Η εικόνα λεκέ από σκουριά είναι πολύ ενοχλητική σε οποιοδήποτε σημείο και αν την δούμε, πόσο μάλλον πάνω στο αγαπημένο μας μπλουζάκι ή στο παντελόνι μας. Κάποιοι λεκέδες ρούχων είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ένας από αυτούς είναι και ο λεκές από σκουριά. Και εκεί είναι που αναρωτιέστε πως φεύγει η σκουριά από τα ρούχα. Ο συγκεκριμένος λεκές είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και σίγουρα το να το βάλετε να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων σίγουρα δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο λεκές θα παραμείνει πάνω στο ρούχο σας. Παρόλο που η σκουριά δεν είναι εύκολος λεκές μπορείτε να τον βγάλετε μόνοι σας χωρίς να το πάτε σε καθαριστήριο, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο χρόνο και χρήματα.

Αν βρείτε λοιπόν λεκέ από σκουριά σε κάποιο από τα ρούχα σας μην φρικάρετε! Με μερικές έξυπνες λύσεις που θα δώσουμε παρακάτω μπορούμε να εξολοθρεύσουμε το λεκέ και να γίνει το ρούχο μας όπως πριν. Το σημαντικότερο είναι μόλις δείτε το λεκέ να δράσετε άμεσα. Όσο πιο πολύ μείνει ο λεκές πάνω στο ύφασμα τόσο πιο δύσκολο είναι μετά να αφαιρεθεί. Πως φεύγει η σκουριά από τα ρούχα? Παρακάτω σας δίνουμε την λύση!

WD40

Το WD40 Multi-Use ως το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι μπορεί να εξολοθρεύσει την σκουριά όπου και αν αυτή βρίσκεται. Η μοναδική του σύσταση του επιτρέπει να εισχωρεί στην σκουριά και να την εξαφανίζει. Σίγουρα θα το έχετε χρησιμοποιήσει για λίπανση στην αλυσίδα ποδηλάτου σας ή στους μεντεσέδες θυρών ακόμα και για να ξεκολλήσετε αυτοκόλλητα από μπουκάλια. Άλλη μία χρήση λοιπόν που έχει το WD40 Multi-Use είναι να αφαιρεί την σκουριά από τα ρούχα. Το WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Πως φεύγει η σκουριά από τα ρούχα σας με την χρήση του Wd40? Αν επεξεργαστείτε σωστά τον λεκέ την σκουριάς πριν το πλύνετε τότε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε το ρούχο με το λεκέ από σκουριά και να ψεκάσετε με WD40 απευθείας πάνω στο λεκέ. Στην συνέχεια περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να δράσει το προϊόν, βάζετε λίγο απορρυπαντικό για ρούχα. Το τρίβετε τοπικά και το βάζετε κανονικά στον πλυντήριο και είναι έτοιμο να φορεθεί!

Το WD40 δεν κάνει να το χρησιμοποιήσετε σε μεταξωτά υφάσματα γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Οδοντόκρεμα & Αλάτι

Μία σπιτική λύση για να εξαφανίσετε την σκουριά από τα ρούχα σας είναι να φτιάξετε ένα μείγμα με σπιτικά υλικά που όλοι έχουμε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οδοντόκρεμα, αλάτι και βραστό νερό. Πως φεύγει η σκουριά από τα ρούχα με αυτόν τον τρόπο? Αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο και δεν κάνει να πλυθεί σε μεγάλη θερμοκρασία προσθέστε περισσότερη οδοντόκρεμα και λιγότερο ζεστό νερό. Η διαδικασία είναι απλή:

  • Μόλις έχετε έτοιμο το μείγμα το τοποθετείτε πάνω στο λεκέ της σκουριάς
  • Tο αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά
  • Στην συνέχεια πλένετε το ρούχο με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως
  • Στο σημείο αυτό φτιάχνετε ένα ακόμα μείγμα από λευκό ξύδι και αλάτι.
  • Μόλις το ετοιμάσετε το απλώνετε πάνω στο λεκέ σκουριάς και τρίβετε το σημείο
  • Το αφήνετε για μισή ώρα και το ξεπλένετε με ζεστό νερό και είναι σαν καινούριο.

Χυμός λεμονιού & Αλάτι

Αυτός είναι ένας άλλος εύκολος και οικονομικός τρόπος για να εξαφανίσετε την σκουριά από τα ρούχα σας με υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Πως φεύγει η σκουριά από τα ρούχα με το χυμό λεμονιού? Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίζει να βράζει το νερό σβήνετε την φωτιά. Στην συνέχεια παίρνετε το λεκιασμένο ρούχο από σκουριά και το τοποθετείτε πάνω από την κατσαρόλα. Απλώνετε το χυμό λεμονιού πάνω στη σκουριά και το αφήνετε να δράσει. Μετά από λίγα λεπτά ξεπλένετε το ρούχο σας.

Αν δεν φύγει η σκουριά από το ύφασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με διαφορετικό τρόπο το λεμόνι. Αυτή τη φορά παίρνετε το ρούχο με την σκουριά και τοποθετείτε πάνω του χαρτοπετσέτες. Στην συνέχεια πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε χυμό λεμονιού. Μόλις κάνετε τα παραπάνω βάζετε το ρούχο κάτω από τον ήλιο. Αν δεν έχει φύγει η σκουριά επαναλάβετε την διαδικασία.

Αν θέλετε να μάθετε πως βγαίνει η σκουριά από την μπανιέρα πατήστε εδώ!