Πως φεύγει η σκουριά από το ανοξείδωτο ατσάλι; Καθαρίστε τη σκουριά από οποιαδήποτε inox επιφάνεια με το θαυματουργό σπρέι WD-40 Multi-Use Product! Το ανοξείδωτο ατσάλι θεωρείται ανθεκτικό στη σκουριά (γιαυτό και λέγεται ανοξείδωτο) χάρη στην περιεκτικότητα του σε νικέλιο. Παρόλα αυτά κυκλοφορούν πολλά κράματα μετάλλων που απλά έχουν επίστρωση νικελίου. Δηλαδή μόνο επιφανειακά. Με τον χρόνο και τη χρήση, το στρώμα αυτό φθείρεται σταδιακά και το κάνει ευάλωτο στη διάβρωση και άρα στο σχηματισμό σκουριάς. Υπάρχουν πολλά είδη inox (stainless steel) στην αγορά. Τα πιο συνηθισμένα κράματα ανοξείδωτου ατσαλιού είναι το 18/8 και το 18/10 -και τα δύο αναφέρονται ως Stainless Steel 304-. Το 18/10 είναι περισσότερο ανθεκτικό στη διάβρωση από ότι το 18/8 διότι περιέχει 2% περισσότερο νικέλιο.

Πόσο εύκολα καθαρίζεται η σκουριά σε inox;

O καθαρισμός της σκουριάς με wd-40 γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία ή αξεσουάρ. Ένα ζευγάρι γάντια (προαιρετικά) και ένα καθαρό πανί αρκούν.

Πως φεύγει η σκουριά με WD-40 σε επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι;

Κρατήστε το σπρέι σε απόσταση περίπου 15 εκατοστών από την επιφάνεια που επιθυμείτε να καθαρίσετε. Πιέστε κάτω το ειδικό στόμιο και ψεκάστε τόσο ώστε να καλυφθεί επαρκώς η σκουριασμένη περιοχή. Αποφύγετε να ψεκάσετε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα. Το προϊόν δεν χρειάζεται να “τρέχει” παντού. Αφήστε το προϊόν να δράσει για 10-15 λεπτά. Σκουπίστε το με ένα στεγνό, καθαρό πανί. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις ώστε να καθαρίσετε καλά και να γυαλίσετε την επιφάνεια ταυτόχρονα.

Συμβουλές και προφυλάξεις

Ξεπλύνετε το ανοξείδωτο ατσάλι με σαπούνι και ζεστό νερό εάν θέλετε να αφαιρέσετε το λεπτό στρώμα προφύλαξης που αφήνει πίσω του το WD-40 μετά από κάθε εφαρμογή. Δεν φεύγει με το τρίψιμο του πανιού. Εάν η σκουριά σε inox βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο θα χρειαστεί να τρίψετε με κάτι ισχυρότερο. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μία βούρτσα από νάιλον γιατί οι συρμάτινες ή εκείνες με μεταλλικά νήματα μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια του inox.

Προμηθευτείτε το WD-40 και online εδώ! Δείτε τις 2.000+ χρήσεις του προϊόντος εδώ!