Το μπάνιο μας είναι ένα σημείο του σπιτιού το οποίο θέλουμε να έχουμε και να βλέπουμε πεντακάθαρο! Όσο καθαρό όμως και να το διατηρούμε με το πέρασμα του χρόνου κάνει την εμφάνισή της η σκουριά. Καραδοκεί και επιτίθεται σε σημεία του μπάνιου όπως ο νιπτήρας, η μπανιέρα, η λεκάνη και τα πλακάκια. Γενικότερα σε σημεία που έρχονται σε επαφή με μέταλλα. Παρακάτω θα δούμε τρόπους για το πως φεύγει η σκουριά από την μπανιέρα. Ουσιαστικά η σκουριά είναι αποτέλεσμα οξείδωσης του σιδήρου. Όταν ένα μέταλλο δηλαδή εκτεθεί σε υγρασία ή έρθει σε επαφή με το οξυγόνο τότε σκουριάζει.

Η αντιμετώπιση του εχθρού της σκουριάς είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται υπομονή και κάποια καλά υλικά για να την εξαφάνισή της. Μόλις παρατηρήσετε σκουριά στην μπανιέρα πρέπει να δράσετε άμεσα γιατί αλλιώς θα εξαπλωθεί δημιουργώντας μη αναστρέψιμα προβλήματα. Πως φεύγει λοιπόν η σκουριά από την μπανιέρα και τι χρειάζεται να κάνετε? Σίγουρα μην σπαταλήσετε χρόνο στο να την τρίψετε γιατί δεν θα καθαρίσει. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες οικονομικές λύσεις και προϊόντα σπιτικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γίνει πια η σκουριά παρελθόν!

Ξύδι & μαγειρική σόδα

Ο συνδυασμός ξυδιού και μαγειρικής σόδας μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του εχθρού της σκουριάς. Είναι οικονομικά και βρίσκονται σε όλα τα σπίτια και αν όχι μπορείτε εύκολα να τα προμηθευτείτε. Πως φεύγει η σκουριά από την μπανιέρα χρησιμοποιώντας το ξύδι και την μαγειρική σόδα? Η διαδικασία είναι απλή!

  • Ανακατεύετε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι ένα φλιτζάνι ξύδι και αντίστοιχα ένα φλιτζάνι νερό.
  • Στην συνέχεια ψεκάζετε το μείγμα στα σημεία τις μπανιέρας που έχει εμφανιστεί η σκουριά. Το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά.
  • Μόλις περάσουν τα λεπτά παίρνετε ένα σφουγγαράκι και βάζετε την μαγειρική σόδα και αρχίζετε να τρίβετε το επίμαχο σημείο. Μόλις το κάνετε αυτό θα δείτε αμέσως την διαφορά και η σκουριά θα γίνει παρελθόν.
  • Τέλος ξεπλένετε με ζεστό νερό και η μπανιέρα σας είναι έτοιμη.

Το συγκεκριμένο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και ολόκληρη την μπανιέρα σας ώστε να λάμψει!

Πατάτα και σαπούνι πιάτων

Μία άλλη έξυπνη λύση για το πως φεύγει η σκουριά από την μπανιέρα σας είναι η πατάτα και σαπούνι πιάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε στην μέση μία πατάτα και να βουτήξετε το κομμένο μέρος της μέσα σε σαπούνι πιάτων. Στην συνέχεια τοποθετείτε την πατάτα με το σαπούνι πάνω στην σκουριά και τρίβετε μέχρι να εξαφανιστεί. Μπορείτε εναλλακτικά αντί για σαπούνι πιάτων να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα.

Αντισκωριακό σπρέι WD40

Ένας άλλος εύκολος και σίγουρος τρόπος αντιμετώπισης της σκουριάς με απίστευτα αποτελέσματα είναι το WD40 Multi-Use. Με το WD40 θα δείτε αποτελέσματα ακόμα και αν η σκουριά δεν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το Νο. 1 στην αντιμετώπιση της σκουριάς και μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολο και χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος. Το WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το WD40 Multi-Use έχει μία μοναδική σύσταση που διεισδύει μέσα στην σκουριά και την εξαφανίζει. Εκτός όμως από αυτό έχει και την ιδιότητα να εκτοπίζει την υγρασία και να προστατεύει τα μέταλλα αποτρέποντας την επανεμφάνιση της σκουριάς. Πως φεύγει η σκουριά από την μπανιέρα με το WD40 Multi-Use? Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:

  • Αρχικά παίρνετε το WD40 Multi-Use και ψεκάζετε ολόκληρη την επιφάνεια της σκουριάς στην μπανιέρα.
  • Σε αυτό το σημείο το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά
  • Μετέπειτα παίρνετε ένα σφουγγάρι και τρίβετε την σκουριασμένη επιφάνεια και η μπανιέρα σας είναι έτοιμη χωρίς ίχνος σκουριάς.

Σε περίπτωση που η σκουριά έχει προχωρήσει μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Αν θέλετε να αγοράσετε ο προϊόν πατήστε εδώ!

Tips

  1. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από διαφανές μανό και αφρό ξυρίσματος για να προστατέψετε τις μεταλλικές επιφάνειες της μπανιέρας σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις βάψετε με το μείγμα.
  2. Καλό θα είναι μετά από κάθε μπάνιο να μην αφήνεται υγρή την μπανιέρα σας. Μπορείτε να την σκουπίζετε με μία στεγνή πετσέτα. Επιπλέον είναι καλό μετά από κάθε μπάνιο, να αφήνετε ανοιχτό για μισή ώρα τον ανεμιστήρα του μπάνιου για να τραβάει την υγρασία.

Αν θέλετε να μάθετε λύσεις για το σκουριασμένο σίδερο πατήστε εδώ!