Σπρέι ηλεκτρικών επαφών, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Σπρέι ηλεκτρικών επαφών

Τα σπρέι καθαρισμού ηλεκτρονικών συνήθως είναι άγνωστα στους περισσότερους από εμάς. Οι λόγοι που χρειάζονται τα σπρέι ηλεκτρικών επαφών είναι για τον καθαρισμό σε πλακέτες και ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να δουλεύουν σωστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα σπρέι ηλεκτρικών επαφών συνήθως είναι συσκευασίες που περιλαμβάνουν πεπιεσμένο αέρα και ειδικά καθαριστικά συστατικά τα οποία στην συνέχεια εξατμίζονται. Το καλύτερο καθαριστικό έχει αποδειχθεί ότι είναι η ισοπροπυλική αλκοόλη που περιέχει το WD40 Fast Drying Contact Cleaner.

Ανεξάρτητα από το είδος της βρομιάς (σκόνη, λάδι, γράσο, φαγητό, έντομα) που έχει μαζευτεί πάνω στα ηλεκτρικά σας συστήματα, ένα καθαριστικό ηλεκτρικών συστημάτων θα την απομακρύνει και θα επαναφέρει την συσκευή στην αρχική της κατάσταση.

Καθαρισμός Ηλεκτρονικών Επαφών

Αρχικά αποσυνδέσετε τις συσκευές σας από το ρεύμα.

Φυσήξτε μεθοδικά με έναν φυσητήρα για να απομακρύνετε τη μεγάλη ποσότητα σκόνης.

Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το σπρέι ηλεκτρικών επαφών για να απομακρύνετε υπολείμματα σκόνης από τις δύσκολες περιοχές.

Περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσει μέχρι να θέσετε την συσκευή σε λειτουργία.

Επειδή στον καθαρισμό ηλεκτρικών επαφών χρειάζεται να είστε ακριβείς και λεπτομερείς, το ιδανικό εργαλείο είναι το  WD40 Fast Drying Contact Cleaner που διαθέτει το σύστημα Smart Straw για να φτάνετε και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία μέσα στις συσκευές.

Απομακρύνει την οξείδωση

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των σπρέι ηλεκτρικών επαφών είναι ότι μπορούν να απομακρύνουν την οξείδωση από ευαίσθητα ηλεκτρονικά.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά όπως οι διακόπτες συστημάτων, λόγω του αυξημένου κόστους δεν κατασκευάζονται με υλικά που δεν σκουριάζουν, όπως ο χρυσός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν διαπερνούνται από χαμηλής τάσης ρεύμα να δημιουργείται οξείδωση, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις υψηλές τάσεις.

Για να αποφύγετε το κόστος αντικατάστασης εξαρτημάτων, σας προτείνουμε να τα καθαρίζετε αρκετά συχνά με σπρέι επαφών.

Σπρέι ηλεκτρικών επαφών και υπολείμματα

Το WD40 σπρέι καθαρισμού επαφών δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα μετά την χρήση του, καθώς αυτό θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Εκτός από κορυφαίο αντισκωριακό το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.