Ο καναπές είναι ένα από τα αγαπημένα μας έπιπλα στο σαλόνι καθώς είναι αυτός που μας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Είναι η άνετη γωνιά μέσα στο σπίτι που επιστρέφοντας από τη δουλειά καταφεύγουμε για να ηρεμήσουμε ή όταν έχουμε παρέα καθόμαστε και περνάμε ευχάριστες στιγμές. Καθημερινά, περνάμε πολλές ώρες στον καναπέ του σπιτιού μας με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες να λερωθεί ή να δημιουργηθούν οσμές. Ειδικά αν υπάρχουν στο σπίτι παιδιά ή κατοικίδια ο καθαρισμός του καναπέ είναι αναπόφευκτος. Πως μπορώ λοιπόν να καθαρίσω τον καναπέ του σαλονιού μου; Παρακάτω σας έχουμε πέντε απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνει ο καναπές σας σαν καινούριος. Kαι το καλύτερο; Χρησιμοποιώντας σπιτικά υλικά!

 

Πως να καθαρίσω τον καναπέ με 3 απλά βήματα!

Βήμα ένα

Σκουπίστε τον καναπέ! Το πρώτο βήμα στη διαδικασία καθαρισμού του καναπέ είναι να τον σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπιδάκια και η σκόνη. Καλό θα είναι αυτό να το κάνετε εβδομαδιαία ώστε να αποφύγετε τυχόν αλλεργίες που δημιουργούνται από τη σκόνη. Επιπλέον αν έχετε κατοικίδιο και μοιράζεται κι αυτό τον άνετο καναπέ σας, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα γίνεται απαραίτητο!

Βήμα δύο

Απομακρύνετε την κακοσμία! Αν χρησιμοποιείτε πολύ τον καναπέ δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου οσμές, οι οποίες σίγουρα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες. Μπορείτε λοιπόν εύκολα να εξαφανίσετε τις δυσοσμίες και να δώσετε μία αίσθηση φρεσκάδας στον καναπέ σας. Πως θα το πετύχετε αυτό; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον καναπέ και να την αφήσετε να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια παίρνετε την ηλεκτρική σκούπα και σκουπίζετε τα υπολείμματα σόδας.

Βήμα τρία

Αφαιρέστε τους λεκέδες! Και τώρα φτάσαμε στο πιο δύσκολο κομμάτι που είναι η απομάκρυνση των λεκέδων από τον αγαπημένο μας καναπέ. Πως μπορώ να καθαρίσω τους λεκέδες από τον καναπέ; Ανάλογα με το πόσο δύσκολος είναι ο λεκές χρησιμοποιείτε και διαφορετικά υλικά για την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι όταν δημιουργηθεί ένας λεκές να καθαριστεί αμέσως και να μην τον αφήσετε να ξεραθεί και να ποτίσει στο ύφασμα του καναπέ. Παρακάτω υπάρχουν δύο σπιτικές συνταγές για την αποτελεσματική εξαφάνιση των λεκέδων.

1) Ξύδι και νερό

Όταν ο λεκές δεν είναι δύσκολος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και λευκό ξύδι. Αυτά τα δύο απλά υλικά είναι αρκετά για να εξαφανίσουν τον λεκέ από τον καναπέ. Πως να καθαρίσω τον καναπέ με ξύδι και νερό; Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Αρχικά προσθέτετε ίσες ποσότητες από νερό και λευκό ξύδι μέσα σε έναν ψεκαστήρα και στη συνέχεια ψεκάζετε το σημείο που βρίσκεται ο λεκές. Μετέπειτα περιμένετε 2-3 λεπτά και τρίβετε το λεκέ με ένα καθαρό πανάκι και το αφήνετε να στεγνώσει καλά ώστε να μη δημιουργηθεί υγρασία.

2) Σόδα, ξύδι και νερό

Για τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς λεκέδες τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η μαγειρική σόδα, το λευκό ξύδι και το ζεστό νερό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναμίξετε 5 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε μεγάλο μπολ γιατί τα υλικά του συγκεκριμένου μείγματος αντιδρούν μεταξύ τους και δημιουργούν αφρό. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αδειάζετε σε ένα ψεκαστήρα και ψεκάζετε το λεκέ. Το αφήνετε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα και μετέπειτα με ένα καθαρό πανάκι ή μία πετσέτα καθαρίζετε το σημείο του λεκέ.

3) Απορρυπαντικό

Αν δοκιμάσατε τους παραπάνω σπιτικούς τρόπους και δεν καταφέρατε να απομακρύνεται τους λεκέδες από τον καναπέ τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε να τον καθαρίσετε με απορρυπαντικό. Όπως και με τα ρούχα, έτσι και με τους καναπέδες, η χρήση του απορρυπαντικού μπορεί να κάνει θαύματα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Πως να καθαρίσω τον καναπέ λοιπόν με το απορρυπαντικό; Ρίχνετε πάνω λίγο απορρυπαντικό για ρούχα και τρίβετε το σημείο του λεκέ. Τέλος με ένα νωπό πανάκι σκουπίζετε τον λεκέ και το αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, επεναλάβετε τη διαδικασία.

Extra Tip! 

Με το WD-40 Multi-Use Product μπορείτε να καθαρίσετε και να κάνετε σαν καινούργια τα μεταλλικά πόδια του καναπέ. Με τον καιρό θα έχετε δεί ότι τα μεταλλικά πόδια ξεκινάνε και χάνουν την λάμψη τους. Επισής ειδικά όταν μιλάμε για έπιπλα εξωτερικού χώρου, αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της η σκουριά. Με το WD-40 Multi-Use Product έχετε τη σίγουρη λύση. Απλά ψεκάστε τα μεταλλικά πόδια και σκουπίστε με ένα πανί. Έτσι, όχι μόνο θα καθαρίσετε τα πόδια του καναπέ, αλλά ταυτόχρονα τα προστατεύετε από μελλοντική εμφάνιση σκουριάς.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε εδώ!