Πλακέτες, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, καλώδια – όλα χρειάζονται καθαρισμό στο αυτοκίνητο μας. Το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών δεν είναι ένα προϊόν που γνωρίζουν πολλοί. Η ευκολία και η αποτελεσματικότητα του προσφέρει σωστή λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών είναι ότι μπορεί να απομακρύνει την οξείδωση από ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά, όπως οι διακόπτες συστημάτων, λόγω του αυξημένου κόστους δεν κατασκευάζονται με υλικά που δεν σκουριάζουν, όπως ο χρυσός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν διαπερνούνται από χαμηλής τάσης ρεύμα να δημιουργείται οξείδωση, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις υψηλές τάσεις.

Για να αποφύγετε το κόστος αντικατάστασης εξαρτημάτων, σας προτείνουμε να τα καθαρίζετε συχνά με σπρέι επαφών και σωστά με… WD40!

 

Γιατί το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών πρέπει να είναι WD-40

 

Τα σπρέι ηλεκτρικών επαφών συνήθως είναι συσκευασίες που περιλαμβάνουν πεπιεσμένο αέρα και ειδικά καθαριστικά συστατικά τα οποία στην συνέχεια εξατμίζονται. Το καλύτερο καθαριστικό έχει αποδειχθεί ότι είναι η ισοπροπυλική αλκοόλη που περιέχει το WD40 Fast Drying Contact Cleaner. Το σύστημα Smart Straw που διαθέτει καταφέρνει να προσφέρει καθαρισμό ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία μέσα στις συσκευές.

 

Πώς να καθαρίσετε τις ηλεκτρικές επαφές του αυτοκινήτου σας

 

Βήμα 1

Αποσυνδέσετε τις συσκευές σας από το ρεύμα.

Βήμα 2

Φυσήξτε μεθοδικά με έναν φυσητήρα για να απομακρύνετε τη μεγάλη ποσότητα σκόνης.

Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών για να απομακρύνετε υπολείμματα σκόνης από τις δύσκολες περιοχές.

Βήμα 4

Περιμένετε να στεγνώσει και ύστερα βάλτε την συσκευή να λειτουργήσει

Ανεξάρτητα από το είδος της βρομιάς (σκόνη, λάδι, γράσο, φαγητό, έντομα) που έχει μαζευτεί πάνω στα ηλεκτρικά σας συστήματα, το καθαριστικό σπρέι του WD-40 θα την απομακρύνει και θα επαναφέρει την συσκευή στην αρχική της κατάσταση.

Το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών είναι ένα από τα βασικά μέτρα για την  συντήρηση πολλών τύπων ηλεκτρικού εξοπλισμού. Με την πάροδο του χρόνου, οι ουσίες μπορούν να επικαλύψουν τις ηλεκτρικές επαφές και να σχηματίσουν σταδιακά ένα φράγμα μεταξύ των επαφών και των μεταλλικών σημείων. Έτσι μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στην μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο το ηλεκτρικό σύστημα.

Αποκτήστε το WD40 Fast Drying Contact Cleaner με ένα κλικ!