Σίγουρα όλοι γνωρίζετε πως να ξεβιδώσετε μία βίδα, είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο. Τι συμβαίνει όμως όταν η βίδα έχει χαλάσει ή μπορεί να έχει πιάσει σκουριά? Σίγουρα με τον παραδοσιακό τρόπο δεν θα βγει μία χαλασμένη βίδα. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν άλλες μέθοδοι αφαίρεσης τις οποίες θα δούμε παρακάτω! Εξοπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Πως μπορώ λοιπόν να ξεβιδώσω μία χαλασμένη βίδα?

Με λαστιχένια ταινία ή συρματένιο βουρτσάκι

Πως θα ξεβιδώσω μία χαλασμένη βίδα με λαστιχένια ταινία? Αν έχει χαλάσει η κεφαλή της βίδας που θέλετε να αφαιρέσετε και θέλετε να διορθώσετε την λαβή το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομματάκι λαστιχένιας ταινίας. Αρχικά τοποθετείτε την λαστιχένια ταινία ανάμεσα στο κατσαβίδι και την κεφαλή της χαλασμένης βίδας. Μόλις τοποθετήσετε το λάστιχο βάζετε το κατσαβίδι από πάνω και αρχίζετε να το στρίβετε αργά μέχρι να ξεβιδωθεί η βίδα.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε λαστιχένια ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρματένιο σφουγγαράκι έχοντας εξίσου καλά αποτελέσματα. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι ίδια. Τοποθετείτε το συρματένιο σφουγγάρι πάνω στην κεφαλή της βίδας και από πάνω του τοποθετείτε το κατσαβίδι μέσα στην υποδοχή της βίδας. Περιστρέφετε αργά το κατσαβίδι μέχρι να αφαιρεθεί η βίδα.

Παξιμάδι και κόλλα

Πως θα ξεβιδώσω χαλασμένη βίδα με κόλλα και παξιμάδι? Ένας άλλος τρόπος να αφαιρέσεις μία χαλασμένη βίδα είναι να πάρεις ένα παξιμάδι με την ίδια διάμετρο της κεφαλής της βίδας. Στην συνέχεια τοποθετείτε το παξιμάδι στην κεφαλή της βίδας με προσοχή να είναι κεντραρισμένο. Έπειτα γεμίζετε με κόλλα συγκόλλησης το παξιμάδι και περιμένετε να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις περάσει η ώρα ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε την βίδα. Αρχικά ελέγχετε αν έχει κολλήσει καλά το παξιμάδι στην βίδα. Μόλις ελέγξετε παίρνετε ένα κλειδί και το τοποθετείτε στο παξιμάδι. Περιστρέψτε το κλειδί και αφαιρέστε την χαλασμένη βίδα.

Σφυρί

Πως να ξεβιδώσω μία χαλασμένη βίδα με τη χρήση σφυριού? Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται το σφυρί μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση μίας χαλασμένης βίδας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το κατσαβίδι στην υποδοχή της βίδας και να χτυπήσετε με το σφυρί ελαφρά τα κατσαβίδι. Αυτό θα βοηθήσει το κατσαβίδι να πάρει καλύτερη πρόσφυση στην κεφαλή της βίδας. Η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί καλύτερα σε βίδες από μαλακό μέταλλο και σίγουρα δεν συνιστάται σε εύθραυστα αντικείμενα.

WD40

Μια από τις λύσεις, για να αφαιρέσετε μία σκουριασμένη βίδα ή μία βίδα που είναι σταθερά σε ένα σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η χρήση λιπαντικού. Ειδικότερα όταν η βίδα είναι στερεωμένη σε μέταλλο το λιπαντικό σπρέι είναι υποχρεωτικό! Οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι το WD40 Specialist Penetrant. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι απλή! Ψεκάζετε τη βίδα με το WD40 Specialist Penetrant και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Χάρη στην προηγμένη σύστασή του θα εισχωρήσει το λιπαντικό στα σπειρώματα της βίδας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώσει η βίδα και να αφαιρεθεί πιο εύκολα με την βοήθεια ενός κατσαβιδιού.  Οπότε μόλις περάσουν τα 15 λεπτά παίρνετε ένα κατσαβίδι και ξεβιδώνετε τη βίδα εύκολα και γρήγορα! Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και με το WD40 Multi-Use. To WD40 έχει άλλες 1999+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε για την λίπανση και την συντήρηση ποδηλάτου πατήστε εδών!