Οι περισσότεροι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την σκουριά σε σιδερένια αντικείμενα. Άλλοι έχουν σιδερένια κάγκελα άλλοι έχουν σιδερένιες καρέκλες και άλλοι πάλι μπορεί να έχουν σιδερένια εργαλεία. Πως  μπορείτε λοιπόν να αφαιρέσετε την σκουριά από ένα σκουριασμένο σίδερο? Η σκουριάς μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο την όψη του αντικειμένου που θα προσβάλλει αλλά να επηρεάσει και την χρηστικότητά του. Αποτελεί έναν δύσκολο και επίμονο εχθρό που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Γενικότερα όσο πιο γρήγορα δράσετε όταν δείτε να εμφανίζεται η σκουριά τόσο πιο εύκολα θα γίνει και η αφαίρεσή της. Το σκουριασμένο σίδερο μπορεί να γίνει παρελθόν με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για αυτόν το σκοπό όπως το Wd-40.  Όποια τακτική όμως και να ακολουθήσετε θέλει υπομονή και χρόνο.

Λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική μέθοδο για την αφαίρεση της σκουριάς από το σκουριασμένο σίδερο. Η εξήγηση είναι απλή. Η σκουριά αντιδράει με το ξίδι και στην συνέχεια διαλύεται. Μπορείτε να βυθίσετε το σκουριασμένο αντικείμενο μέσα σε λευκό ξίδι για μερικές ώρες. Στην συνέχεια απλά σκουπίζετε το αντικείμενο μέχρι να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα σκουριάς. Εάν από την άλλη το σκουριασμένο σίδερο είναι πολύ μεγάλο μπορείτε να ρίξετε ομοιόμορφα το ξίδι σε ολόκληρη την επιφάνεια του αντικειμένου ώστε να δράσει σε όλα τα σημεία του.

Λάιμ και αλάτι

Άλλα δύο υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια είναι το αλάτι και το λάιμ. Το αλάτι εκτός από το να νοστιμεύει τα φαγητά, σε συνδυασμό με το λαιμ μπορεί να κάνει ένα σκουριασμένο σίδερο να φαίνεται καινούργιο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά ρίχνετε το αλάτι σε όλη την επιφάνεια του αντικειμένου. Μόλις βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί όλα τα σημεία που βρίσκεται η σκουριά, ρίχνετε το χυμό από το λαίμ. Το αφήνεται να δράσει για 3-4 ώρες και μετά το καθαρίζετε. Ο συνδυασμός του αλατιού με το λαίμ είναι αρκετά ισχυρός ώστε να εξουδετερώσουν την σκουριά στο σκουριασμένο σίδερο χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο μέταλλο. Αν δεν έχετε λάιμ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι με τον ίδιο τρόπο.

Μαγειρική Σόδα

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε την σκουριά από το σκουριασμένο σίδερο είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο και μόλις το φτιάξετε το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια στου σκουριασμένου σίδερου. Το αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια παίρνετε μία οδοντόβουρτσα και τρίβετε. Μόλις τελειώσετε το ξεπλένετε με νερό και είναι έτοιμο!

Προϊόν για όλες τις χρήσεις

Το προϊόν πολλαπλών χρήσεων WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της σκουριάς και για την προστασία των αντικειμένων από τη σκουριά. Το WD-40 έχει άλλες +2000 χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Η μοναδική σύνθεση του WD-40 όχι μόνο διεισδύει στην σκουριά και την εξολοθρεύει αλλά αποτρέπει και την επανεμφάνισή της. Τα βήματα που ακολουθείτε είναι απλά. Αρχικά ψεκάζετε με WD-40 το σκουριασμένο σίδερο και το αφήνεται να δράσει για αρκετά λεπτά μέχρι να απορροφήσει το υγρό. Στη συνέχεια παίρνετε μία συρματένια βούρτσα και τρίβετε τα σημεία που βρίσκεται η σκουριά. Μόλις τελειώσετε με το τρίψιμο, καθαρίζετε με ένα καθαρό πανάκι. Αν δείτε ότι υπάρχει σκουριά που επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ.

Για να μάθετε πως βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια πατήστε εδώ!