Πως φεύγει η σκουριά; Ένα ερώτημα που πάντα θα μας ταλαιπωρεί. Είναι πράγματι δύσκολη υπόθεση η σκουριά – ειδικά αν έχει εμβαθύνει πολύ. Τότε υπάρχει περίπτωση η φθορά να μην μπορεί να ανακάμψει με κανέναν τρόπο. Η σκουριά, όπως έχουμε ξαναπει, είναι το αποτελέσμα των χημικών αντιδράσεων μεταξύ του μετάλλου και του οξυγόνου. Όταν μάλιστα ένα μεταλλικό αντικείμενο έρχεται σε επαφή με το νερό, η διαδικασία της διάβρωσης γίνεται με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς.

Η σκουριά είναι αρκετά ύπουλη υπόθεση. Πέρα από το ότι είναι αντιαισθητική, μπορεί να ξεκινήσει να εμφανίζεται χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Ειδικά σε μεταλλικές επιφάνειες δεν αργεί πολύ να ξεκινήσει η διάβρωση από ένα σημείο που δεν είναι πολύ φανερό και να αρχίσει να εξαπλώνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εργαλεία. Υπάρχουν σημεία που δεν τα πιάνει εύκολα το μάτι και από κει μπορεί πολύ εύκολα να αναπτυχθεί σκουριά.

 

Πως φεύγει η σκουριά από τα εργαλεία;

 

Όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για την προστασία των εργαλείων μας. Η μεγάλη έκθεση του μετάλλου στο οξυγόνο του αέρα και την υγρασία δημιουργεί σκουριά και οδηγεί στην τελική φθορά τους. Πως φεύγει η σκουριά, λοιπόν, από τα εργαλεία;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα καθαρίσετε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Είναι σημαντικό η επιφάνεια τους να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Στην συνέχεια ψεκάστε με το WD40. Επειδή η σκουριά μπορεί να έχει εισχωρήσει βαθιά, φροντίστε να ψεκάσετε με μεγάλη ποσότητα του προϊόντος. Αφήστε την χημική σύσταση του WD40 να κάνει την δουλειά της για 10 λεπτά. Στο τέλος θα χρειαστείτε μια συρμάτινη βούρτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε εύκολα να αφαιρέσετε την σκουριά. Μην ξεχνάτε ότι για τα πιο δύσκολα σημεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD40 Flexible. Το ευλύγιστο καλαμάκι του προσφέρει τρομερή ευελιξία και μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια οποιοδήποτε δύσκολο σημείο.

 

Πώς φεύγει η σκουριά από τις μεταλλικές επιφάνειες;

Η μοναδική χημική σύσταση του WD-40 το κάνει το πιο αποτελσματικό αφαιρετικό σκουριάς. Εισχωρεί βαθιά στους πόρους και διασπά τις ενώσεις της.  Καταφέρνει να λύσει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ σκουριάς και του μετάλλου. Η μεγάλη του επιτυχία είναι ότι χαλαρώνει εντελώς τα σκουριασμένα ή κολλημένα μεταλλικά μέρη και τα κάνει να λειτουργούν ξανά. Δεν καταπολεμά, όμως, μόνο την σκουριά. Απομακρύνει και την υγρασία. Τα αντιδιαβρωτικά του συστατικά καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας.

Ψεκάστε με μεγάλη ποσότητα WD40 όλη την επιφάνεια του αντικειμένου. Είναι σημαντικό να καλυφθεί ολόκληρη η  επιφάνεια ώστε να καταπολεμηθεί η αφετηρία κάθε σκουριάς. Η αποτελεσματική και εξαιρετικά δυνατή του σύσταση διαπερνά το στρώμα της σκουριάς. Εισχωρεί τόσο βαθιά που μπορεί να επαναφέρει την μεταλλική επιφάνεια στην αρχική της μορφής, με μηδενική φθορά!

Μην βιαστείτε να καθαρίσετε την επιφάνεια μετά το ψέκασμα. Αφήστε την 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί καλά το προϊόν. Αν η σκουριά είναι πολύ δυνατή ψεκάστε 2-3 φορές παραπάνω και αφήστε άλλα 10 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μια πανίσχυρη σύνθεση ενάντια στην σκουριά. Τέλος θα χρειαστείτε μια βούρτσα ώστε να αφαιρέσετε καλά και αποτελεσματικά την σκουριά.

Η ικανότητα του WD40 να διαλύει πλήρως την σκουριά έχει κάνει εύκολη την ζωή και σε ανθρώπους της βιομηχανίας και στα νοικοκυριά. Είναι τόσο γρήγορο και εύκολο στην χρήση του που θα σας απαλλάξει από χρονοβόρες και κουραστικές διαδικασίες σε όποια από τις δυο κατηγορίες και να ανήκετε.

Εκτός, όμως, από ένα πολύ δυνατό αντισκωριακό έχει φροντίσει να είναι και ένα πολύ ευέλικτο προϊόν. Η σκουριά που έχει προχωρήσει στα πιο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία ενός μεταλλικού αντικειμένου, είναι δουλειά για το WD-40 Flexible. Φτάνει εκεί που κανένα άλλο προϊόν δεν μπορεί να φτάσει. Χάρη στο εύκαμπτο ακροφύσιο του, σας εξασφαλίζει τον πιο αποτελεσματικό και ακριβή ψεκασμό.

Το WD-40 Multi-Use Product έχει άλλες 1999 χρήσεις. Ανακαλύψτε τες όλες!