Συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκίνητου. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ωραίο δερμάτινο σαλόνι αυτοκινήτου; Τα δερμάτινα καθίσματα χαρίζουν στο αυτοκίνητο φινέτσα και πολυτέλεια. Η συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκινήτου είναι ένα θέμα που κανείς δεν πρέπει να παραμελεί αν θέλει να συνεχίζει να τα απολαμβάνει.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που καλό είναι να ακολουθούνται για να παραμείνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση. Με τα χρόνια όλοι μας έχουμε δει πως τα δερμάτινα καθίσματα καταλήγουν να είναι λερωμένα, ξεθωριασμένα και να μην θυμίζουν με τίποτα την πρότερη εικόνα τους. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί κανείς καθώς με κάποιες απλές και εύκολες συμβουλές η συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκινήτου, γίνεται παιχνιδάκι.

Προσοχή στη θερμοκρασία και στον ήλιο

Από τους μεγαλύτερους εχθρούς των δερμάτινων καθισμάτων είναι η ζέστη και ο ήλιος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρειάζεται κανείς να είναι προσεκτικός με το που παρκάρει το αυτοκίνητο του. Εάν το αυτοκίνητο μείνει παρκαρισμένο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο, αποτέλεσμα έχει να ανέβει η θερμοκρασία στο θάλαμο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σκασίματα στα δερμάτινα καθίσματα αλλά και ξεθώριασμα.

Ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει κανείς και κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη θέρμανση. Εάν τη βάζετε σε υψηλή θερμοκρασία, δε θα ζεσταθείτε μόνο εσείς για τα καλά, αλλά και τα καθίσματά σας. Οπότε, σαν γενική συμβουλή είναι να μην εκτίθενται τα δερμάτινα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.  Αν και απλό, είναι βασικό στη σωστή συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκίνητου.

Υπάρχουν στην αγορά αρκετά προϊόντα για την περιποίηση δερμάτινων καθισμάτων τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε. Σας έχουμε και μία παλιά συνταγή που έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε 2 ασπράδια αυγού. Αφού τα χτυπήσετε αρκετά δημιουργώντας αφρό, τρίψτε τα με ένα μαλακό πανάκι πάνω στα δερμάτινα έπιπλα. Στη συνέχεια όταν το δέρμα στεγνώσει τελείως γυαλίστε με κερί ή ειδική πάστα.

Τρόπος καθαρίσματος για τη σωστή συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκινήτου

Μία βασική συμβουλή είναι να μείνετε μακριά από το νερό! Μην πιάσετε τον κουβά με το νερό και το σαπούνι και ξεκινήσετε να καθαρίζετε τα δερμάτινα καθίσματα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να καθαρίσουν, αλλά από την υγρασία που μαζεύουν, σίγουρα στο μέλλον δεν θα χαρείτε με το αποτέλεσμα. Προτιμήστε για το καθάρισμα διαφορετικούς τρόπους που δεν επηρεάζουν το δέρμα. Μπορείτε είτε να βρείτε κάποιο ειδικό προϊόν στην αγορά ή να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product.

Το WD-40 Multi-Use Product μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα δερμάτινα καθίσματα. Απλά πάρτε ένα πανάκι μικροϊνών, ψεκάστε την επιφάνεια και σκουπίστε. Όχι μόνο θα καθαρίσετε τα καθίσματα, αλλά θα τους χαρίσετε και μια έντονη γυαλάδα και προστασία.

Τέλος το WD-40 Multi-Use Product δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα προστασίας στα δερμάτινα καθίσματα, το οποίο απωθεί τη σκόνη αλλά και αποτρέπει τις μικρές γρατζουνιές.

Ξεσκόνισμα για τη συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκινήτου

Τόσο απλό και τόσο απαραίτητο. Το δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο έχει πόρους. Η σκόνη λοιπόν, έρχεται και μπαίνει μέσα στους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να προκαλούνται σκασίματα με τα χρόνια. Απλά επιλέξτε να καθαρίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου με ένα σκουπάκι ή  ακόμα πιο γρήγορα με αντιστατικά μαντηλάκια. Με αυτό το πολύ απλό tip θα μπορείτε να χαίρεστε τα δερμάτινα σας καθίσματα για περισσότερα χρόνια.

Συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκίνητουΠιο πάνω, είδαμε απλούς τρόπους για το πως μπορεί να γίνει η συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων αυτοκίνητου χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Πρέπει να θυμάστε πως όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα καθίσματα του αυτοκινήτου, αντέχουν όσο τα προσέχουμε. Έτσι βάλτε στο πρόγραμμα σας και τη συντήρηση των δερμάτινων καθισμάτων μία φορά το μήνα. Σύμμαχος σε αυτό είναι η WD-40 που προσφέρει περισσότερες από 2000 χρήσεις.

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσεις για το αυτοκίνητο εδώ!