να τηρηθεί η νούμερο 1 προτεραιότητα: η καθαριότητα. Χρησιμοποιείστε γλυκό και ζεστό νερό. Αν σας ακούγεται παράξενο και επίφοβο για τον εξοπλισμό του σκάφους, να ξέρετε ότι δεν είναι. Σκεφτείτε τι φθορά προκαλεί το αλάτι του θαλασσινού νερού στον μηχανικό εξοπλισμό του σκάφους. Το ζεστό νερό όχι μόνο δεν θα προκαλέσει κάποια βλάβη αλλά θα το καθαρίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Αποσύνδεση

Πρωτού μπούμε στην διαδικασία να πλύνουμε το σκάφος θα χρειαστεί να κάνουμε μια πολύ σημαντική κίνηση: να αποσυνδέσουμε τους πόλους της μπαταρίας. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε είναι απαραίτητο για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων.

 

Πως μπορεί να βοηθήσει το WD40

 

To WD40 δεν είναι ένα προϊόν μόνο για τον καθαρισμό και την προστασία εξοπλισμού του σπιτιού και του αυτοκινήτου. Η ειδική του σύσταση το κάνει τρομερά ευέλικτο και αποτελεσματικό για πολλά πράγματα – μην ξεχνάτε ότι έχει πάνω από 2.000 χρήσεις! Άλλωστε το σύστημα Smart Straw σας εξασφαλίζει δύο τύπους ψεκασμού: ακριβή και μεγάλης έκτασης. Τι σημαίνει αυτό; Εγγυημένο αποτέλεσμα. Πώς μπορεί λοιπόν, το WD40 να βοηθήσει στην συντήρηση σκάφους;

Αδιαβροχοποίηση

To WD40 High Performance Silicone Lubricant μπορεί να προστατέψει τις μεταλλικές επιφάνειες από την σκουριά. Η σιλικόνη είναι πολύ ανθεκτική και μπορεί να προστατέψει το μέταλλο από την υγρασία.

 

Καθαρισμός

Με το WD-40 Multi-Use Product μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις μεταλλικές επιφάνειες του σκάφους. Όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες! Πάρτε ένα καθαρό πανί, ψεκάστε 2-3 φορές και ύστερα αρχίστε να σκουπίζετε καλά τις επιφάνειες. Όποια βρωμιά ή ακαθαρισία υπάρχει, θα εξαφανιστεί. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από καθαρισμό, προσφέρει παράλληλα και προστασία.

 

Λίπανση

Αν τα παράθυρα του σκάφους δεν λειτουργούν σωστά τότε χρειάζονται λίπανση. Με το σύστημα Smart Straw επιλέξτε ακριβή ψεκασμό και στοχεύστε στις διαδρομές των παραθύρων ώστε να λιπάνετε τον μηχανισμό ολίσθησης. Έτσι τα παράθυρα θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά άψογα.

Όπως καταλαβαίνετε το WD40 που υπάρχει στο ντουλάπι του σπιτιού σας είναι ικανό να υποστηρίξει ακόμα και μια ολοκληρωμένη συντήρηση σκαφών.Διατηρήστε σε άριστη κατάσταση το σκάφος σας ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μπορείτε να το ξαναχαρείτε χωρίς προβλήματα!

Το WD-40 έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!