Αν σας αρέσει να οδηγείτε το ποδήλατό σας, τότε μάλλον θέλετε να το κρατήσετε και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άριστη κατάσταση. Για να γίνει αυτό, το ποδήλατό σας πρέπει να παραμείνει καθαρό για να έχει μεγαλύτερο κύκλο ζωής. Ο καθαρισμός ποδηλάτων και η σωστή συντήρηση δεν θεωρείται πάντα ως η πιο συναρπαστική δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει. Πως γίνεται λοιπόν η σωστή συντήρηση ποδηλάτου; Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο σωστός  καθαρισμός θα οδηγήσει σε ένα καλά συντηρημένο ποδήλατο!

 

Καθαρίστε την αλυσίδα

Πρώτον, καθαρίστε την αλυσίδα του ποδηλάτου σας για να αφαιρέσετε κάθε βρωμιά. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό για να απαλλαγείτε από τη συσσωρευμένη λάσπη, λάδι και βρωμιά από την αλυσίδα. Ο καθαρισμός ποδηλάτων χρειάζεται και τη σωστή βοήθεια, που μπορεί να σας προσφέρει το WD-40 Fast Acting Degreaser. Θα δείτε τη βρωμιά να απομακρύνεται εύκολα και γρήγορα από την αλυσίδα του ποδηλάτου.

Καθαρίστε τους δίσκους

Δεύτερον, για τη σωστή συντήρηση ποδηλάτου, διατηρήστε τους δίσκους σας σε άριστη κατάσταση. Για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι λίπανσης. Απλά ψεκάστε το σε μερικές χαρτοπετσέτες και σκουπίστε το γράσο στα δισκόφρενα. Είναι τόσο απλό.

Λιπάνετε την αλυσίδα

Για να γίνει σωστά η συντήρηση ποδηλάτου, πρέπει να φροντίσετε την αλυσίδα (μην παραλείψετε αυτό το σημαντικό βήμα). Για να έχετε την ομαλότερη διαδρομή, διατηρήστε πάντα τη λίπανση της αλυσίδας. Για να πετύχετε την καλύτερη λίπανση, χρησιμοποιήστε το WD-40 Dry PTFE για λίπανση μεγάλης διάρκειας και παράταση ζωής της αλυσίδας.

Προσοχή σε αυτό το βήμα, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα προϊόντα της WD-40 για την αλυσίδα. Το WD-40 Multi-Use Product είναι το ιδανικό προϊόν για να καθαρίσει και να συντηρήσει κανείς τις μεταλλικές επιφάνειες του ποδηλάτου, αλλά δεν συνιστάται η χρήση στην αλυσίδα του ποδηλάτου.

Γυαλίστε το

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα για τη σωστή συντήρηση ποδηλάτου το γυάλισμα. Αφού πλύνετε το ποδήλατο, για ακόμα πιο έντονη λάμψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτσινη πετσέτα για την απομάκρυνση του νερού. Μετά από αυτό το βήμα μπορείτε με τη βοήθεια του WD-40 Multi-Use Product να γυαλίσετε τις μεταλλικές επιφάνειες του ποδηλάτου.

Μυστικό Tip: To WD40 Dry PTFE δημιουργεί ένα λευκό ξηρό φιλμ το οποίο απωθεί τη βρωμιά και τη σκόνη.

Τώρα μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι η οδήγηση του είναι πιο ασφαλής και με λιγότερες πιθανότητες να πάθει κάποια βλάβη.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!