Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική.Η αγορά ενός ηλεκτρικού τρυπανιού, ενός μύλου ή ενός κυκλικού πριονιού μπορεί να μην είναι μια μεγάλη επένδυση. Ωστόσο, είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή η ζημιά μετά από σύντομη χρήση. Είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστούν από τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε, είτε μας ενδιαφέρει η καθαριότητα τους είτε αν θυμόμαστε να κάνουμε συντήρηση εργαλείων.

Η συντήρηση του εργαλείου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομαλή λειτουργία του.

Δεν υπάρχει κανένα εργαλείο που δεν χρειάζεται να δώσετε προσοχή όταν το χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την εργασία, πρέπει να καθαρίζονται από σκόνη και κόλλα, τα πτερύγια πρέπει να ακονίζονται και τα μεταλλικά μέρη να λιπαίνονται ώστε να τα προστατεύουν από τη σκουριά. Διαφορετικά, θα αποχαιρετήσετε τον εξοπλισμό που αγοράσατε.

Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική

Συχνός καθαρισμός και συντήρηση εργαλείων

Τα ηλεκτρικά εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση! Η συσσωρευμένη βρωμιά μειώνει τη διάρκεια ζωής τους.

Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική!

Η απόδοση του εργαλείου σας αρχίζει να μειώνεται; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε ξεχάσει να λιπαίνετε το εσωτερικό, ειδικά τα κινούμενα μέρη και το κεφάλι. Τα λιπαντικά θα είναι επίσης χρήσιμα στην περίπτωση των ατράκτων και των εξαρτημάτων που λειτουργούν μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για ηλεκτρικά εργαλεία με πτερύγια από χάλυβα. Απαιτούν όχι μόνο συστηματική ακόνισμα, αλλά και λίπος ή λάδι που προστατεύει από τη σκουριά. Οι λεπίδες και τα τρυπάνια πρέπει να λιπαίνονται με λιπαντικό PTFE υψηλής απόδοσης όπως το WD-40. Εάν έχει ήδη συμβεί μεταλλική σκουριά, τα ηλεκτρικά εργαλεία μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για αρκετά χρόνια. Αφαιρέστε τη βάση με ψεκασμό της επιφάνειας με το WD-40 και καθαρίστε τη με μια συρμάτινη βούρτσα.

Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική

Ανθεκτική σκόνη

Όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία που λειτουργούν σε περιβάλλον με σκόνη απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Η σκόνη που συσσωρεύεται μέσα στα εργαλεία απορροφά την υγρασία πολύ καλά όταν μειώνεται η θερμοκρασία. Αυτό οδηγεί στη σκλήρυνσή τους και, ως εκ τούτου, στη βλάβη του μηχανισμού τους. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τους αεραγωγούς. Χρειάζεται μόνο ένα υγρό πανί και ένα μαλακό πινέλο. Με αυτά τα δύο, θα αφαιρέσετε τη σκόνη από τα εργαλεία.

Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική.Η κατάσταση των ηλεκτρικών εργαλείων επηρεάζεται όχι μόνο από τον καθαρισμό και τη συντήρηση τους, αλλά και από την αποθήκευση και τη χρήση τους όπως προβλέπεται. Αποθηκεύστε τα σε ξηρό μέρος, γιατί η υγρασία είναι επιβλαβής για τα μέταλλα και τα ξύλινα στοιχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς χώρους ή ντουλάπια. Τα πτερύγια εργασίας και τα εξαρτήματα πρέπει να προστατεύονται επαρκώς από ζημιές χρησιμοποιώντας ειδικά καλύμματα ή πλαστικά πλέγματα. Επίσης, να θυμάστε ότι κάθε εργαλείο έχει κατασκευαστεί για συγκεκριμένη χρήση και οποιαδήποτε χρήση με τρόπο που δεν συνιστάται από τον κατασκευαστή μπορεί να προκαλέσει βλάβη και ταχύτερη φθορά.

Η συντήρηση ηλεκτρικών εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.