Εύκολη και γρήγορη συντήρηση αλυσοπρίονου. Η συντήρηση αλυσοπρίονου είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί ομαλά, με ασφάλεια και ότι θα το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα! Ακόμη και μετά από κάθε χρήση, είναι σημαντικό να το καθαρίζετε για να αφαιρείτε τα κατάλοιπα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και σκουριά.

Διαβάστε παρακάτω κάποια σημαντικά tip για τη συντήρηση αλυσοπρίονου!

Προετοιμασία για συντήρηση αλυσοπρίονου

Τοποθετήστε το αλυσοπρίονο σε ασφαλές σημείο σε ένα σταθερό πάγκο εργασίας με τη βάση του να είναι επίπεδη πάνω στο τραπέζι σας. Βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα είναι μακριά από τα πάντα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένο από την πηγή τροφοδοσίας του. Εάν είναι ασύρματο, αφαιρέστε την μπαταρία ενώ αν λειτουργεί με καύσιμα, πρέπει πρώτα να τα αποστραγγίσετε. Το πρώτο βήμα για τη συντήρηση αλυσοπρίονου πραγματοποιήθηκε!

Αφαιρέστε την αλυσίδα

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φρένο αλυσίδας είναι αποσυνδεδεμένο πριν αφαιρέσετε τη ράβδο και την αλυσίδα. Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, χαλαρώστε τα παξιμάδια στις πλευρές της ράβδου. Αυτό θα διαχωρίσει τη ράβδο και την αλυσίδα από το powerhead.

Καθαρίστε τη ράβδο

Για να καθαρίσετε τη ράβδο, θα πρέπει να προσθέσετε λιπαντικό όπως το WD-40® Multi-Use Product, αναμεμειγμένο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη και το γράσο. Εάν η βρωμιά είναι επίμονη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συρματόβουρτσα για να την αφαιρέσετε. Στη συνέχεια, καθαρίστε τις οπές λαδιού χρησιμοποιώντας έναν αεροσυμπιεστή για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα που απομένουν.

Καθαρίστε την αλυσίδα

Για να αφαιρέσετε το γράσο από την αλυσίδα, θα πρέπει να τη μουλιάσετε σε ένα μείγμα ζεστού νερού και καθαριστικού. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το WD-40® Specialist® Καθαριστικό και να εμποτίσετε την αλυσίδα για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ακαθαρσίες έχουν φύγει. Επαναλάβετε αρκετές φορές αν χρειαστεί. Όταν αφαιρεθεί όλη η βρωμιά ξεπλύνετε την αλυσίδα με λίγο καθαρό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε την με ένα καθαρό πανί. Τέλος, τοποθετήστε την σε κάποιο ψηλό σημείο για να στεγνώσει με τον αέρα. Ο καθαρισμός της αλυσίδας είναι πολύ σημαντικός για τη συντήρηση αλυσοπρίονου.

Λίπανση για συντήρηση αλυσοπρίονου

Πριν τοποθετήσετε την αλυσίδα στο αλυσοπρίονο, θα πρέπει να την λιπάνετε χρησιμοποιώντας το WD-40® Multi-Use Product. Πριν επανατοποθετήσετε την αλυσίδα στο αλυσοπρίονο, σκουπίστε τα υπολείμματα και στη συνέχεια επανασυνδέστε το στη ράβδο οδηγού.

Τώρα γνωρίζετε καλύτερα πώς να καθαρίσετε και να συντηρήσετε το αλυσοπρίονο χρησιμοποιώντας WD-40. Έτσι, θα αποτρέψετε και θα αφαιρέσετε τη σκουριά από την αλυσίδα του και θα το διατηρήσετε σε πολύ καλή κατάσταση για να κάνετε όλες τις εργασίες σας και για να μη χρειαστεί να μπείτε σε έξοδα. Είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν ότι για να πετύχετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής του εργαλείου, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τακτικά.

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει περισσότερες από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!