Πως φεύγουν οι γρατζουνιές από το αυτοκίνητο?! Πριν αναλογιστούμε αυτό, πρέπει να σκεφτούμε ότι οι γρατζουνιές είναι αναπόφευκτες για όλους. Όσο κι αν προσπαθούμε να κρατάμε τα αυτοκίνητά μας ανέγγιχτα και να μοιάζουν ολοκαίνουργα, πάντα καταλήγουν με λίγες ή πολλές γρατζουνιές.

Και εκεί επανέρχεται στην επιφάνεια η αρχική ερώτηση. Το να βάψουμε το αυτοκόινητο εξαρχής είναι οικονομικά ασύμφορο. Όχι όμως και οι τρόποι που σας προτείνουμε παρακάτω…

Οι “σπιτικές” συνταγές πολλές φορές μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Διάλυμμα σαπουνιού

Για αυτή την επιλογή θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Σαπούνι
  • Ζεστό νερό
  • Πανάκι μικροϊνών
  • Κολλητική ταινία
  • Γυαλόχαρτο Νο 3.000
  • Γυαλόχαρτο Νο 5.000
  • Σφουγγάρι
  • Βερνίκι αυτοκινήτου
  • Κερί αυτοκινήτου

1. Καθαρίστε και καθορίστε τη γρατζουνιά

Το πρώτο βήμα για να σας απαντηθεί το ερώτημα “Πως φεύγουν οι γρατζουνιές από το αυτοκίνητο” με φυσικό τρόπο έιναι να φτιάξετε ένα διάλυμμα σαπουνιού. Στη συνέχεια ψεκάστε τη γρατζουνισμένη επιφάνεια και σκουπίστε καλά με το πανί. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε καλά το αυτοκίνητο και να καταλάβετε αν η γρατζουνιά είναι σε επιφανειακό επίπεδο.

2. Καθορίστε τη γρατζουνισμένη επιφάνεια

Κολλήστε ταινία πάνω και κάτω κατά μήκος της γρατζουνιάς, σε απόσταση περίπου δύο εκατοστών. Σημαντικό είναι να κοπεί η ταινία στο ίδιο μήκος με τη γρατζουνιά.

3. Τρίψτε με το γυαλόχαρτο για την απομάκρυνση της γρατζουνιάς

Το τρίτο στάδιο απάντησης του ερωτήματος “πως φεύγουν οι γρατζουνιές από το αυτοκίνητο” είναι να ελέγξετε πόσο βαθιά είναι η γρατζουνιά. Αν τη πιάνει το νύχι σας, δηλαδή είναι βαθιά χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτπ Νο 3.000. Σε κάθε άλλη περίπτωση χρησιμοποιήστε το Νο 5.000.

Σας προτείνουμε να τυλίξετε ένα σφουγγαράκι με το γυαλόχαρτο και στη συνέχεια να τρίψετε, γιατί έτσι θα μειωθεί η πίεση που ασκείτε.

4. Σκουπίστε με πανί, για να διαπιστώσετε αν οι γρατζουνιές εξαφανίστηκαν

Μετά το τρίψιμο για 15 δευτερόλεπτα περίπου, σκουπίστε με ένα πανί. Έτσι θα διαπιστώσετε αν η γρατζουνιά έχει φύγει. Αν όχι συνεχίστε να τρίβετε με το σφουγγαράκι μόνο.

5. Εφαρμόστε βερνίκι στην περιοχή της γρατζουνιάς

Και αφού λύσαμε το ερώτημα “πως φεύγουν οι γρατζουνιές από το αυτοκίνητο” ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε λίγο το φινίρισμα. Η γρατζουνιά από αυτή την επαναλαμβανόμενη διαδικασία θα έχει εξαφανιστεί, ωστόσο δεν έχει πλέον γυαλιστερό φινίρισμα.

Εκτός από κορυφαίο αντισκουριακό το Wd-40 multi use product θεωρείται το καλύτερο προϊόν για την αφαίρεση γρατζουνιών από το αυτοκίνητο. Δείτε τις 2000+ χρήσεις του WD-40 εδώ.