Τα γδαρσίματα και οι γρατζουνιές στο ταμπλό του αυτοκινήτου αποτελούν μία πονεμένη ιστορία. Πόσο έχετε στεναχωρηθεί βλέποντας μία γρατζουνιά σε πλαστικό μέρος του αυτοκινήτου; Ειδικά όταν προσέχετε και φροντίζετε το αυτοκίνητο σας, είναι από τα τελευταία πράγματα που θα θέλατε να συμβεί. Η γρατζουνιά μπορεί να προέρχεται από μία απροσεξία με τα κλειδιά, το κινητό ή οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζεται πανικός, καθώς έχουμε τη λύση στο ερώτημα ¨ Πως φτιάχνω τις γρατζουνιές στο ταμπλό αυτοκινήτου ¨.

Υπάρχουν 2 ειδών γρατζουνιές, οι πιο μικρές και επιφανειακές αλλά και οι πιο βαθιές, που εκεί σίγουρα ο τρόπος εξαφάνισής τους ίσως να μην είναι και ο πιο εύκολος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε πως μπορείτε να καλύψετε και να επιδιορθώσετε τις γρατζουνιές.

Ειδικοί μαρκαδόροι για γρατζουνιές σε πλαστικές επιφάνειες

Όταν η γρατζουνιά δεν είναι πολύ έντονη μπορείτε πολύ εύκολα να την καλύψετε με τη χρήση ενός μαρκαδόρου. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές επιλογές και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη σωστή απόχρωση. Καθαρίστε την επιφάνεια και περάστε τη γρατζουνιά με το μαρκαδόρο. Στη συνέχεια αφήστε να στεγνώσει καλά και γυαλίστε το ταμπλό.

Γυαλιστικό για ταμπλό αυτοκινήτου

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που υπάρχουν μικρογρατζουνιές που μας ενοχλούν στο μάτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις αντί για να σκεφτούμε ¨ Πως φτιάχνω τις γρατζουνιές στο ταμπλό αυτοκινήτου ¨, μπορούμε να δούμε το πως τις καλύπτω για να μην φαίνονται. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά γυαλιστικά για το ταμπλό, με ή χωρίς σιλικόνη. Μπορείτε να βρείτε γυαλιστικά σε μορφή σπρέι ή και πάστας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εφαρμόστε το προϊόν σε όλο το ταμπλό και σκουπίστε με ένα πανί, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Μπορεί να μην αντιμετωπίστηκε απόλυτα το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον δεν θα σας ενοχλεί όταν το βλέπετε.

Θέρμανση με στεγνωτήρα μαλλιών

Έχετε σκεφτεί πως η απάντηση στο ¨Πως φτιάχνω τις γρατζουνιές στο ταμπλό αυτοκινήτου¨ μπορεί να βρίσκεται στο ντουλάπι σας; Κι όμως με τη βοήθεια του σεσουάρ μπορείτε να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές. Αυτό οφείλεται στη θερμότητα που παράγει και μπορείτε έτσι να επιδιορθώσετε πλαστικές επιφάνειες.

  • Αρχικά αφαιρέστε τα υπολείμματα και τη βρωμιά από το ταμπλό του αυτοκινήτου.
  • Καθαρίστε με ένα ψιλό γυαλόχαρτο και αφαιρέστε τη σκόνη με ένα υγρό πανί.
  • Στη συνέχεια, θερμάνετε το πλαστικό με το πιστολάκι μαλλιών σε υψηλή θερμοκρασία. (*Είναι σημαντικό να μετακινείτε το σεσουάρ και να μη μένει για ώρα στο ίδιο σημείο, για την αποφυγή σχηματισμού ραβδώσεων)
  • Όταν η επιφάνεια θερμανθεί, αφήστε τη για 15-20 λεπτά.
  • Τέλος, απαιτείται αστάρι και βαφή του πλαστικού στοιχείου που μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου.

*Extra Tip Καθαρίστε το ταμπλό του αυτοκινήτου με WD-40

Πως φτιάχνω τις γρατζουνιές στο ταμπλό αυτοκινήτουΌποια από τις πιο πάνω μεθόδους και να διαλέξετε να ακολουθήσετε, αρχικά πρέπει να καθαρίσετε καλά το ταμπλό σας. Πολλές φορές μαζεύονται πολλές ακαθαρσίες, κόλλες και σκόνη στο ταμπλό που δεν αφαιρούνται εύκολα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Multi-Use Product. Απλά ψεκάστε στο ταμπλό, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Θα δείτε πως όχι μόνο καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά από ακαθαρσίες και λεκέδες, αλλά ταυτόχρονα αφήνει μία έντονη γυαλάδα που διαρκεί.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!