Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία ηλεκτρική συσκευή που πλέον δεν λείπει από καμία κουζίνα. Σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό φούρνο αλλά κάνει την ζωή μας πιο εύκολη στο ζέσταμα του φαγητού ή στο ξεπάγωμα κατεψυγμένων προϊόντων. Παρόλα αυτά όσοι τον χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση θα έχετε παρατηρήσει ότι λερώνει πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η γεύση του φαγητού. Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να μαζέψει μυρωδιές και βρωμιές οι οποίες μπορεί να χαλάσουν την ποιότητα του φαγητού και εκτός από αυτό μπορεί να δημιουργηθούν και βακτήρια. Για αυτόν τον λόγο θα ήταν καλό να τον καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Πως να καθαρίσω τον φούρνο μικροκυμάτων? Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις καθαρισμού, εύκολες και οικονομικές, με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Λεμόνια και Μαγειρική Σόδα

Πως να καθαρίσω τον φούρνο μικροκυμάτων με λεμόνια και σόδα? Στο συγκεκριμένο τρόπο καθαρισμού το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δύο λεμόνια, λίγη μαγειρική σόδα και ένα μπολάκι το οποίο θα χωράει στο φούρνο μικροκυμάτων. Παίρνετε λοιπόν το μπολ και το γεμίζετε με νερό. Στην συνέχεια παίρνετε τα λεμόνια και τα κόβετε στη μέσα. Το ένα λεμόνι θα το στύψετε και θα προσθέσετε το χυμό του μέσα στο μπολ. Το δεύτερο λεμόνι θα το κόψετε σε φέτες και επίσης θα το προσθέσετε μέσα στο μπολ. Τέλος προσθέτετε και μία κουταλιά της σούπας σόδας. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και να τον ανάψετε για 3-4 λεπτά. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν θα λειτουργήσουν σαν απολυμαντικό. Μόλις περάσουν τα 4 λεπτά αφαιρείτε το μπολ και με ένα καθαρό πανάκι σκουπίζετε τα υπολείμματα βρωμιάς.

Ξύδι και Ελαιόλαδο

Ένα άλλο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βρίσκεται στην κουζίνα σας είναι το ξύδι. Πως να καθαρίσω το φούρνο μικροκυμάτων με ξύδι? Αν θέλετε να κάνετε το φούρνο μικροκυμάτων σας να φαίνεται καινούργιος ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία. Παίρνετε πάλι ένα μπολ και προσθέτετε μέσα δύο κούπες νερό, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και μία κουταλιά λάδι. Στην συνέχεια βάζετε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων το μπολ και το αφήνετε να ζεσταθεί. Το ξύδι θα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και οι ατμοί θα μαλακώσουν τους ξεραμένους λεκέδες. Μόλις τελειώσει το ζέσταμα αφαιρείτε το μπολ από το φούρνο και με ένα σφουγγαράκι ελαφρώς υγρό αφαιρείτε τις βρωμιές από μέσα.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να αφαιρείτε στο τέλος της διαδικασία και το γυάλινο πιατάκι μέσα από το φούρνο ώστε να το πλύνετε και να είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε και την περιοχή κάτω από αυτό.

Για σκληρούς λεκέδες

Υγρό πιάτων

Υγρό πιάτων για ξεραμένα λίπη στο εσωτερικό του φούρνου. Αν με τις παραπάνω λύσεις δεν καταφέρατε να αφαιρέσετε τους σκληρούς λεκέδες μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων τότε σας έχουμε και άλλη λύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε πάνω στο λεκέ λίγο υγρό πιάτων και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Στην συνέχεια παίρνετε μία οδοντόβουρτσα και τρίβετε τους λεκέδες μέχρι να διαλυθούν. Τέλος με ένα νωπό πανάκι σκουπίζετε τον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να φύγουν όλα τα υπολείμματα βρωμιάς. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύδι στο πανάκι ώστε να απομακρυνθούν και οι οσμές μέσα από το φούρνο.

WD40

WD40 Multi Use για λεκέδες στο εξωτερικό του φούρνου. Για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό φούρνου μικροκυμάτων καλό θα ήταν να καθαρίσετε και στο εξωτερικό κομμάτι. Μαγειρεύοντας ή κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα στην κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων με λερωμένα χέρια. Αν δεν το καθαρίσετε άμεσα όσο ο λεκές είναι φρέσκος ή αφαίρεσή του μετά γίνεται πιο δύσκολη. Σε αυτήν την περίπτωση σας δίνουμε τη λύση του WD40. Πως να καθαρίσω το φούρνο μικροκυμάτων με το WD40? Σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το προϊόν στο εσωτερικό του φούρνου καθώς είναι χημικό.

Γενικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται βαριά απορρυπαντικά και χημικά σε συσκευές και σκεύη φαγητού καθώς μπορεί να μεταφερθούν οι ουσίες στο φαγητό μας και δεν το θέλουμε αυτό. Παρόλα αυτά το WD40 αποτελεί την τέλεια λύση για να την εξαφάνιση των σκληρών λεκέδων που βρίσκονται στο εξωτερικό του φούρνου. Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε λοιπόν είναι να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα από το WD40 πάνω στο λεκέ. Το αφήνετε να δράσει για 3 λεπτά και στην συνέχεια με ένα σφουγγαράκι τρίβετε το λεκέ μέχρι να απομακρυνθεί. Τέλος με ένα καθαρό πανάκι και λίγο σαπουνόνερο καθαρίζετε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του φούρνου μικροκυμάτων και είναι έτοιμος!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως να αφαιρέσετε τη σκουριά από το ψυγείο της κουζίνας σας πατήστε εδώ!