Η συντήρηση εργαλείων όταν δεν τα χρησιμοποιούμε: Ενώ ο χειμώνας είναι μια υπέροχη εποχή για διάφορους λόγους, η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα  που δεν γίνεται χειμώνα. Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα εργαλεία κήπου σας στην αποθήκη. Για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα χαλάσουν από την υγρασία του κρύου και βροχερού χειμώνα. Μέρη σαν την αποθήκη ή το γκαράζ έχουν ακόμη περισσότερη υγρασία εν συγκρίσει με το σπίτι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουν να αποθηκεύουν εκεί τα εργαλεία κήπου τους, έτσι δεν είναι; Επομένως, είναι σημαντικό για την διατήρηση εργαλείων  να διασφαλίσετε ότι τα εργαλεία σας είναι σε θέση να αντέξουν την υγρασία και να μην επηρεαστούν από τη διάβρωση.

Παρακάτω είναι μερικά από τα μέτρα που πρέπει να λάβετε πριν την αποθήκευση εργαλείων κήπου:

Μηχανές του γκαζόν

Η αποστράγγιση του καυσίμου πριν από την αποθήκευση των μηχανών του γκαζόν είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Το καύσιμο καταστρέφει τα πλαστικά μέρη που έρχεται σε επαφή και ταυτόχρονα προκαλεί σκουριά στη δεξαμενή καυσίμων. Ο ιδανικότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να την αποστραγγίσετε γυρνώντας ανάποδα τη μηχανή έως ότου αδειάσει και η τελευταία σταγόνα καυσίμου.

Είναι επίσης σημαντικό να αποσυνδέσετε την μπαταρία έτσι ώστε η μηχανή κοπής γκαζόν να μην μπορεί να ξεκινήσει τυχαία. Ακούγεται αστείο; Δεν μοιάζει ωστόσο καθόλου απίθανο στην προσπάθειά τους τα παιδιά σας να κατεβάσουν το ποδήλατο, ή να πάρουν κάτι από την αποθήκη να ενεργοποιήσουν τυχαία τη μηχανή και να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Τέλος μην διστάσετε να δαπανήσετε αρκετό από το χρόνο σας προκειμένου να καθαρίσετε καλά τη μηχανή.

Είναι πολύ σημαντικό να τρίψετε πολύ καλά τις λεπίδες προκειμένου να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα από χορτάρια που είναι πάνω στους «κόφτες».

Στη συνέχεια πλύνετε την περιοχή κάτω από τη μηχανή γκαζόν, με έναν εύκαμπτο σωλήνα, γυρίζοντας το χλοοκοπτικό στο πλάι του.

Σκεφτείτε να δώσετε στο χλοοκοπτικό σας ένα στρώμα προστατευτικού λιπαντικού, όπως το WD-40. Αυτό θα βοηθήσει τη μηχανή σας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σκουριάσει από την υγρασία. Αυτή η στρώση από λιπαντική ουσία θα σας διασφαλίσει την ιδανική συντήρηση της μηχανής σας. Τέλος, μην ξεχάσετε να αντικαταστήστε τα μπουζί.

Συντήρηση Εργαλείων χειρός

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα εργαλεία χειρός καθαρά, ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, αν είναι βρώμικα τότε είναι σημαντικό να τα καθαρίσετε πριν τα τοποθετήσετε στο αποθηκευτικό χώρο.

Για να καθαρίσετε καλά τα εργαλεία σας χρησιμοποιήστε μία σκληρή βούρτσα. Σε περίπτωση που τα εργαλεία σας διαβρωθούν σε κάποια σημεία πάρτε ένα γυαλόχαρτο για να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους.

Βασική προϋπόθεση είναι να φοράτε γυαλιά κατά την εκτέλεση αυτής της εργασίας καθαρισμού. Τα κομμάτια σκουριάς μπορούν να βλάψουν τα μάτια σας και καλό θα ήταν να φοράτε και γάντια.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ξύλινες λαβές των εργαλείων για τυχόν θραύσματα και ρωγμές που μπορεί να υπάρχουν.

Εάν αυτό συμβαίνει η ιδανικότερη λύση θα ήταν να αντικαταστήσετε τις λαβές ή να διορθώσετε τις ρωγμές με κόλλα ή ταινία.

Το πιο σημαντικό μέρος, κατά τη συντήρηση εργαλείων χειρός είναι ο ψεκασμός τους με ένα λιπαντικό.

Ο λόγος που επιμένουμε τόσο πολύ σε αυτό είναι επειδή σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στα εργαλεία σας, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα διαβρωθούν από την υγρασία του χειμώνα.

Για ακόμη μια φορά το WD-40 είναι εδώ για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Ένας ψεκασμός με WD-40 εξασφαλίζει ότι τα εργαλεία σας προστατεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα Θαύματα του WD-40 στην συντήρηση εργαλείων

Το WD-40 είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την συντήρηση εργαλείων.

Το WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασίες όπως η προστασία των ψαλιδιών σας, των λεπίδων κοπής και των μηχανών κοπής.

Γενικότερα το φάσμα των χρήσεών του για την συντήρηση εργαλείων είναι τεράστιο και χωρίς τέλος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα στρώμα WD-40 εξασφαλίζει ότι θα βρείτε τα εργαλεία σας μετά το χειμώνα όπως τα αφήσατε και χωρίς σκουριά. Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.