Πως φεύγουν τα άλατα από τις βρύσες; 5 πανεύκολα tips για να γίνετε expert στην αφαίρεση αλάτων!

Άλατα, ο αιώνιος εχθρός κάθε μπάνιου! Ακόμα και αν το μπάνιο σας είναι πεντακάθαρο τα άλατα στις βρύσες θα το κάνουν να δείχνει βρώμικο. Εάν το νερό είναι σκληρό τότε ακόμα και οι ολοκαίνουργιες βρύσες δείχνουν θαμπές και βρώμικες μετά από μερικές μόλις ώρες χρήσης και για να διατηρήσουν την καθαριότητα και τη γυαλάδα τους πρέπει τα άλατα να αφαιρούνται σχεδόν καθημερινά!

Προσοχή στα οξέα

Παρόλο που στην αγορά θα βρείτε πληθώρα εξειδικευμένων προϊόντων για τα άλατα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των χημικών οξέων. Αυτό σημαίνει ότι η συχνή τους χρήση δύναται να βλάψει τις μπαταρίες, τη στήλη του ντουζ και τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ του μπάνιου ή της κουζίνας σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μία στο τόσο ή για συσσωρευμένα άλατα και σκληρή βρωμιά. Σε κάθε περίπτωση μην τα αφήνετε να δράσουν περισσότερη ώρα από όση συστήνουν οι οδηγίες χρήσης.

Το θαυματουργό ξύδι

Η καλύτερη “homemade” συνταγή ενάντια στα άλατα είναι το λευκό ξύδι! Θα εκπλαγείτε με τη δράση του! Πριν το χρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες και τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ με τα οποία θα έρθει σε επαφή δεν είναι από σίδερο ή νίκελ. Το σίδερο και το νίκελ είναι πιθανό να ξεφλουδίσουν. Για γρήγορο καθημερινό γυάλισμα εμποτίστε ένα βαμβακερό πανί με λίγο λευκό ξύδι και περάστε με αυτό τις βρύσες. Εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά που αφήνει το ξύδι στο χώρο, βράστε το με φλούδες από εσπεριδοειδή και αφήστε το σε ένα μπουκάλι να κρυώσει ή προσθέστε αιθέρια έλαια. Εάν το στόμιο της βρύσης μοιάζει να είναι βουλωμένο και εμποδίζει την καλή ροή του νερού τότε αφαιρέστε το προσεκτικά, ξύστε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τα πολλά άλατα και στη συνέχεια βυθίστε το σε ένα μπολ με ξύδι που πρώτα έχετε θερμάνει ώστε να είναι σχεδόν καυτό. Αφήστε το για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια τρίψτε πάλι με την οδοντόβουρτσα. Θα γίνει σαν καινούργιο! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την κεφαλή του ντουζ.

Μαγειρική σόδα για γυαλάδα και προστασία

Για βρύσες και αξεσουάρ από χρώμιο χρησιμοποιήστε ξύδι αφού το αραιώσετε με νερό. Για ευκολία στη χρήση μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Για ακόμα καλύτερο γυάλισμα και προστασία του χρωμίου μετά τη χρήση ξυδιού, προσθέστε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ, βρέξτε τη μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και τρίψτε με αυτή. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τη δράση του ξυδιού ώστε να μην προκαλέσει φθορά. Ξεβγάλτε καλά με νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Πως φεύγουν τα άλατα από τις βρύσες με χρυσή απόχρωση;

Εάν οι βρύσες σας είναι χρυσές αναμίξετε λίγη μαγειρική σόδα με αποσταγμένο νερό σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε απαλά. Μην ξύσετε και μην τρίψετε με αιχμηρά αντικείμενα. Αποφύγετε επίσης τα σκληρά χημικά καθαριστικά γιατί μπορεί να φθείρουν το χρώμα. Ξεβγάλετε με νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό, καθαρό πανί. Ο λόγος που πρέπει να είστε extra προσεκτικοί με αυτές τις όμορφες βρύσες και αξεσουάρ είναι γιατί διαθέτουν ένα παχύ ακρυλικό φινίρισμα που τις προφυλάσσει από το μαύρισμα και τη σκουριά. Ο σκληρός καθαρισμός μπορεί να φθείρει αυτή την επίστρωση.

Καθαρίστε τα άλατα με WD-40

To WD-40 έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και στην απομάκρυνση των αλάτων! Η ειδική του σύνθεση δεν φθείρει και δεν διαβρώνει καμία μεταλλική επιφάνεια ενώ τις βοηθά να παραμείνουν καθαρές για περισσότερο χρονικό διάστημα αφού αποτρέπει να παραμείνει επάνω τους υγρασία. Αν ψεκάζετε τις βρύσες σας με WD-40 Multi-Use Product 2 φορές την εβδομάδα, θα έχετε λαμπερές βρύσες και πεντακάθαρα μεταλλικά αξεσουάρ εύκολα και γρήγορα. Να θυμάστε ότι το μπάνιο πρέπει να αερίζεται επαρκώς κατά τη διάρκεια της χρήσης του σπρέι. Αφού το αφήσετε να δράσει μερικά λεπτά σκουπίστε καλά με ένα στεγνό καθαρό πανί.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το WD-40 και online εδώ. Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!