Καθώς η άνοιξη μπήκε και σιγά σιγά αρχίζει να φτιάχνει ο καιρός, αρχίζουμε και εμείς να προετοιμάζουμε τις βεράντες και τους κήπους για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι. Καθώς λοιπόν ξεκινάμε να καθαρίζουμε το μπαλκόνι μας διαπιστώνουμε ότι έχει εμφανιστεί σκουριά στα κάγκελα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις εμφανιστεί η σκουριά αμέσως χαλάει η εικόνα και η αισθητική ενός χώρου. Ο καθαρισμός της σκουριάς είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και πολύ κουραστική ταυτόχρονα όμως είναι και απαραίτητη. Αν η σκουριά δεν καθαριστεί, με το πέρασμα του χρόνου είναι πολύ πιθανόν να εξαπλωθεί και να εισχωρήσει βαθιά στο μέταλλο με αποτέλεσμα να καταστρέψει τελείως τα κάγκελα σας. Επειδή κάτι τέτοιο δεν θέλουμε να συμβεί, παρακάτω σας δίνουμε κάποιες λύσεις για να καθαρίσετε την σκουριά στα κάγκελα.

Λεμόνι

Υπάρχει ένα υλικό στην κουζίνα σας που μπορεί να σας βοηθήσει να εξαφανίσετε την σκουριά στα κάγκελα και αυτό είναι το λεμόνι. Το λεμόνι λοιπόν εκτός από το να δίνει την απαραίτητη οξύτητα στα φαγητά σας, μπορεί να αφαιρέσει εύκολα και την σκουριά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα μπολ και να ρίξετε μέσα ίσες ποσότητες από νερό και χυμό λεμονιού. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε μία σκληρή βούρτσα να την βουτήξετε μέσα στο μπολ και στη συνέχεια να αρχίσετε να τρίβετε την σκουριά στα κάγκελα. Με λίγη υπομονή και τρίψιμο θα παρατηρήσετε ότι το λεμόνι και το νερό κάνουν εξαιρετική δουλειά στην αφαίρεση της σκουριάς από τα κάγκελα.

WD40 Multi Use

Αν με τη παραπάνω λύση δεν είχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ήρθε η σειρά του WD40 Multi Use. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολλαπλών χρήσεων και σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για να ξεκολλήσετε κάποιο αυτοκόλλητο ή για να εξαφανίσετε την σκουριά από διάφορα σημεία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε και για να βγάλετε τη σκουριά στα κάγκελα. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Το προϊόν πολλαπλών χρήσεων WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της σκουριάς αλλά και για την προστασία των αντικειμένων από τη σκουριά. Η μοναδική σύνθεση του όχι μόνο διεισδύει στην σκουριά και την εξολοθρεύει αλλά αποτρέπει και την επανεμφάνισή της. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε με το WD40 τη σκουριά στα κάγκελα. Το αφήνεται να απορροφηθεί για 10 λεπτά ώστε να διεισδύσει στο βάθος του λεκέ και να λιπάνει την επιφάνεια. Το επόμενο βήμα είναι να πάρετε μία σκληρή βούρτσα και να τρίψετε την σκουριά. Αν δείτε ότι η σκουριά επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Βάψιμο στα κάγκελα

Μόλις αφαιρέσετε την σκουριά στα κάγκελα, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να τα βάψετε κιόλας. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας, είναι πολύ απλό! Αν το αποφασίσατε, η διαδικασία αρχίζει με το τρίψιμο. Παίρνετε ένα γυαλόχαρτο και ξεκινάτε να τρίβετε τα κάγκελα. Όταν τελειώσετε ξεπλένετε τα κάγκελα με νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά.

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να κάνετε. Πρέπει να περάσετε μία στρώση από αστάρι. Το αστάρι είναι ένα επίχρισμα που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε, πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος. Αυτό βοηθάει στο να έχουμε ένα ομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα καθώς διεισδύει στους πόρους της επιφάνειας και η μπογιά απλώνετε καλύτερα. Μόλις στεγνώσει το αστάρι ήρθε η ώρα για τη βαφή. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε μία ηλιόλουστη μέρα για να βάψετε τα κάγκελα ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να καθαρίσετε την σκουριά από το ψυγείο πατήστε εδώ!