Πλέον τα περισσότερα είδη κουζίνας όπως σκεύη μαγειρέματος, ηλεκτρικές συσκευές και ψυγεία είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο υλικό. Το ανοξείδωτο είναι ένα μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει. Το συγκεκριμένο μέταλλο αποτελείται από σίδηρο και περιέχει και μία μικρή ποσότητα από άνθρακα και νικέλιο. Στην πραγματικότητα το ανοξείδωτο ατσάλι σκουριάζει απλά πολύ πιο δύσκολα. Στην επιφάνειά του δημιουργείται μία στρώση από οξείδιο χρωμίου όταν έρχεται το ανοξείδωτο ατσάλι σε επαφή με το οξυγόνο και αποτρέπει την σκουριά να εισχωρήσει βαθύτερα στο μέταλλο. Τι γίνεται λοιπόν όταν εμφανιστεί σκουριά στο ψυγείο της κουζίνας μας ακόμα και αν είναι ανοξείδωτο?

Η σκουριά στο ψυγείο της κουζίνας σας μπορεί αυτόματα να χαλάσει την αισθητική του χώρου. Επιπλέον μπορεί να κάνει το ψυγείο σας να φαίνεται παλιό και άχρηστο ενώ στην πραγματικότητα είναι πλήρως λειτουργικό. Παρόλα αυτά αν εμφανιστεί σκουριά στο ψυγείο δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε πολύ εύκολα με σπιτικά υλικά να αφαιρέσετε την σκουριά και να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα υλικό που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια και είναι πολύ αποτελεσματική στην αφαίρεση της σκουριάς. Μπορείτε να φτιάξετε λοιπόν ένα παχύρρευστο μείγμα από σόδα και λίγο νερό και να το απλώσετε στο σημείο που βρίσκεται η σκουριά στο ψυγείο σας. Το αφήνετε να δράσει για μισή με μία ώρα και στην συνέχεια παίρνετε μία οδοντόβουρτσα και τρίβετε το σημείο μέχρι να εξαφανιστεί η σκουριά. Μόλις τελειώσετε ξεπλένετε με νερό και στεγνώνετε καλά με ένα μαλακό πανάκι ή μία χαρτοπετσέτα.

Επιπλέον πολύ αποτελεσματικό θα ήταν να φτιάξετε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι. Προσθέτετε ίδιες ποσότητες από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζετε εφαρμόζοντας το μείγμα πάνω στην σκουριά στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος παίρνετε ένα μαλακό σφουγγαράκι και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τον λεκέ. Μόλις εξαφανιστεί η σκουριά, με ένα υγρό πανάκι αφαιρείτε τα υπολείμματα της σόδας.

Ξύδι

Το ξύδι επίσης αποτελεί ένα σπιτικό υλικό το οποίο είναι εξαιρετικό στην αφαίρεση της σκουριάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε ένα μαλακό πανάκι ή ένα σφουγγαράκι και να ρίξετε πάνω αρκετή ποσότητα από ξύδι. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσετε να τρίβετε με υπομονή την σκουριά στο ψυγείο. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές της σκουριάς.

WD40 Multi Use

Αν επιχειρήσατε τα παραπάνω και δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε η ώρα για τo WD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Η σκουριά στο ψυγείο μπορεί να γίνει παρελθόν με το WD40, το οποίο είναι ιδανικό αντισκωριακό προϊόν για κάθε ανοξείδωτη επιφάνεια. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε με το WD40 πάνω στη σκουριά. Το αφήνεται να δράσει για λίγα λεπτά ώστε να διεισδύσει στο βάθος του λεκέ και να τον εξολοθρεύσει. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε μία οδοντόβουρτσα ή ένα πανάκι και να τρίψετε την σκουριά. Τέλος ξεπλένετε με νερό και στεγνώνετε καλά την περιοχή με ένα πανάκι.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και ευχάριστα το ψυγείο σας πατήστε εδώ!