tracking

Πως να καθαρίσω τον καναπέ με 3 απλά βήματα!

Ο καναπές είναι ένα από τα αγαπημένα μας έπιπλα στο σαλόνι καθώς είναι αυτός που μας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Είναι η άνετη γωνιά μέσα στο σπίτι που επιστρέφοντας από την δουλειά καταφεύγουμε για να ηρεμήσουμε ή όταν έχουμε παρέα καθόμαστε και περνάμε ευχάριστες στιγμές. Καθημερινά, ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι, περνάμε πολλές ώρες στον καναπέ του σπιτιού μας με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες να λερωθεί ή να δημιουργηθούν οσμές. Ειδικά αν υπάρχουν στο σπίτι παιδιά ή κατοικίδια ο καθαρισμός του καναπέ είναι αναπόφευκτος. Πως μπορώ λοιπόν να καθαρίσω τον καναπέ του σαλονιού μου? Παρακάτω σας έχουμε πέντε απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνει ο καναπές σας σαν καινούριος και το καλύτερο? Χρησιμοποιώντας σπιτικά υλικά!

Βήμα ένα

Σκουπίστε τον καναπέ! Το πρώτο βήμα στην διαδικασία καθαρισμού του καναπέ είναι να τον σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπιδάκια και η σκόνη. Καλό θα είναι αυτό να το κάνετε εβδομαδιαία ώστε να αποφύγετε τυχόν αλλεργίες που δημιουργούνται από την σκόνη. Επιπλέον αν έχετε κατοικίδιο και μοιράζεται και αυτό τον άνετο καναπέ σας, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα γίνεται απαραίτητο!

Βήμα δύο

Απομακρύνετε την κακοσμία! Αν χρησιμοποιείτε πολύ τον καναπέ δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου οσμές οι οποίες σίγουρα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες. Μπορείτε λοιπόν εύκολα να  εξαφανίσετε τις δυσοσμίες και δώσετε μία αίσθηση φρεσκάδας στο καναπέ σας. Πως θα το πετύχετε αυτό? Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον καναπέ και να την αφήσετε να δράσει για μισή ώρα. Στην συνέχεια παίρνετε την ηλεκτρική σκούπα και σκουπίζετε τα υπολείμματα σόδας.

Βήμα τρία

Αφαιρέστε τους λεκέδες! Και τώρα φτάσαμε στο πιο δύσκολο κομμάτι που είναι η απομάκρυνση των λεκέδων από τον αγαπημένο μας καναπέ. Πως μπορώ να καθαρίσω τους λεκέδες από τον καναπέ? Ανάλογα με το πόσο δύσκολος είναι ο λεκές χρησιμοποιείτε και διαφορετικά υλικά για την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι όταν δημιουργηθεί ένας λεκές να καθαριστεί αμέσως και να μην τον αφήσετε να ξεραθεί και να ποτίσει στο ύφασμα του καναπέ. Παρακάτω υπάρχουν δύο σπιτικές συνταγές για την αποτελεσματική εξαφάνιση των λεκέδων.

1) Ξύδι και νερό

Όταν ο λεκές δεν είναι δύσκολος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και λευκό ξύδι. Αυτά τα δύο απλά υλικά είναι αρκετά για να εξαφανίσουν τον λεκέ από τον καναπέ. Πως να καθαρίσω τον καναπέ με ξύδι και νερό? Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Αρχικά προσθέτετε ίσες ποσότητες από νερό και λευκό ξύδι μέσα σε έναν ψεκαστήρα και στην συνέχεια ψεκάζετε το σημείο που βρίσκεται ο λεκές. Μετέπειτα περιμένετε 2-3 λεπτά και τρίβετε το λεκέ με ένα καθαρό πανάκι και το αφήνετε να στεγνώσει καλά ώστε να μην δημιουργηθούν υγρασίες.

2) Σόδα, ξύδι και νερό

Για τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς λεκέδες τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η μαγειρική σόδα, το λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναμίξετε 5 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιείστε μεγάλο μπολ γιατί τα υλικά του συγκεκριμένου μείγματος αντιδρούν μεταξύ τους και δημιουργούν αφρό. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αδειάζετε σε ένα ψεκαστήρα και ψεκάζετε τον λεκέ. Το αφήνετε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα και μετέπειτα με ένα καθαρό πανάκι ή μία πετσέτα καθαρίζετε το σημείο του λεκέ.

3) WD40 Multi Use

Αν δοκιμάσατε τους παραπάνω σπιτικούς τρόπους και δεν καταφέρατε να απομακρύνεται τους λεκέδες από τον καναπέ τότε ήρθε η ώρα για το WD40 Multi-Use. To συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί το καλύτερο αντισκωριακό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Εκτός λοιπόν από το να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα σκουριασμένα εργαλεία σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για καθαρισμό λεκέδων στο καναπέ. Το WD40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τις εδώ! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε με WD40 τον λεκέ. Το αφήνετε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω λίγο απορρυπαντικό για ρούχα και τρίβετε το σημείο του λεκέ. Τέλος με ένα νωπό πανάκι σκουπίζετε τον λεκέ και το αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε εδώ!

Αποποίηση Ευθυνών

Οι χρήσεις του WD-40 που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο δόθηκαν στη WD-40 Company από τελικούς χρήστες του προϊόντος, και δεν αποτελούν υποδείξεις ή συστάσεις για χρήση του προϊόντος από τη WD-40 Company. Οι αναφερόμενες χρήσεις δεν έχουν δοκιμαστεί από τη WD-40 Company. Οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν την κοινή λογική, όποτε χρησιμοποιούν το WD-40. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις όποιες προειδοποιήσεις αναγράφονται στη συσκευασία του WD-40.

Επικοινωνία

Vector Brands MIKE Θέτιδος 12 & Α.Παπανδρέου 16675 Γλυφάδα www.vectorbrands.gr

© 2020 WD-40 Company