Σκουριά σε σίδερο; Όχι πια! Η σκουριά στο σίδερο είναι κάτι που μετά από συχνή χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπουμε ότι αρχίζει να συμβαίνει. Αποτέλεσμα της σκουριάς στο σίδερο είναι να κολλάει κατά τη διάρκεια του σιδερώματος και να αφήνει λεκέδες στα αγαπημένα μας ρούχα.

Όπως και όλες οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές, έτσι και το σίδερο χρειάζεται την απαραίτητη συντήρηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή του λειτουργία για χρόνια.

Μπορείς να καθαρίσεις το σίδερο σου από τη σκουριά με πράγματα που έχεις στο σπίτι εύκολα και γρήγορα. Συγκεντρώσαμε και σου έχουμε όλους τους φυσικούς τρόπους για να αφαιρέσεις τη σκουριά από το σίδερο σου.

 Ξύδι

Μόλις βεβαιωθείτε ότι το σίδερο δεν είναι στην πρίζα και έχει κρυώσει, βρέξτε καλά ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με ξύδι και κολλήστε το στην πλάκα και σε όποια άλλη επιφάνεια έχει αρχίσει να έχει σκουριά το σίδερο. Αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα ακόμα κομμάτι χαρτί με ξύδι επάνω. Το ξύδι όχι μόνο αφαιρεί τη σκουριά από το σίδερο, αλλά θα του δώσει γυαλάδα σαν να είναι καινούργιο.

Μαγειρική σόδα

Εάν η σκουριά στο σίδερο επιμένει και δεν έχει αφαιρεθεί τελείως με το ξύδι, επιλέγουμε ένα πιο δραστικό προϊόν που όλοι έχουμε στα σπίτια μας και δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Βάλτε λίγη σόδα πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και αρχίστε το σιδέρωμα του. Η σόδα έχει λειαντικές ιδιότητες και θα δείτε να αφαιρείται η σκουριά και τυχόν άλλες βρωμιές από το σίδερο σας.

Μόλις τελειώσετε με την αφαίρεση σκουριάς από το σίδερο, καθαρίστε με μπατονέτες τις τρύπες και εσοχές και βάλτε το σε λειτουργία ατμού για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα.

WD40

Υπάρχουν περιπτώσεις που η σκουριά στο σίδερο έχει μείνει για πολύ καιρό και το καθάρισμα του φαντάζει αδύνατο. Το WD-40 είναι η λύση που ψάχνετε για να απαλλαγείτε από τη σκουριά και να καθαρίσετε το σίδερο σας. Η μοναδική σύνθεση του WD-40 όχι μόνο διεισδύει στη σκουριά και την εξολοθρεύει αλλά αποτρέπει και την επανεμφάνισή της. Ψεκάστε το σίδερο με WD-40 και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Στη συνέχεια με τη μαλακή πλευρά από ένα σφουγγάρι τρίψτε τη σκουριά από το σίδερο και θα τη δείτε να εξαφανίζεται. Μόλις τελειώσετε μια και καλή από τη σκουριά στο σίδερο, καθαρίστε την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί.

Το WD-40 έχει άλλες +2000 χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!