Γενικότερα οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού μας χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Συγκεκριμένα τα πλακάκια της βεράντας είναι από τα σημεία που καταπονούνται όλο το χρόνο. Το χειμώνα τα άσχημα καιρικά φαινόμενα επιβαρύνουν τα πλακάκια με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που θέλουμε να χαρούμε τη βεράντα μας, να χρειάζεται ειδικός καθαρισμός και φροντίδα. Οι βεράντες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι από τα σημεία μέσα στο σπίτι που απολαμβάνουμε περισσότερο. Επειδή όμως περνάμε πολλές ώρες στη βεράντα, μεγαλώνουν και οι πιθανότητες να δημιουργηθούν δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια της βεράντας. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που θα σκεφτείτε «Πως να καθαρίσω τα πλακάκια της βεράντας από δύσκολους λεκέδες?» Παρακάτω λοιπόν σας δίνουμε κάποιες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε και τους πιο δύσκολους λεκέδες!

Λεκέδες από λίπη και κάρβουνο

Σίγουρα αρέσει σε όλους το bbq με καλή παρέα περνώντας ευχάριστες στιγμές με φίλους και συγγενείς. Βέβαια μετά από το φαγοπότι ακολουθεί και η δυσάρεστη διαδικασία του καθαρισμού. Αν κατά την διάρκεια του ψησίματος πέσει στα πλακάκια της βεράντας σας λίπη από το φαγητό ή γεμίσουν σκόνες από τα κάρβουνα σας έχουμε την λύση. Αυτό που χρειάζεστε είναι μόνο η άμμος γάτας. Πως να καθαρίσω τα πλακάκια της βεράντας από λίπη με την άμμο? Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πάνω στον λεκέ να ρίξετε λίγη άμμο και να την αφήσετε για 12 ώρες να κάνει όλη την δουλειά. Μετά την επόμενη μέρα απλά σκουπίζετε την άμμο και ρίχνετε νερό στην βεράντα. Είναι τόσο εύκολο που δεν θα σκεφτείτε ξανά τους λεκέδες που δημιουργεί το bbq.

Λεκέδες από σκουριά

Το WD-40 χάρη στην μοναδική του σύσταση μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος. Πως να καθαρίσω λεκέδες σκουριάς από τα πλακάκια της βεράντας με το WD40? Η διαδικασία για το πως βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια σας με το WD-40 είναι απλή:

  • Αρχικά ρίχνουμε αρκετή ποσότητα σπρέι στο λεκέ της σκουριάς.
  • Το αφήνουμε να απορροφηθεί και να δράσει για 10 λεπτά ώστε να διεισδύσει βαθιά στην σκουριά
  • Αν η σκουριά είναι πολύ έντονη ψεκάζετε πάλι και το αφήνετε για επιπλέον 10 λεπτά
  • Στην συνέχεια παίρνετε μία βούρτσα και τρίβετε την επιφάνεια της σκουριάς

Εκτός από εξολοθρευτής σκουριάς το WD-40, είναι και προϊόν που βοηθά στην απομάκρυνση υγρασίας. Τα αντιδιαβρωτικά συστατικά του όταν καλύψουν όλη την επιφάνεια, δημιουργούν μία προστατευτική ασπίδα η οποία εμποδίζει την επανεμφάνιση της σκουριάς. Το WD-40 έχει άλλες 2000+ χρήσεις, δείτε τις εδώ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

Λεκέδες από στάμπες

Την βεράντα μας την διακοσμούν διάφορες γλάστρες με λουλούδια. Ενώ ομορφαίνουν και δίνουν χρώμα στη βεράντα μας, οι γλάστρες, ταυτόχρονα δημιουργούν και στάμπες στα πλακάκια από κάτω τους. Πως να καθαρίσω τα πλακάκια της βεράντας από στάμπες? Σε αυτήν την περίπτωση ρίχνετε πάνω στο λεκέ χοντρό αλάτι, φοράτε γάντι και τρίβετε τη λερωμένη επιφάνεια σαν να κάνετε scrub στα πλακάκια σας. Αν ο λεκές είναι παλιός τότε θα χρειαστείτε κάτι πιο δραστικό. Φτιάξτε ένα σπιτικό καθαριστικό αναμειγνύοντας ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 λίτρα ζεστό νερό. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε πάνω στη στάμπα και το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά. Μετέπειτα ρίχνετε από πάνω λίγο λευκό ξύδι και τρίβετε το λεκέ με ένα συρματάκι. Τέλος μόλις ο λεκές εξαφανιστεί ρίχνετε νερό και καθαρίζετε την βεράντα.

Αν θέλετε να μάθετε πως να αφαιρέσετε την σκουριά από τα έπιπλα κήπου δείτε εδώ.