Πόσες φορές η απλή διαδικασία ξεβιδώματος βίδας έχει γίνει εφιάλτης γιατί είναι σκουριασμένη και έχει κολλήσει; Σίγουρα με την πάροδο του χρόνου όταν οι βίδες συγκεντρώνουν σκουριά πιστεύουμε πως δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση για την αφαίρεση της.Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα λοιπόν χωρίς να σπάσει και γίνει η αφαίρεση της ακόμα πιο δύσκολη;

Έχουμε συγκεντρώσει όλους τους τρόπους που μπορεί κανείς να δώσει απάντηση στην ερώτηση “Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα;” και σας τους παρουσιάζουμε.

 

Αφαίρεση σκουριάς από βίδα με πιστολάκι.

Και όμως η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στο ξεβίδωμα της σκουριασμένης βίδας. Απλά θερμάνετε τη βίδα για λίγα λεπτά και προσπαθήστε ξαναά να την αφαιρέσετε. Διαφορετικά μπορεί να θερμάνετε το κατσαβίδι, το οποίο με τη σειρά του θα μεταδώσει τη θερμότητα στη σκουριασμένη βίδα κατά τη διάρκεια του ξεβιδώματος.

Ξεβίδωμα σκουριασμένης βίδας με ξύδι.

Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα με τη βοήθεια του ξυδιού; Απλά ρίχνουμε λίγη ποσότητα ξυδιού στη βίδα και το αφήνουμε να δράσει στη σκουριά για περίπου 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια με το κατσαβίδι προσπαθούμε να δούμε εάν η βίδα γυρίζει και ανάλογα προσθέτουμε λίγη ακόμα ποσότητα ξυδιού στη βίδα. (Προσοχή, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια γύρω από τη βίδα δεν αλλοιώνεται από την επαφή με το ξύδι.

*Η ίδια διαδικασία για το ξεβίδωμα σκουριασμένης βίδας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ανθρακούχου αναψυκτικού τύπου Cola.

Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα με το WD-40 Multi-Use Product.

To WD-40 Multi-Use Product είναι το νούμερο ένα αντισκωριακό προϊόν, οπότε η διαδικασία αφαίρεσης σκουριασμένης βίδας γίνεται ακόμα πιο εύκολη, έχοντας το σύμμαχό μας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ψεκάστε το κεφάλι της βίδας με το WD-40 Multi-Use Product και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια θα δείτε ότι η βίδα θα ξεκινήσει να ξεβιδώνεται. Σε όποιο σημείο δείτε ότι κολλάει και πάλι, προσθέστε λίγη ακόμα ποσότητα από το προϊόν.

*Extra Tip. Εάν γνωρίζετε ότι οι βίδες θα είναι εκτεθειμένες σε υγρασία και άλλα καιρικά φαινόμενα, είναι καλό να φανείτε προνοητικοί. Πριν τοποθετήσετε τις βίδες ή τα παξιμάδια ψεκάστε τα με WD-40 Multi-Use Product. Έτσι οι βίδες προστατεύονται από την υγρασία και την εμφάνιση σκουριάς, οπότε δεν θα χρειαστεί να ψάξετε ξανά για λύση στο ερώτημα του πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα.

Πως ξεβιδώνω σκουριασμένη βίδα. 3 εύκολοι τρόποι!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε 3 τρόπους για εύκολη αφαίρεση τσίχλας πατήστε εδώ!