Υπάρχουν δύο χώροι στο σπίτι μας τους οποίους θέλουμε να είναι αψεγάδιαστα καθαροί. Αυτοί είναι το μπάνιο μας και η κουζίνα μας. Ωστόσο και στους δύο χώρους ευδοκιμεί ο εχθρός της σκουριάς. Κυρίως το μπάνιο μας αποτελεί πηγή μικροβίων, λόγω της υπερβολικής υγρασίας που υπάρχει. Με το πέρασμα του χρόνου λοιπόν προκαλείται σκουριάς σε διάφορα σημείο μέσα στο μπάνιο ή οποία είναι ενοχλητική και δημιουργεί την αίσθηση βρωμιάς. Ένα από τα σημείο είναι και η λεκάνη της τουαλέτας. Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας? Σίγουρα δεν αρέσει σε κανένα η εικόνα κόκκινων λεκέδων στην λεκάνη της τουαλέτας. 

Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης της σκουριάς που μέσα σε λίγα λεπτά θα κάνουν την λεκάνη της τουαλέτας σας να αστράφτει από καθαριότητα. Βέβαια θα προτείνουμε και κάποιες χημικές ουσίες και προϊόντα της αγοράς ώστε αν δεν δείτε αποτέλεσμα με τους σπιτικούς τρόπους να προβείτε σε αυτά. Το σίγουρο είναι ότι στον πόλεμο με τη σκουριά θα βγείτε νικητές και η σκουριά στην λεκάνη τουαλέτας θα γίνει παρελθόν.

Με μαγειρική σόδα, κρεμόριο και λεμόνι

Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι σίγουρα είναι υλικά πολύ οικονομικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Τα δύο αυτά υλικά μαζί με το κρεμόριο μπορεί να φτιάξουν το τέλειο σπιτικό απορρυπαντικό. Για όσους δεν γνωρίζουν, το κρεμόριο είναι ένα φυσικό συστατικό που προέρχεται από κατακάθι κρασιού και έχει την μορφή της σόδας. Χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική και μπορείτε να το προμηθευτείτε στα σούπερ μάρκετ. Η ανάμειξη αυτών των τριών συστατικών θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας παχύρρευστης πάστας που θα αφαιρέσει την σκουριά από την λεκάνη της τουαλέτας σας. Η διαδικασία που ακολουθείτε:

 • Βάζετε μία ποσότητα του μείγματος πάνω στην σκουριά μέχρι να την καλύψετε
 • Την αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά
 • Μόλις περάσει η μισή ώρα καθαρίζετε με ζεστό νερό και η σκουριά θα εξαφανιστεί

Το ίδιο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα σημεία του μπάνιου που έχουν προσβληθεί από τον εχθρό της σκουριάς όπως την μπανιέρα ή το σιφόνι.

Με οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας όταν όμως αυτή είναι σε αρχικό στάδιο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα και την αγαπημένη σας οδοντόκρεμα. Η διαδικασία είναι απλή:

 • Βάζετε στην οδοντόβουρτσα αρκετή ποσότητα πάστας
 • Την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της σκουριάς στα τοιχώματα της λεκάνης
 • Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και αρχίζετε να τρίβετε έντονα το προβληματικό σημείο με την οδοντόβουρτσα
 • Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό

Αν δείτε ότι η σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν ή καθαριστικό που είναι ειδικό για την απομάκρυνση σκουριάς.

Σπρέι για όλες τις χρήσεις

Το WD-40 είναι ο απόλυτος εξολοθρευτής σκουριάς χάρη στην μοναδική χημική του σύσταση και το προμηθεύεστε εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος. Εκτός από το να αφαιρεί αποτελεσματικά την σκουριά, το WD-40, βοηθά στην απομάκρυνση υγρασίας. Το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις όλες εδώ! Η αφαίρεση της σκουριάς είναι δύσκολη υπόθεση αλλά χρησιμοποιώντας το WD-40 θα σας φανεί παιχνιδάκι. Ποια διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από την σκουριά στην λεκάνη τουαλέτας χρησιμοποιώντας αυτό το απίστευτο προϊόν?

 • Πρώτα ρίχνετε αρκετή ποσότητα WD-40 στο λεκέ της σκουριάς ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά της.
 • Το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά ώστε να διεισδύσει βαθιά και η σύστασή του να διαπεράσει τη σκουριά
 • Στην συνέχεια παίρνετε μία βούρτσα και τρίβετε την επιφάνεια της σκουριάς

Αν με την πρώτη προσπάθεια δεν έχει αφαιρεθεί κάθε υπόλειμμα σκουριάς στην λεκάνη της τουαλέτας σας μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία έχοντας εκπληκτικά αποτελέσματα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ.

Tips για να προλάβετε την εμφάνιση σκουριάς στην λεκάνη της τουαλέτας 

 • Το σημαντικότερο είναι ο συχνός έλεγχος των σωλήνων της τουαλέτας. Καλό θα ήταν αν υπάρχουν σκουριασμένοι σωλήνες να αντικατασταθούν με καινούριους και ακόμα καλύτερα από πλαστικούς. 
 • Καλό θα είναι η λεκάνη που θα επιλέξετε να είναι από πορσελάνη. Η πορσελάνη είναι υλικό στο οποίο δεν δημιουργείτε σκουριά.
 • Επιπλέον θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πως καθαρίζετε τα υδραυλικά της λεκάνης γιατί μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα στην δεξαμενή αποστράγγισης.
 • Τέλος για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της σκουριά στην λεκάνη τουαλέτας θα πρέπει να προσέξετε τα άλατα. Το νερό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άλατα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην τουαλέτα σας. Η συσσώρευση αλάτων με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να δημιουργήσει στα τοιχώματα της κάτασπρης λεκάνης κόκκινους λεκέδες. Γι’ αυτό το λόγο θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε κατά καιρούς αποσκληρυντικό νερού.

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να προλάβετε την εμφάνιση της ενοχλητικής σκουριά στην λεκάνη τουαλέτας.

Αν θέλετε να μάθετε πως βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια πατήστε εδώ.