Μήπως σας έχει τύχει να προσπαθήσετε να ανοίξετε μία σκουριασμένη κλειδαριά; Ή να έχετε παρατηρήσει ότι βάζοντας το κλειδί στην κλειδαριά αυτό κολλάει και δυσκολεύεστε να το γυρίσετε; Ίσως το ίδιο να έχετε συναντήσει και με την κλειδαριά του αυτοκινήτου σας. Αν και δεν είναι απαραίτητο να σας έχει τύχει, εμείς θα σας πούμε έναν τρόπο για να μειώσετε τις πιθανότητες να σας τύχει και να μην μπείτε σε κοστοβόρες διαδικασίες. Σίγουρα την ώρα που μπορεί να παρουσιαστεί ένα πρόβλημα, κανείς μας δεν θέλει ούτε να πληρώσει πολλά ούτε να χάσει ιδιαίτερα πολύ χρόνο με την επιδιορθώσή του. Η λύση για μία σκουριασμένη κλειδαριά είναι παρακάτω. Πριν προχωρήσουμε, όμως, να σας συμβουλέψουμε ότι είτε πρόκειται για σκουριασμένη κλειδαριά είτε για κολλημένη κλειδαριά, θα πρέπει να μην πιέσετε το κλειδί με δύναμη. Αν το κάνετε μπορεί να σπάσει ή ακόμη και να σφηνώσει, κάτι που δεν το θέλετε γιατί μπορεί να χρειαστεί στο τέλος να αλλάξετε ολόκληρη την κλειδαριά.

Πολύ απλά, η κλειδαριά είναι παλιά!

Τα πάντα θέλουν την ανανέωσή τους και την περιποίησή τους. Έτσι και η κλειδαριά. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η κλειδαριά αποτελείται από τον κύλινδρο και το μηχανισμό της κλειδαριάς. Πως λειτουργεί λοιπόν; Βάζετε το κλειδί στον κύλινδρο και αν δεν γυρνάει, τότε ενδέχεται να φταίει ο κύλινδρος. Μπορεί να έχει φθαρεί ή μπορεί να έχει μαζέψει βρωμιά και σκόνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε λίγο WD-40 Multi-Use Product, και στο κλειδί (που ίσως και αυτό να έχει μαζέψει βρωμιά) και μέσα στην τρύπα για να καθαρίσει όσο γίνεται. Αν πάλι, δείτε ότι δεν αλλάζει κάτι, καλέσετε κάποιον επαγγελματία για να διορθώσει το πρόβλημά σας. Μπορεί με την πάροδο του χρόνου ο μηχανισμός να έχει χαλάσει.

Τι γίνεται αν η κλειδαριά είναι καινούργια;

Φυσικά, υπάρχει το ενδεχόμενο η κλειδαριά να είναι καινούργια (ή τουλάχιστον όχι τόσο παλιά), οπότε και να μην ισχύει το πρόβλημα με τον κύλινδο λόγω φθοράς ή βρωμιάς. Και σίγουρα δεν ισχύει το ενδεχόμενο για σκουριασμένη κλειδαριά γιατί πότε να προλάβει να σκουριάσει… Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί, πολύ απλά, να είναι ελαττωματική η κλειδαριά και γι’ αυτό το λόγο κάπου να κολλάει. Επαναλαμβάνουμε, δε χρειάζεται να πιέσετε το κλειδί στην κλειδαριά γιατί τότε σίγουρα το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο αλλά μία σκουριασμένη κλειδαριά!

Αποφύγετε τη σκουριασμένη κλειδαριά με τη σωστή συντήρηση!

Η καλύτερη λύση είναι το αντισκωριακό και λιπαντικό σπρέι WD-40 Multi-Use Product! Θα πρέπει να ψεκάζετε την κλειδαριά σε τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικά όταν πρόκειται για παλιά κλειδαριά. Μη ψεκάσετε πολύ μεγάλη ποσότητα γιατί το υγρό θα στάζει. Ρίξτε σιγά σιγά και αφήστε το προϊόν να δράσει. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε μία σκουριασμένη κλειδαριά και να τη συντηρήσετε εύκολα και σωστά!

Λίγες χρήσιμες συμβουλές για το WD-40 Multi-Use Product

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!