Πολλοί, θεωρούν τύχη να έχουν πουλιά στο μπαλκόνι τους, από την άλλη υπάρχει κόσμος που μόνο στην ιδέα του να κάνουν φωλιά τα περιστέρια στο μπαλκόνι τους πιάνει κρύος ιδρώτας. Πως να διώξω τις δεκαοχτούρες από το μπαλκόνι είναι ένα ερώτημα πολλών.

Όσο ξεκινάει και κάνει εικόνα κανείς στο μυαλό του τις ακαθαρσίες και τις κουτσουλιές που συνεπάγονται από την ύπαρξη δεκαοχτούρων, τόσο αρχίζει να του φαίνεται καλή η ιδέα της εύρεσης τρόπων απομάκρυνσής τους. Τα περιστέρια γεμίζουν τα μπαλκόνια με ακαθαρσίες. Επιπλέον, οι κουτσουλιές τους περιέχουν οξέα που χαλάνε τα πλακάκια και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Πιο κάτω θα δείτε απλούς και εύκολους τρόπους που μπορεί κανείς να εφαρμόσει για να αναγκάσει τα περιστέρια να βρουν αλλού στέγη.

Απομακρύνετε πηγές νερού και φαγητού.

Αυτό δεν αποτελεί μόνο τρόπο αντιμετώπισης αλλά και κυρίως πρόληψης, οπότε πριν να σκεφτεί κανείς πως να διώξω τις δεκαοχτούρες από το μπαλκόνι, μπορεί να δει πως θα τις αποτρέψει να έρθουν εξ’ αρχής.

Οι δεκαοχτούρες, όπως και τα περιστέρια, για να επιβιώσουν, πολλές φορές διανύουν μεγάλες αποστάσεις με μοναδικό στόχο να βρουν φαγητό και νερό. Έτσι, η ύπαρξη πηγών νερού, θα τα προσελκύσει στο χώρο σας. Επιπρόσθετα, όταν τα περιστέρια βρουν  τροφή σε ένα σημείο, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν ξανά. Οπότε το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να προσέξει να απομακρύνει λιμνάζοντα νερά και υπολείμματα φαγητού.

Χρησιμοποίησε Μπαχαρικά

Περιμένατε ποτέ η απάντηση στο πως να διώξω τις δεκαοχτούρες από το μπαλκόνι να ήταν τα μπαχαρικά; Και όμως με χρήση μπαχαρικών με έντονη μυρωδιά είναι σίγουρο πως θα αποθαρρύνετε τα περιστέρια να παραμείνουν στο μπαλκόνι σας.

Τα πουλιά μισούν τις έντονες μυρωδιές μπαχαρικών, όπως του πιπεριού και της κανέλας. Χρειάζεται να βάλετε ικανοποιητικές ποσότητες μπαχαρικών σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού για να απομακρύνετε τις δεκαοχτούρες. Μη ξεχάσετε ανά λίγες μέρες να τα ανανεώνετε γιατί εξασθενεί η μυρωδιά τους.

Κρεμάστε παλιά CD

Το κρέμασμα παλιών CD στο μπαλκόνι είναι σε όλους μια γνώριμη εικόνα. Μάλιστα πολλοί που το βλέπουν δε γνωρίζουν γιατί κάποιοι ακολουθούν αυτή τη τακτική. Πρόκειται για μια ανέξοδη λύση και αρκετά μάλιστα αποτελεσματική. Τα περιστέρια έχουν τη τάση να απομακρύνονται όταν βλέπουν τέτοιες επιφάνειες, νομίζοντας πως είναι ήδη εκεί άλλα περιστέρια.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να κρεμάσετε μερικά CD στα σημεία που πιστεύετε πως πρέπει. Προσοχή όμως, είναι μία λύση η οποία δεν θα σας δώσει μόνιμα αποτελέσματα. Οι δακαοχτούρες αρχικά δεν θα έρθουν στο μπαλκόνι σας, αλλά με τον καιρό θα καταλάβουν πως δεν υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος και θα έρθουν και πάλι.

Ψέκασμα με WD-40 Multi-Use Product

Πως να διώξω τις δεκαοχτούρες από το μπαλκόνιΜια πολύ εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι η χρήση του WD-40 Multi-Use Product. Η διαδικασία χρήσης είναι απλή, όμως, για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τα ακόλουθα βήματα.

Πριν λοιπόν, δοθεί η λύση στο πως να διώξω τις δεκαοχτούρες από το μπαλκόνι με τη χρήση του WD-40 Multi-Use Product, κρίνεται απαραίτητο να έχετε καθαρίσει καλά την περιοχή από ακαθαρσίες, απομακρύνοντας έτσι τα αρωματικά ίχνη που αφήνουν τα περιστέρια. Έπειτα, μπορείτε να ψεκάσετε καλά την περιοχή, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για τις επόμενες 2 με 3 μέρες.

Μετά από έντονες βροχές χρειάζεται επανάληψη του ψεκασμού για την ενίσχυση της απωθητικής του δράσης. Οι δεκαοχτούρες δεν χαίρονται ιδιαίτερα με την μυρωδιά του WD-40 Multi-Use Product, και γι΄αυτό το λόγο το πρόβλημά σας μπορεί να λυθεί.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!