Το πως να καθαρίσω τις ράγες από τα αλουμίνια μπορεί να φαντάζει ως μία πολύωρη διαδικασία και πολλές φορές αναποτελεσματική. Εάν αφήσει κανείς τις ράγες χωρίς την κατάλληλη περιποίηση και τακτό καθαρισμό είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Πέραν από το αισθητικό πρόβλημα, μπορεί να προκληθεί μούχλα και διάβρωση των μετάλλων.

Ας δούμε κάποιες εύκολες και πρακτικές λύσεις για το καθάρισμα των ραγών.

Για να καθαρίσετε τις ράγες της μπαλκονόπορτας θα χρειαστείτε απλά υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Λευκό ξίδι, μια παλιά οδοντόβουρτσα, χαρτί κουζίνας, νερό και ένα μπουκάλι σπρέι.

 

Πως να καθαρίσω τις ράγες από τα αλουμίνια;

Το πρώτο βήμα είναι να καθαριστούν οι ράγες από την περιττή σκόνη και ακαθαρσίες με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας ή με ένα σκουπάκι χειρός. Πολύ καλά αποτελέσματα έχει και το σπρέι συμπιεσμένου αέρα εάν έχετε στο σπίτι σας.

Μόλις, λοιπόν, αφαιρεθεί η περιττή σκόνη, ρίχνετε αρκετή ποσότητα λευκού ξιδιού σε χαρτί κουζίνας και τα τοποθετείτε στις ράγες αλουμινίου. Αφήστε το χαρτί με το ξύδι περίπου για μισή ώρα για να μουλιάσουν οι ακαθαρσίες, κάνοντας εύκολη την αφαίρεση τους. Στη συνέχεια σκουπίστε τις ράγες με χαρτί κουζίνας και θα δείτε ότι πλέον οι ακαθαρσίες φεύγουν αμέσως.

Υπάρχουν πάντα αυτές οι ενοχλητικές γωνίες και εγκοπές που είναι δύσκολη η καθαριότητα τους. Με τη βοήθεια όμως μιας οδοντόβουρτσας και του WD-40 Multi-Use Product η διαδικασία γίνεται απλή.

Ψεκάστε μικρή ποσότητα WD-40 Μulti-Use Product στις ακαθαρσίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν και περιμένετε για 5 λεπτά. Τώρα, με μία παλιά οδοντόβουρτσα μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τα επίμονα σημεία.

Συντήρηση ραγών αλουμινίου

Το WD-40 Multi-Use Product όχι μόνο θα δώσει τη λύση στο «Πως να καθαρίσω τις ράγες από τα αλουμίνια» , αλλά ταυτόχρονα προσφέρει μέγιστη προστασία. Συνήθως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα μαζεύουν υγρασία. Αποτέλεσμα είναι η υγρασία να μαζεύεται και στις ράγες του αλουμινίου και με τα χρόνια να διαβρώνονται.

Κάθε 6 μήνες ψεκάστε με WD-40 Multi-Use Product τις ράγες των αλουμινίων αλλά και το σημείο κλείδωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν οι ράγες σε άριστη κατάσταση και δεν θα έρθετε ποτέ αντιμέτωποι με πιο δύσκολες καταστάσεις.

Πάτησε εδώ για να μάθεις τις 2000+ χρήσεις του WD-40®.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!