Η σωστή συντήρηση πλυντηρίου ρούχων όχι μόνο θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου σας αλλά και θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα πλυσίματος ρούχων. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε καθαρά ρούχα και ένας σημαντικός παράγοντας γι’ αυτό είναι η σωστή συντήρηση πλυντηρίου ρούχων. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε!

5 συμβουλές για συντήρηση πλυντηρίου ρούχων

Κάντε πλύσεις με μαγειρική σόδα, αποσταγμένο ξύδι και λεμόνι

Κάποιοι τις αποκαλούν και πλύσεις συντήρησης. Οι πλύσεις συντήρησης είναι πολύ απλά κάποιες κάποιες πλύσεις που καλό είναι να πραγματοποιείτε δύο με τρεις φορές το χρόνο γιατί θα βοηθήσουν το πλυντήριο να καθαρίσει από ακαθαρσίες και βρωμιά. Η σύμμαχοί σας σε αυτή τη διαδικασία είναι το λεμόνι, το ξύδι και η μαγειρική σόδα, τρία υλικά γνωστά για τις πολλές θετικές ιδιότητές τους σε διάφορες εφαρμογές. Είναι ιδιαίτερα δραστικά για να απομακρύνουν την ανάπτυξη της μούχλας αλλά και για την απομάκρυνσή της μούχλας στον κάδο πλυντηρίου. Αν θέλετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και τα συστατικά ξεχωριστά.

Διαδικασία πλύσης

Εάν έχετε πλυντήριο άνω φόρτωσης, γεμίστε τον κάδο με καυτό νερό μόνο και μόλις γεμίσει, προσθέστε μία κούπα περίπου μαγειρική σόδα, 4 κούπες ξύδι και ένα ποτήρι λεμόνι. Εάν, έχετε πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης, προσθέστε την ίδια ποσότητα πριν κλείσετε την πόρτα και γεμίστε τον κάδο με καυτό νερό. Ρυθμίστε το πλυντήριο στο πρόγραμμα του στυψίματος. Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αφήστε την πόρτα του κάδου κλειστή για μία ώρα για να διαλυθούν τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού. Στη συνέχεια, καθαρίστε και στεγνώστε καλά τον κάδο με ένα πανί. Προσοχή: αφήνετε πάντα την πόρτα του κάδου ανοιχτή μετά από κάθε πλύση για να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας.

Ποσότητα ρούχων και απορρυπαντικό

Επικρατεί λανθασμένα η εντύπωση ότι μπορούμε να υπερφορτώνουμε το πλυντήριο με πολλά ρούχα. Αυτό με τον καιρό θα φθείρει τα ρούχα.  Μία εξίσου λανθασμένη εντύπωση είναι ότι όσο περισσότερο απορυππαντικό χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο καθαρά θα είναι τα ρούχα. Αποφύγετε υπερβολικές δοσολογίες απορρυπαντικού και μαλακτικού. Αν “μπουκώσετε” το πλυντήριο με απορρυπαντικό, τότε ενδέχεται να βουλώσει και να μην καθαρίζουν καλά τα ρούχα. Συμβουλευτείτε και στις δύο περιπτώσεις το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Μη ξεχνάτε ότι όλα παίζουν το ρόλο τους για τη σωστή συντήρηση πλυντηρίου ρούχων.

Άλλα σημεία του πληντυρίου που χρειάζονται συντήρηση για αποφυγή μούχλας

Καθαρίστε τη θήκη του απορρυπαντικού με ζεστό νερό και απολυμάνετέ την. Τέλος, αφήστε τη να στεγνώσει με τον αέρα. Επίσης, καθαρίστε το λάστιχο που είναι στην πόρτα του πλυντηρίου με νωπό πανί χρησιμοποιώντας ξύδι και μαγειρική σόδα. Επίσης, το φίλτρο του πλυντηρίου καθώς και το σιφόνι είναι δύο σημεία που χρειάζονται αντικατάσταση. Σε αυτό θα σας βοηθήσει κάποιος ειδικός.

Καθαρίστε τη σκουριά για συντήρηση πλυντηρίου ρούχων

Για τη σωστή συντήρηση πλυντηρίου πρέπει να ελέγχετε για σκουριά και να την απομακρύνετε. Αφαιρέστε τυχόν μεταλλικά μικροαντικειμένα από τον κάδο που μπορεί και να έφυγαν από κάποιο ρούχο. Οι πλύσεις που αναφέραμε παρακάτω με τα συσκεκριμένα υλικά θα βοηθήσουν στην απομάκρυση της σκουριάς.  Εάν υπάρχουν λεκέδες σκουριάς στο εξωτερικό του πλυντηρίου, είναι σημαντικό να τις αφαιρέσετε καθώς μπορεί να μεγαλώσουν αλλά και να εισχωρήσουν στο μηχάνημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού και να αφήσετε την πάστα στους λεκέδες. Χρησιμοποιήστε λίγο αλουμινόχαρτο για να τρίψετε στην περιοχή με τη σκουριά και στη συνέχεια σκουπίστε. Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν δραστικά στην αφαίρεση της σκουριάς αλλά δεν εγγυώνται την ολοκληρωτική απομάκρυνσή της. Μη ξεχνάτε ότι η σκουριά είναι ο εχθρός κάθε μηχανής. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χρησιμοποιήστε λίγο WD-40® Multi-Use Product στην περιοχή, σκουπίστε το και εξασφαλίστε πολύ καλά αποτελέσματα.

Με τις παραπάνω προτάσεις, σίγουρα εξασφαλίζετε περισσότερη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου σας και καλύτερη ποιότητα πλυσίματος των ρούχων σας. Το WD-40® Multi-Use Product είναι σύμμαχός σας και για τη σωστή συντήρηση πλυντηρίου ρούχων!

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει περισσότερες από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!